Bölüm 12

4.9K 315 21
                                    

"Ne istiyorsun?"

Adam'ın bana üzgün gözlerle bakması içimde bir yerlerde ona karşı üzülmemi sağlıyordu fakat hemen kendimi silkeledim, hem düşüncelerimden hem de Adam'ın kolumu tutan elinden kurtuldum. Bana öyle derin bakıyor ki başkasına böyle baksa etkileyebilirdi fakat bana karşı beslediği takıntı ondan etkilenmemem için iyi bir neden. Hala soruma cevap vermediği için boğazımı temizledim ve beklenti içinde gözlerine baktım. Kendini toparladı ve konuşmayaa başladı:

"Nasıl olduğunu merak etmiştim."

"Nasıl olduğum seni ilgilendirmez. Sana sadece intikamıma yardım etmen için tahammül ediyorum. "

"Neden hala beni affetmiyorsun? Affedilecek birşey yapmadığım halde senden af diliyorum. Tanrılarlı affettin ve onlarla iyi anlaşmaya başladın. Neden beni affetmiyorsun."

"Onları affetmem seni ilgilendirmez. Ben sevgiye karşı değilim fakat arkadaşlığımızın son dönemlerinde bana karşı tavırlarını unutamam, unutmam."

"Her yaptığım için özür diledim."

"Olabilir fakat özür dilediğin halde yapmaya devam ettin."

Son lafıma cevap vermemesi onu mors ettiğimin işareti oldu. Sinsi ve alaycı bir şekilde sırıttım ve konuşmaya başladı:

"Böyle kalırsın işte."

Arkamı dönüp havalı bir şekilde yürümeye başladım. Omzumn üstünden ona kısa bir bakış attım ve apışıp kalmasının kayfiyle odama doğru ilerledim.

---------------------------

Akşam olmuş ve hepimiz terasda toplanmış neşeli bir şekilde sohpet ediyorduk. Apollonun yaptığı espiriler ve şaklabanlıklar hepimizi eğlendiriyordu. Konu bir şekilde melez kampına geldi ve Apollon dalga geçer bir sesle konuşmaya başladı.

"Poseidon, Nyx senin cesur melezi nasıl mors etti ama."

Hepimiz kahkahalarla gülerken Poseidon bozulmuş bir sesle konuşmaya başladı.

"Kes sesini Apllon. Onun başarılarını hepimiz biliyoruz. Ayrıca onun Nyx'ten korkması çok doğal. Sanki sen korkmuyorsun."

"Yalan yok, korkuyorum. Amaaa sizde korkuyorsunuz. Ares ve Zeus siz de korkanlar kategorisine dahilsiniz, hiç kusura bakmayın. Ayrıca o zamanlar Nyx hepimizden nefret ediyordu. Korkmamız çok dağal. Son olarak ondan hala korkuyoruz. Melez kampında nasıl korktuğunuzu gördük. Bir titremediğiniz kalmıştı, melezler olmasa titrerdiniz ama neyseee."

Apollon'un alay ve iğnemelerle dolu laflarına birtek ben ve Apollon gülüyorduk. Hera, Artemis, Athena ve Afrodit tam konuşmaya başlayacakken Apollon onları durdurdu ve konuşmaya başladı.

"Kızlar siz hiç konuşmayın zaten. Hera, baş tanrıça olmana rağmen sende Nyx'ten korkuyorsun. Artemis, avcı bile olsan Nyx'e karşı koyamayacağını hepimiz gibi sen de biliyorsun. Athena'cım sen zaten mantıklı bir tanrıçasın- hahahaha tamam durun sözümü bitireyim, dediğim gibi Athena sen de Nyx'e karşı gelemeyeciğini biliyorsun. Gelelim Afrodit'e, tamam güçlüsün amaaa aşkla bir yere gelemezsin. Sonuç? Hepimiz Nyx'ten korkuyoruz. Hahahahaha. Tamam tamam vurmayın."

Herkes bozulmuş bir yüz ifadesi takınırken ben kahkahalarla gülüyordum. Benden korktuklarını zaten biliyordum fakat Apollon'un bunu alaylı bir şekilde söylemesi o kadar komik ki. Afrodit laf yemeyi kendine yedirememiş olsa gerek hemen konuşmaya başladı.

"Apollon! Kes sesini!"

Afroditi cırlaması benim daha da güldürürken kahkahalarıma hıç ara vermeden devam ediyordum. Afrodit benim gülmemin artması ile daha da sinirlendi ve Apollon'a cırlamaya devam etti.

"Sen kendine bak. Nyx'le barışmadan önce adı geçince bile korkudan titriyordun. Hele buraya geldiği zamanlarda dairenden bile çıkmıyordun. Hepimizin Nyx'le konuşması gerektiğinde korkudan burdan nasıl kaçtığını çok iyi hatırlıyoruz. Ayrıca aşk bütün evrenin temelini oluşturur. Bize laf atacağına sen kendine bak. Nyx'le savaşman gerektığinde-ki bu sadece bir örnek- tarihi eser mi fırlatacaksın ya da dur, müzik aleti fırlatman daha etkili olur. Hatta benden sana bir tavsiye piyano fırlatırsan daha etkili olur, hani ağır ya ondan."

Yavaşlayan kahkaahalarım Afrodit'in son sözlerini duyduktan sonra iyice arttı. Herkes banaa bozulmuş bir ifadeyle bakarken ben hala gülmeye devam ediyordum. Dayanamamış olacaklar ki ana salona gitmek ayaklandılar. Kendimi zar zor durdurup küçük kahkahalarımın arasından konuşmaya başladım:

"Haha-tamam d-durun-haha."

En sonunda hepsini ikna ettim ve sohpete kaldığımız yerden neşeli bir şekilde devam ettik.

Yazar'ın ağzından:

Adam sis perdesinden onları izlerken içinde müthiş bir kıskançlık olduğunu hissetti. Nyx'in bu şekilde kahkahalar atması onu sevindirirken, bu kahkahaların sebebinin kendisi değil de bir başkası olması onu çıldırtıyordu. Apollon'un onu bu kadar kolay güldürebilmesi ve eğlendirebilmesine deli oluyordu. Kahkahasının diğer sebebi Afrodit bile olsa kıskanıyordu. Ona değilde bir başkasına gülmesi çok sinir bozucuydu. Kendisine karşı soğuk ve ciddiyken tanrılara karşı çok sıcak ve sevecen davranıyordu. Adam pis pis sırıtıp kendi kendine konuşmaya başladı.

"Az kaldı meleğim. Yakında benim yanımda da kahkahalar atacaksın, atmalısın. İster zorla ister güzellikle."

Hikayemle ilgili tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Adam hakkında ne düşünüyorsunuz?
Vote yorumlarınızı bekliyorum. Esen Kalın. :D

Olimposun Ruhu Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin