Devátá kapitola - nebezpečí roste!

1.2K 87 17
                                    

Vzbudil jí poplach a obrovský hluk. Vylétla z postele jak kulový blesk a vzbudila Sarah. Katy už byla pryč. Ania seběhla se Sarah po schodech dolů s hůlkou v ruce. Naskytl se jí velmi ošklivý pohled. Studenti byli všude. Každý měl proti sobě nejméně jednoho smrtijeda. Za nimi se objevil zástup dalších dvaceti. Ania poznala Bellatrix Lestrangeovou a...Uviděla Snapea.

,, Crucio!" Zařvala žena s dlouhými rozcuchanými vlasy a Ania se bolestí zhroutila na zem, stejně jako Sarah opodál. Cítila, jak jejím tělem projelo tisíce nožů. Smutně pohlédla na Severuse.

,, Běž, Bello! Musíte splnit úkol." Řekl Snape, hrubě Aniu chytl za loket a odvlekl jí do komnaty poblíž. Tam ji pustil a smutně se jí podíval do očí.
,, Věříš mi?" Zeptal se nejistě. Ania chvíli mlčela, ale pak tiše řekla:

,, Věřím. Navždy budu věřit." Přišla k němu a políbila ho. On ji polibek vrátil a řekl:
,, musím jít. Doufám, že mi budeš věřit i nadále." Naposled se na ni podíval a potom odešel pryč. ,, POČKEJ" Zakřičela. On se na ni tázavě podíval. ,, Miluji tě!" Řekla a po tvářích se jí kutálely slzy. ,, I tebe" odpověděl, otočil se a rychle odešel. Pak ještě zašeptala :

,,zůstanu ti věrná. Navždy." A vydala se stejným směrem, jako on. Kolem ní prosvištěl Neville a běžel někam k velké síni. Brzy se k Anie hnal i jeho pronásledovatel. Postavila se mu do cesty a křikla: ,,Levicorpus!" Smrtijed se v mžiku houpal ve vzduchu hlavou dolů, naštvaně mával hůlkou a metal smrtící kletby všude okolo.

,, Expelliarmus!" Vykřikla v duchu a smrtijedovi odlétla hůlka. Popadla jí a strčila si ji do kapsy hábitu. Odrazila každého smrtijeda, který se jí postavil do cesty. Na noze měla obrovskou krvácející ránu.  Najednou uslyšela kdesi ve tmě na školních pozemcích řev, a tak se tam s námahou rozběhla, aby mohla pomoct. Stál tam Harry Potter a na kohosi řval:

,, Hnusnej zrádče! Zbabělče! Tak bojuj! Objevil se paprsek, který Harryho odhodil pryč. Rozběhla se k nim a uviděla Bellatrix, Draca, Snapea a další smrtijedy. Bella v ruce měla...bezovou hůlku a odporně se pochichtávala.

,, Seve!" Řekla tak procítěně, že Severuse až zamrazilo. Prudce se otočil a pohlédl jí do očí. Ona ve své mysli zaslechla hlas, který říkal: ,, to všechno skončí, vrátím se. Věř mi, prosím." Pak se otočil a lhostejně odešel pryč. Ania si sedla na vlhkou trávu a rozplakala se. Harry, jakmile se posbíral ze země, k Anie přišel a zeptal se:

,, stalo se ti něco? Proč brečíš? To kvůli němu? Nebuď smutná, vždyť je to prevít." Snažil se jí utišit. Ania jen zašeptala:

,, tomu ty neporozumíš, Harry" a rozbrečela se ještě víc. Po chvíli se zvedla, a pomalu odešla zpět do hradu. Harry na ní jen nepochopitelně koukal, a pak odešel pryč.

Na chodbách bylo spousty studentů a o něčem si šuškaly. Ania zaslechla jen slovo

"Ty víš kdo" a "Brumbál." Když přišla do společenky, přilétla k ní Sarah a vybreptla na ní: ,, Anio, Brumbál je u sv. Munga a nikdo neví, jestli přežije! Snape se ho prý pokusil zabít." Ania si z hrůzou pomyslela, že když tu není Brumbál, jediný kouzelník, kterého se Voldemort kdy bál, tak mu teď už nic nezabrání obsadit hrad a pozabíjet všechny studenty, kteří se mu pokusí vzdorovat.

