Hacker Nedir?

1.2K 29 4
                                    

Hacker  ya da bilgisayar

korsanı, şahsî bilgisayarlara veya

çeşitli kurum ve kuruluşlara ait

bilgisayarlara ve ağlara izinsiz olarak giriş yapan kişi.

Daha geniş ve tarihsel bir ifade ile, elektronik veya mekanik otomat sistemlerine girilmesi gereken bilgi, jeton gibi doğru anahtarın kullanıldığını kontrol eden anahtar yuvası olan filtreyi kopya anahtarlar ile geçerek hizmet verici sistemi yanıltan kişi.

Bu kişiler toplum arasımda pek gözükmez sürekli PC başında program yapann veya İnternet sitelerini açını bulan kişi de diyebiliriz. Bu İnternet sitelerinde buldukları açıkları o sitenin sahibine bildirere sitenin korunmasi icin yardim ederler.

Hacker'ler iki gruba ayrılır;

İyi Hackerler & Kötü Hackerler.

Iyi hackerler dediğim gibi internet sitelerin açıklarını bularak onu onarma yanî açığı kapatırlar. Bunlara Beyaz Şapkalı Hacker'ler denir.

Kötü Hackerler iste İyi Hackerlerin tam tersini yaparlar. Buldukları açıkları kendi iyilikleri için kullanirlar. Bu açıklara sızarak kendi isteklerine göre çökertme, çalma veya reklam yapma amaçlıdır.

Reklamalarını sitelere aktararak amaçları para kazanmaktır. Bunlara ise Siyah Şapkali Hacker'ler denir.

Bunların birkaç türü daha vardır bunlara şu anlık değinmek istemiyorum.

Ama şuna da açıklık getireyim; bunlarin en alt seviyesi yanii programcılığa veya Hackerlik yolunda ilerleyenlere (yolun başındakîlere) LAMER'ler denir.

Ben bir web tasarim ogrencisiyim, cogu konuda bilgi sahibiyim. Sormak istediginiz herhengi birsey olursa ilk once arastirin. Tabii sonra banada sorabilirsiniz daha ayrintili anlatabilirim :)

ScriptlerHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin