Παχυσαρκία

29 0 0
                                    

Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο ποσοστό παχυσαρκίας. Από μικρή ηλικία, οι Έλληνες έχουν πολλά κιλά, περισσότερα από ότι θα έπρεπε. Ποια τα αποτελέσματα; Εμφράγματα και άλλες αρρώστιες από νωρίς. Πλέον, βλέπουμε να υπάρχουν από τα 40 ασθενείς με πίεση και εμφράγματα, αρρώστιες που κάποτε εμφανίζονταν πιο αργά. Τι έχει συμβεί και άλλαξαν τα δεδομένα;

Πρώτα-πρώτα, άλλαξαν οι διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων. Οι νέοι έχουν εγκαταλείψει την Μεσογειακή διατροφή και στράφηκαν στο 'γρήγορο' φαγητό. Δυστυχώς, αυτού του είδους το φαγητό μόνο υγιεινό δεν είναι. Προκαλεί προβλήματα στην υγεία λόγω του πάχους που παρέχει στο ανθρώπινο σώμα αλλά και λόγω του πως φτιάχνεται. Επίσης, υπάρχει και η έλλειψη γυμναστικής από την ζωή του Έλληνα Κανένας δεν κάνει γυμναστική και κανένας δεν είναι πρόθυμος να κάνει για να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του. Η καθιστική ζωή έχει καταστρέψει την ζωή του Έλληνα με αποτέλεσμα να έχει πιο πολλά προβλήματα υγείας.

Για να αποφευχθούν αυτά, η λύση είναι να βελτιωθεί η ζωή του καθενός. Να τρέφονται όλοι πιο σωστά και να γυμνάζονται. Να είναι πρόθυμοι να αλλάξουν τον τρόπο που ζουν και να γίνουν πιο ενεργητικοί. Οι αρνητικές επιπτώσεις της καθιστικής ζωής θα μειωθούν και θα νιώσουν σίγουρα πιο ωραία. Όμως η υγιεινή ζωή είναι δύσκολη και όταν κάποιος μαθαίνει στον εύκολο τρόπο δύσκολα αλλάζει.

ΆρθραWhere stories live. Discover now