TANIŞMA

1.2K 24 1
                                    

"Beyza kızım hadi kalk "annemin bağırmasıla uyandım.

Okul formalarımı giyip kahvaltıya oturdum.Koca 3ayın ardından okullarda açılmıştı. Okula hiç gitmek istemiyodum.
O lanet sınavlara girmek istemiyordum. Ama diğer yandan Melike ve Tuanayı çok özlemiştim. Okula geldiğimde Melike ve Tuana'nın üstüme atlamasıyla sarsıldım.Onlaar bana sarılmaya başlamışlardı. Bende onlara sarılırken gözüme birşey takıldı. Bir tane okula yeni çocuk gelmişti ve çocuk bana göz kırpmıştı. Çocuğa anlamaz bakışlarla bakarken Melike "nereye bakıyosun sen " dedi. Bende "şu çocuk yenimi geldi" dedim. Melike"evet te noldu yoksa" demesiyle lafını kesip "hayır bee malmısın çocuk bana göz kırpttı" dedim.Melike ve Tuana aynı anda " neeeeeeeeee?"diye bağırdılar. Susmaları için uyarsamada beni dinlemeyip çocuğun yanından geçerken "sana göz kırpttı demek" diye söylendiler. Törende müdürümüz Ruhi Ekşiyi dinlemeyip bütün sınıf selfie yaptık. Soluma baktığımda göz kırpan çocuk bize bakıyordu. Ben bakınca kafasını hemen başka yerlere çeviriyordu. Müdürümüzün okulun ilk günü konuşması bitince sınıflara doğru yol aldık. İlk ders matematikti. Hocamız ders yılı boyunca kullanacağımız malzemeleri söyledi. Teneffüste ise kantine inerken birisine çarpmamla yere yapışmam bir oldu. Karşımdaki kişiyi görünce ağzım bir karış açık kaldı. Bana göz kırpan çocukla şu anda yerdeydik. Melike ve Tuana gülerek giderken "sizinle sonra görüşücem ben" bakışı attım. Onlarda takmayıp gittiler. Çocuk bana bakarken yerden destek alıp kalkmak istedim ama çocuk benden önce davranıp kalktı ve bana elini uzattı. Bende çocuğun elini es geçip yerimden kalktım ve çocuğa " önüne baksana be gerizekalı" dedim. O da bana " asıl sen önüne bak " dedi. "Ben önüme bakıyorum ama sen böyle havalara havalara bakıp yürürsen olacağı bu" dedim. Oflayıp "tamam özür dilerim " dedi. Benede" öneemli değil dedim." Çocuk 'bu arada ben Arda ' dedi. Bende"bende Beyza " dedim. Arda "iyi bir karşılaşma olmadı ama tanıştığıma memnun oldum . " dedi .Ben ise " bende bende " diyip onu geçiştirdim. Arda"hangi sınıftasın " dedi. " 12-D" dedim."Sen " dedim atılarak."12-E" dedi. "İyimiş sonra görüşürüz o zaman " dedi. Sessizce "pek görüşeceğimizi sanmıyorum ama neyse ."dedim."Efendim"dedi . "Sonra görüşürüz dedim " diye açıklama yapıp çocuğun yanından ayrıldım.Sınıfa koşarak girdim. Çünkü arkamdan bakıyordu. Melike ve Tuş(tuanaya biz tuş deriz )sınıfa gelince herşeyi anlattım.Melike " kızım bu çocuk senden hoşlanıyo olmasın ."dedi. Ben ise "saçmalamayı kes bence " dedim.Melike yine ağzını açıp" şu çocuğun yanındaki varya taş mübarek ya ay çok yakışılıklı " dedi." İstersen ayarlıyım kankicim " dedim." Olur "dedi .Bu diyceni tahmin etmiyordum. Dersi hiç dinlememiştik. Teneffüste Melike ve ben dlbahçeye çıktık. İki bankın olduğu yere gidip birisine ben birisine Melike oturdu. Birşeyler konuşuyorduk ki yanımıza Arda ve Melikenin beğen diği çocuk geldi."Oturabilirmiyiz ?"dediler. Biz ise "olur" dedik. Arda benim yanıma , öbürü ise Melikenin yanına oturdu. Melike'nin ise gözlerinin içi parlıyordu.
Arda ve Melike tanıştılar. Ve bizde isminin Cenk oduğun öğrendiğim çocukla tanıştık. Cenk"hadi birbirimizin telefon numaralarını alalım" dedi. "Olur."dedik hep bir ağızdan. Arda bana " ayağın nasıl oldu dedi." Ben ise içimden şimdimi aklına geliyo amk.
"İyi "dedim . Teneffüs zili çalana kadar konuşmuştuk. O sırada bir sürü şey öğrendim. Arda'nın Sakaryalı,Cenk'in ise Antalya'lı olduğunu falan öğrendik. Okul sonunda ise Melike ile binalrımız yana yana olduğu için birlikte gidip geliyoruz. Tuş'un evi bizim eve bira daha uzak. Eve gittiğimde baya yorulmuştum. Haaa!şunu unutmayın Melike'nin Cenk'ten hoşlandığı kesinleşti.
Annemde evde yoktu,her zamanki gibi.Yemeğimi yyiyip odama çıktım. Telefonuma gelen mesajla irkildim.

Gönderen ;
Arda
+Nasılsın;
Gönderilen;
Arda
-İyi sen
Gönderen;
Arda
+Şey diyecektim bir yerlere gidelimmi?
Gönderilen;
Arda
-Tamam yarım saate caddedeki burgerin önüne gel.
Gönderen;
Arda
+Tmm
Hemen altıma bir pantalon üstüme bir t-shirt giydim. Evden çıktım. Bir de ne göreyim annem geliyooooo.
Hemen anneme " Merhaba anne ben Melikeyle bir yere gidiyorum. "deyip melikelerin binasına yönelmiştim. Annemin içeri girdiğini anlayınca hemen koşar adımlarla otobüs durağına gittim.

Multimedia da Beyza var

OKULDAKİ METEORDonde viven las historias. Descúbrelo ahora