Hoofdstuk 23

472 28 5
                                    

Pov Rein
Ik zit op de bank samen met Esther een eitje te eten en tv te kijken. De anderen zitten buiten maar ik ben te lui om ze te joinen en ik vind het wel leuk zo naast Esther. Esther is nog niet helemaal wakker, ze heeft nog een beetje slaapoogjes en haar haar pluist, het is best schattig. Terwijl we rustig zitten heb ik flashbacks van de vorige avond. Het was écht heel leuk en Esther is een écht leuk meisje. Ik probeer haar een beetje voor me te winnen ook al geef ik het niet toe. Als de anderen erachter komen gaan ze alleen maar irritant doen en het verpesten. Na een tijdje tv gekeken te hebben gaat Esther douchen. Ik kijk nog even tv maar dat begint al snel weer te vervelen. Ik pak mijn mobiel en zit wat op instagram als Owen ineens naast me komt zitten.
"Hey Owen"
"Yooo, waar is je chickie?"
"Hahahha, doe normaal ze is niet 'mijn chickie' en ze is aan het douchen."
"Oh oké, mooizo."
"Hoezo?"
"Je vindt haar echt leuk hè?"
Die vraag overdonderd me een beetje, ik weet niet goed hoe ik moet reageren dus ik kijk maar gewoon weg.
"Rein, ik ken je wel langer dan vandaag, geef nou maar toe."
"Oké, misschien een beetje dan.. Maar mond houden oké!"
"Oké beloofd.. Zeg, is het niet tijd voor je om, je weet wel, haar als vriendin te nemen?"
"Owen, dat doe je toch niet zomaar? Het is voor haar maar gewoon een vakantie flow meer niet. En al zou ik het doen, hoe zou ik het dan moeten doen? Ik kan dat toch niet zomaar doen, iedereen is er constant bij."
"Ze vindt je heel leuk dat heeft ze gezegd. Ik zou haar niet laten lopen als ik jou was. Vraag haar op 'date', we gaan vanmiddag naar het strand, dan neem ik de rest mee en zorg ik ervoor dat je het rustig op je gemak kan doen."
"Ik weet het niet zo goed hoor.."
"Als jij het niet doet, dan doe ik het. Dat is pech, bijna-vriendin weg! Het is nu of nooit."
"Maar-"
"Dat is dan afgesproken, veel succes nog!" Zegt Owen en hij gaat weg. Ik denk nog een tijdje na over wat hij gezegd heeft, hij heeft wel gelijk..
It is now or never.

======== 3 uur later ======
Pov Esther
We liggen nu al een tijdje op het strand en het is er verschrikkelijk vol. Overal maar dan ook overal zijn mensen, net een mierennest. We zitten een beetje met elkaar te kletsen als ineens twee hele mooie meisjes van onze leeftijd onze kant op komen. Ze dragen witte bikinis hebben mooie lange benen en na elk woord die ze tegen elkaar fluisteren giechelen ze een beetje. "Euhm hoi, euhm mogen we misschien op de foto?" Vragen ze aan Rein, de een knippert heel erg met haar ogen en de ander draait met haar vinger rondjes in haar haar, allebei kouwen ze met open mond op kauwgum. Net koeien.
"Ja, natuurlijk." Antwoord Rein. En hij staat op. Ze lopen een eindje weg waar er meer ruimte is en Lavinia loopt mee om de foto te maken.
De meisjes gaan wel heel dichtbij Rein staan en leggen hun handen op zijn buik. Als de foto gemaakt is zie ik dat ze er nog een willen maken. Ze staan allebei zo dicht mogelijk tegen hem aan en geven hem ieder een kus op een wang. Je ziet aan Reins gezicht dat hij het wel leuk vindt, al die aandacht. Ik voel een lichte vlaag van irritatie, wat een dozen. Ik besluit me om te draaien met mijn rug naar ze toe, voor een wat beter uitzicht.
"Jaloers, Esther?" Hoor ik ineens naast me. Ik kijk op en zie een grijzende Owen.
"Jaloers? Op die- die... Nee hoor!"
"Maak je maar geen zorgen, hij vindt je heus wel leuk."
Ik kijk hem verbaasd aan, waar kwam dat ineens vandaan.
"Je lult."
"Nee echt waar. Hij is toch altijd lief voor je?"
"Hij is lief voor iedereen. Hij zal wel moeten ik bedoel hij zit in een boyband. Ik ben voor hem echt niet veel specialer hoor." Ik kijk weer Reins kant op, thank god, die trutten zijn eindelijk weg.. Ik zie dat Rein weer onze kant op komt.
"We zullen zien." Zegt Owen met een knipoog vlak voordat Rein weer neerploft op zijn handdoek. Okeeee.. dat was best vreemd.
Owen staat op en zegt dat hij even de zee in gaat, de rest behalve Rein gaat mee. Ik blijf lekker liggen, het is toch te druk.
Als iedereen weg is gaat Rein zitten "Zeg ehh Esther?"
"Ja?" Zeg ik en ik ga ook zitten.
"Ik -ehh vond het gister avond erg leuk en ik hoop dat jij dat ook vond. En ik -ehh ik dacht dat we vanavond misschien weer iets zouden kunnen doen. Je weet wel, jij en ik zonder de rest." Zegt Rein en hij lacht een beetje knullig. "Als jij dat wilt natuurlijk." voegt hij er haastig aan toe.
"Ja, graag zelfs. Lijkt me leuk." Zeg ik en ik heb er meteen spijt van, waarom zeg ik nou weer zo iets stoms?
"Yess, dat is dan afgesproken." Zegt Rein blij en hij glimlacht naar me.
"Afgesproken." Zeg ik en ik ga weer liggen. Als ik lig voel ik me zo blij dat ik me in moet houden om niet hard op te lachen. Rein is gewoon zó leuk en lief en schattig en knap. Als hij er nu niet was had ik keihard gegild. "Ik ga even naar Tessa, ben zo terug." Zeg ik tegen Rein en ik ren keihard richting de zee. Net voor het water blijf ik staan, zoekend naar Tessa. Als ik haar gevonden heb roep ik haar en Lavinia en sein met mijn armen dat ze naar me toe moeten komen. "Je raadt het nooit!" Zeg ik als ze aangekomen zijn.
"Wat?" Vraagt Lavinia.
"Rein heeft net gevraagd of ik het leuk vind als hij en ik zonder de rest vanavond iets leuks gaan doen net zoals gister!" Zeg ik enthousiast en ik moet moeite doen om niet ge gillen.
"Waaaaaaat!? Omg Esther!" Gilt Tessa.
"Ja I know!"
"Ik ga jou zó klaarmaken voor jullie afspraakje en jij gaat zó mooi zijn dat Rein geen woord meee durft te zeggen." Zegt Tessa.
Dit gaat geweldig worden...

Vote, comment?
Comment het stukje wat jij het leukst vond :)
Yaaay, nieuw part, sorry maar ik moest vet veel optreden in de vakantie(14 keer).

Have a nice holiday º MainStreet ºWhere stories live. Discover now