Profesorka McGonagallová všechno potvrdila a urychleně začala studenty posílat domů. Ania věděla, že se domu nemůže vrátit. Přiběhla chodbou ke kabinetu McGonagallové a silně zabušila na dveře. Byla vezvána dovnitř. ,, Dobrý den, paní profesorko!" Pozdravila potom, co vešla dovnitř. ,, Á, dobrý den, slečno Lewisová! Co pro vás mužů udělat?  Mile jí přivítala profesorka a pokusila se usmát. Smutek, ze ztráty ředitele ovšem ani zdaleka nezakryla. ,, Chtěla bych vás o něco poprosit. Rodiče mi poslali dopis, že se v den mých sedmnáctých narozenin vzdávají. Nemám kam se vrátit. A tak napadlo, jestli bych tu nemohla zůstat." Vychrlila ze sebe a tázavě se na ni podívala. McGonagallová posmutněla ještě víc a povzdechla si: ,,Ano, myslím, že to asi jinak nepůjde. Jinou možnost nemám. Vy jste dobra čarodějka, a tak se v případe nutnosti ubráníte. Sarah Savenderová tu taky bude muset zůstat. Tuším, že je s vámi na pokoji? ,,Ano, je. Zůstane tu o někdo z profesorů?" Zeptala se ještě Ania.

Profesorka se na ni nevěřícně podívala a řekla: ,,no, přece já. Nemůžu tu školu jen tak nechat chátrat. Vrhla na Aniu nasupený pohled, který Anie řekl, že už by asi měla jít. ,, Dobře, děkuji moc. Nashledanou! Pozdravila a vyšla ven. Vydala se po chodbě do ložnice, a všude kolem ní běhali studenti s kufry v rukou a histericky se snažili dostat co nejdříve ven. Protlačila se do Zmiozelské společenské místnosti a vyběhla po schodech nahoru. Sarah seděla na posteli a něco si četla. Pak, když zpozorovala Aniu, řekla: ,, Asi taky nejedeš domů, co?" A tázavě se na ni podívala. ,, Ne, nejedu." Odpověděla Ania a lehla si. ,, Tak ahoj, holky zas někdy. Mam vás ráda." Rozloučila se Katy s kufrem v rukou. Ania i Sarah se k ní vrhly a objaly jí. ,, Čau" ,, Hodně štěstí, Katy" Rozloučily se s ní a smutně pozorovali, jak Katy odchází po schodech dolů.

Asi minutu bylo ticho, které po chvíli Sarah přerušila dost nepříjemnou debatou:

,,To je fakt neslýchaný, že netopýr udělal něco, tak hnusnýho, ne? Brumbál možná zemře!" dořekla a zadívala se na Aniu. Ta se zvedla z postele a s očima plnými slz se do ní pustila: ,, Jak to vůbec víš? Tys byla tam nahoře? Jedinej, kdo to viděl, byl Potter, kterej nevynechá žádnou příležitost, aby to všechno připsal Snapeovi!" Nazlobeně se otočila, sedla si na parapet a začala brečet. Sarah se skoro až lekla, ale bylo jí líto, že se tak zachovala, přišla k Anie a snažila se jí utišit: ,,promiň, Anio. Věděla jsem, že to byl tvůj oblíbený učitel. Neměla jsem to říkat. Bylo to sobecký a zlý." Ania ji objala. ,,Ani nevíš, jak se mi teď stýská." Brečela jí na rameni a Sarah jí hladila po zádech.

,,Snape nebyl jen učitel, byl....." Víc už Ania ani říkat nemusela. Sarah jí naštěstí rozuměla. ,, Nějak to tu spolu zvládnem. Snape je dobrý kouzelník. Určitě se jednou vrátí. Neměj strach." Řekla Sarah a usmála se na ni. ,, Díky. Jsi super kamarádka!" Odpověděla Ania a úsměv jí opětovala.

Ani jedna Nevěděla, co všechno se ještě bude dít, a už vůbec netušily, že se to stane dříve, než by si mohly myslet.

Je tu další díl! :)
Dneska o Češtině jsem měla čas, a teď večer taky, a tak jsem mohla napsat další kapitolu dnes! Díky moc za překrásný komenty! Love you all! :**
Další díl bude, jakmile to jen trochu bude možné.

With love Verča ☆ ☆

The Magical secretWo Geschichten leben. Entdecke jetzt