BÖLÜM 2 TARTIŞMA

175 15 10
                                    

 

 İnsanların çoğu kaybetmekten korktukları için sevmekten korkarlar.Çünkü sevecekleri zaman sorumluluk alacaklar.Ve en büyük sorumluluk karşındakine vereceğin güvendir. Eğer gerçekten seviyorsan bütün sorunlardan, bütün sorumluluklardan kurtulursun. Çünkü sevmek herşeye yeterdir.

       Öyle bir an gelirki insanlara duygularından bahsedemezsin. Çünkü reddedilmekten korkarsın. Fakat bazen reddedileceğini bilsende duygularından bahsedersin. Çünkü duygularından eminsindir. Ve o zaman korkmaktan vazgeçersin.

 Selene bir bakış attıktan sonra odadan çıktım.Merdivenlerden indim.Otelden çıktıktan sonra sıcak hava yüzüme vurdu. Etrafta biraz yürüdüm. Birkaç yerlere girdim ve yorulduğumu hissedip bir banka oturdum. Yine etrafı izlemeye başladım. Kafamı sola çevirdiğimde Berkeyi gördüm. Ama tek değildi. Yanında bir kız vardı. Hatta bir kız değil , birkaç kız vardı. Aralarında komik bir dialog var belliki , hepsi Berkenin içine düşecek gibiler. Şimdi ne yalan söyliyim yakışıklı çocuk. Hoşlanmaya değer, fakat adım gibi eminim ki onun sevgisi hiçbir zaman gerçek değildir. Ben onları izlerken biranda Berkede beni gördü ve göz göze geldik. Hemen kafamı çevirdim. Bir süre sonra o tarafa baktığımda orada yoklardı.

     Bende umursamadım zaten. Biranda yanıma biri oturdu. Kim olduğuna bakmak istediğimde Berkenin bana gülümsediğini gördüm. Elinde iki tane limonata durduğunu farkettim. Birini bana uzattı. Bir süre ona baktıktan sonra elinden aldım ve :

"Teşekkür ederim " dedim.

" Teşekkür etmene gerek yok " dedi ama biranda sert bir görünüm oldu. Fakat çok geçmeden eski haline döndü. Ben limonatayı içerken, o sırada aklıma gelen soruyu düşünmeden sordum.

 " Etrafında fazlasıyla kız var " dedim ve bu soruma oldukça şaşırmıştı. Beklemiyordu sanırım. Ne söyleyeceğini düşünürmüş gibi durdu.

" Evet ama hepsini çok fazla takmıyorum. Sadece eğlenmek için " dedi. Böyle birşey söyleyeceğini tahmin ediyordum. Ama insan yinede bir tuhaf oluyor.

"Ama sende güzelsin " demez mi? Biranda sinirlendim resmen bana asılıyordu. Bide imalı imalı söylüyordu.

"Limonata için sağol" dedim ve kalktım gidiyordum ki sert bir şekilde bileğimi tuttu. Ona baktım. Gözlerimin içine dikkatlice baktı.

" Bırakır mısın bileğimi acıtıyorsun" dedim ve gerçekten canımı acıtıyordu.

"Talia, gerçekten amacım canını yakmak değildi ve ben o cümleyi iltifat olarak söylemiştim. Kızacağını bilmiyordum." dedi. Ama inanmamıştım. Karşımda masum gibi duruyordu ama öyle değildi işte.

" Bileğimi bırak ve ben o senin sürekli etrafında gezinen kızlardan değilim. " dedim ve hızlıca elimi çekerek oradan uzaklaştım. Arkamdan seslendi ama duymamış gibi yaptım. Sonra denizin kenarında biraz yürüdüm. Akşam olmak üzereydi. Otele gittim. Otele girdiğimde bir koltukta yine Berkeyi bir kızla gördüm. Beni ilgilendirmezdi zaten. Biran göz göze geldik. Ama ben hemen odaya gittim. Zaten oda arkamdan gelmemişti. Odaya gittiğimde Selen telefonuyla uğraşıyordu. Beni farkettiğinde:

" Neredesin Talia, bu saate kadar. Hava almaya gittim dedin ama yinede merak ettim." dedi.Ona Berkeyle konuştuklarımızı söylemeyecektim.

" Hiç ya öyle gezindim durdum. Saatin geçtiğini anlayamamışım. Neyse boşverde kahve içmeye gidelim mi ?" dedim. Gerçekten Berkeye çok sinirlenmiştim. Aslında sinirlenmeye hakkım yoktu. Çünkü aramızdada bişi yoktu.

AŞKIN ESARETİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin