Umutlar sokağı-Bölüm 1

74 7 2
                                    

'Bilemiyorum.' Okulu bitirmiştim.Şu anda istanbulda güzel bir Hastanede Cerrahlık yapıyordum.Bir zamanlar Burada stajlık yaptığım yerde,Bir cerrahım.Peşimde olan Stajerleri saymazsak gün benim için  gayet iyiydi.

'Hera Hanım,Ben bu ameliyat için tüm donanıma sahibim' Genç ve istekli olan zeynep peşime takılmış,Yemekten beridir ayrılmıyordu yanımdan.

'Biliyorum  zeynep'cim fakat müsade edersen işime döneyim.' Zeynep yanımdan usulca ayrılırken bende derin bir nefes verdim.Heycanlarını çok iyi anlıyordum bende böyleydim,Ama hiç bir zaman şefimi bu kadar takip etmemiştim.Asansöre bindiğimde odamın bulunduğu kata bastım.Zaman hiç anlamadığım kadar hızlı geçmişti.Yarın olacak olan ameliyata kimi alacağıma karar vermemiştim,Yarın üçte olacaktı.Kalp değişimi olacağı için Asistanlar olduğundan daha istekliydiler.Her zaman elde kalp görmek mümkün değildi.

Beyaz önlüğümde çalan telefonu bulduğumda gülümseyerek telefona sarıldım.

'Sevgilim.'

'Birtanem nasılsın?'

'İyiyim Asistanlar yarın ki ameliyat için peşimde olmasalar daha iyi olabilirdim.'

'Unutma sende öyleydin.'

'Haklısın.Seni seviyorum.'

'Seni seviyorum benim bir toplantıya girmem gerek bebeğim,Sonra görüşürüz.' İki ay önce nişanlanmıştım.Yavaş yavaşta düğün hazırlıklarına başlamıştık.Mutluydum,Hemde çok.

'Hera Hanım.' Odama yürürken Arkamdan seslenilmişti.

'Buyrun?' Acilden gelen hemşirelerden Biriydi .

'Acile gelmeniz gerek.' Başka birşey demesine izin vermeden Arkamaki asansöre bastım.En alt kattaydı.Steteskobu,önlüğümü tutup merdivenlerden koşarak inmeye başlamıştım.Nefes nefese indiğim 4 kat merdivenden sonra acile giriş yapmıştım.Karşıda yeni geldiği belli olan hastaya gittiğimde Hemşire'nin yardımıyla eldivenleri giydim.

'Ne olmuş?' Bu arada steteskobu kulaklarıma koyup dinlemeye koyuldum.Kalp çok zayıf atıyordu.

'Ekg yapılsın,Kan değerlerine bakılsın,KAlp krizini ne tetiklemiş bakalım.24 Saat müşade altında kalsın ben sık sık uğrayacağım.'  Gelen Hasta en az yirmi yaşında bir gençti,Allahtan zamanında gelmişti.ekg'sinden sonra herşey belli olacaktı.Yatan hastalarımı son kez gezdiğimde hiç bir sorunun olmadığını gördüm.Mesaim bu günlük bitmişti.Dördüncü katta olan odama geldiğime Beyaz önlüğümü çıkarıp çantamın olduğu askılığa astım.Paltomua giyip odaya son kez bakıp kapıyı kapattım.Asansörle Zemin katına indiğimde zeynep yine karşıma çıkmıştı.

'iyi akşamlar Hera Hanım.'

'Yarın eksik istemiyorum,On birde ameliyata başlayacağım.İyi uyku çek,Yarın yorucu olacak.' Zeynep kendisine gelmeden onu geride bırakıp çıkışa yöneldim,Arkada bıraktığım zeynep'in sevinç çığlıklarını duyduğumda deli kızın hoplaya zıplaya gittiğini gördüm.Otoparka bıraktığım arabama atlayıp hastaneye biraz uzak ama nişanlıma yakın evime koyuldum.Hande'yle hiç ayrılmadık,Hala çok yakın dostuz.Hande ise kenan'la sevgiliydi.Uzun süren itiraftan sonra çıkmaya başlamışlardı.

Hande mutlu oldukca bende mutlu oluyordum.Çalan telefonuma kulaklığımı takıp cevapladım.

'Alo?'

'Şeker biz kenan'la kafedeyiz.Çıktıysan uğrasana?'

'Handecim ben nişanlı bir bayanım hem yorgunum eve gideceğim.' 

'Of tamam senin için yaşlanmış,Git nişanlına.' Hande cevabımı beklemeden yüzüme kapatmıştı.Bunun için bana kızmayacaktı değil mi? Mesaj kısmına girip kısa ama açıklayıcı mesajı yolladığımda evime varmıştım.Ailelerin oturduğu apartmandan kiralamıştım evimi.Üçüncü kata vardığımda anahtarımla kilitli kapımı acıp,ayakkabılarımı kapının yanında çıkardım.Karanlık olan evimde salonda küçük ışık vardı.Merakla salonuma geçtiğimde Yüzümü kocaman bir gülümseme kapladı.

Yemek masası akşam yemeği için hazırlanmıştı,İki mumdan oluşan şirin bir masaydı.Masanın hemen kenarında ise benim papatyalarım duruyordu.Papatya demetini kucağıma aldım.Arkamda ise yüzünün her çizgisini bildiğim adam duruyordu,hissediyorum çünkü.Elimdeki demeti masaya bırakıp arkamı döndüm,Nişanlım karşımdaydı.

Ona sarılırken günümün nasıl geçtiğini sormuştu,Onu iki günde çok özlemiştim.

'İyiydi,Senin günün nasıldı?'

'Seni çok özledim güzelim.' Nişanlım dudaklarıma uzanırken ben hızla arayı kapattım,Ciddi anlamda özlemiştim onu.Öpüşmemiz sonlanırken,Sandalyemi çekip oturmamı sağladı beni nazik sevgilim.Eğlenceli gecen yemeğimizden sonra beraber masayı toplayıp koltuklara geçtik.Ben üzerimi değişip hemen sevgilimin yanına kıvrıldım.Göğüsüne başımı koyarken,oda beni güçlü elleriyle sarmıştı.

'Anladığım kadarıyla bu gün yorulmuşun.'

'İyiyim ben sen nasılsın? iki gün görüşemedik'

'Bende iyiyim bebeğim.Babam kafamı yorsada iyiyim' Babası arada bir şirkete gidip bazı işlere burnunu sokunca sinirleniyordu.Haliyle nişanlım bu konularda oldukca titizdir,İşine karışılmasından hiç hoşlanmazdı.

'Yarın uzun süren ameliyatım var,Ulaşamazsan endişelenme.'

'Çıkışta ben seni alırım.'  Kollarında biraz daha mayışırken aşık olduğum ilahi sesi bir kez daha duydum.

'Seni çok seviyorum Hera.'

Nişanlım kim mi? Üniversite ikide delicesine aşık olduğum,Saçlarısının sarısına vurulduğum.Kötü çocuğumuz Acar arıkan'dan başkası olamazdı.Evlik hayali kurduğum ilk aşkım. Acar arıkan.

Eveet ben yanlı bir anıma denk gelip hikayeyi silen Kötü yazar.Hikayeyi kazandırmak amacıyla,Böyle başladım merak etmeyin.Nasıl aşklarını itiraf ettiler Nasıl nişanlandılar hepsini geçmişi kullanarak göstereceğim aklınız kalmasın.İyi okumalar....

Umutlar sokağıOù les histoires vivent. Découvrez maintenant