Κεφάλαιο 25

2.3K 218 3
                                    

Η Ελισάβετ σκέφτηκε για μια στιγμή πόσο τυχερή ήταν που είχε προλάβει. Αναρωτήθηκε όμως, θα χρησίμευαν σε τίποτα όλα όσα είχε διαβάσει; Θα κατάφερνε να πετύχει αυτό που εκείνη και η μητέρα της τόσο πολύ ήθελαν;

Μπήκε στο σπίτι και βρήκε την μητέρα της να την περιμένει καθισμένη στον καναπέ.

-Λοιπόν; Πες μου, τι έγινε; Τι βρήκες;

Της είπε όλα όσα είχε διαβάσει, τόσο στον υπολογιστή όσο και στο ημερολόγιο της Μαρίνας. Και όταν τελείωσε της είπε και για την επίσκεψη της στο σπίτι της.

-Πόσο βλάκας είναι ο αδερφός μου; Πως μπορεί να το έκανε αυτό όταν έχει ζήσει το πρόβλημα της Κατερίνας; Πως γίνεται αυτό ρε μαμά; Είναι τόσο αναίσθητος;

-Αποκλείεται, είπε με σιγουριά η μητέρα της. Ο Στράτος έχει πολλά ελαττώματα, και έχει κάνει πολλές βλακείες, αλλά εδώ κάτι δεν κολλάει. Δεν υπάρχει περίπτωση ο αδερφός σου να πήρε τόσο αψήφιστα το γεγονός ότι έχασε το παιδί του. σίγουρα κάτι άλλο έχει γίνει. Και δεν ξέρω σε ποιόν πρέπει να μιλήσω για να το μάθω.

-Θες να πεις ότι η Μαρίνα δεν ξέρει την αλήθεια;

-Είμαι σίγουρη, ξέρω το παιδί μου, δεν είναι κάτι που θα έκανε αυτό.

-Και γιατί να μην της το πει τότε ρε μάμα; Χαζός είναι; Αφού την αγαπάει, γιατί την άφησε να φύγει τότε;

-Αυτό είναι που με τρομάζει, δεν ξέρω...είπε σκεφτική η μητέρα της και για μια στιγμή έλαμψαν τα μάτια της. Η Εβελίνα; Αυτή που είναι; Μετά από το γεγονός με το παιδί φαίνεται να έκοψαν τις επαφές τους. Τι έγινε; Δεν μίλησε με κανέναν; ΝΑ δεις που αυτή συμπληρώνει το πάζλ. Λοιπόν, πάρε τον αδερφό σου τηλέφωνο και πες του να έρθει εδώ αμέσως, μην του πεις τον λόγο. Πες του ότι δεν είμαι καλά.

Έτσι έκανε η Ελισάβετ, χωρίς να έχει καταλάβει απόλυτα τι είχε στο μυαλό της η μητέρα της, αλλά την άκουσε και έκανε αυτό που της είχε ζητήσει. Και λίγη ώρα αργότερα ο Στράτος έφτασε στο σπίτι της μητέρας του.

-τι έγινε μάνα; Τι έχεις;, της είπε ανήσυχος όταν την είδε.

-Δηλαδή πρέπει να φτάσω να πεθαίνω για να αποφασίσεις να έρθεις να με δεις; Τίποτα δεν έχω, είπα στην αδερφή σου να στο πει για να έρθεις να σε δω.

-Αμάν, έλεος ρε μάνα.

-Είσαι καλά Στράτο μου;

-Μια χαρά είμαι.

-Σίγουρα; Λέω για το Σάββατο...που η Μαρίνα θα...

-Δεν θα το συζητήσουμε, μια χαρά είμαι τέλος.

-Καλά, καλά, ότι πεις εσύ. Ξέρεις ποια είδα σήμερα; Εκείνη την φίλη σας την Εβελίνα, είχα πολύ καιρό να την δω και την πέτυχα στο εμπορικό.

Ο Στράτος πάγωσε, χλόμιασε και πετάχτηκε από την πολυθρόνα που καθόταν. Η Εβελίνα; Όχι πάλι. Δεν θα το άντεχε να αρχίσει ξανά η ίδια ιστορία με αυτήν. Η μητέρα του που κατάλαβε αμέσως ότι κάτι συνέβαινε συνέχισε την ψεύτικη ιστορία της δήθεν αδιάφορα.

-Μου είπε ότι έμαθε και για τον γάμο. Και έψαχνε για φόρεμα, άλλαξε πολύ πάντως.

Ο Στράτος γούρλωσε τα μάτια του και έμοιαζε εξοργισμένος αλλά και τρομαγμένος παράλληλα.

-Τι έκανε λέει; Στον γάμο; Της Μαρίνας τον γάμο; Πού, ποιος την κάλεσε αυτή; Από πού και ως που;

Η μάνα του συνέχισε να το παίζει αδιάφορη προσπαθώντας να αποσπάσει κάποια παραπάνω κουβέντα από τον Στράτο, ενώ εκείνος φούντωνε όλο και περισσότερο. Ήταν προφανές ότι δεν ήθελε καθόλου η Εβελίνα να εμφανιστεί στον γάμο της Μαρίνας, ενώ έμοιαζε πολύ ξαφνιασμένος που η μητέρα του την είχε συναντήσει. Κάποια στιγμή κάτι του ξέφυγε ότι η Εβελίνα έλειπε εκτός Ελλάδας αλλά αυτό ήταν το μόνο που έμαθε η μητέρα του. Αφού πριν πει τίποτα άλλο έφυγε από το σπίτι σαν τρελός.

Η μητέρα του φοβήθηκε πως είχε κάνει κάποια βλακεία. Ο γιος της είχε ταραχτεί πάρα πολύ, και αν έκανε καμιά κίνηση ανόητη; Αντί να διορθώσει τα πράγματα ή έστω να μάθει κάτι νόμιζε ότι τα είχε κάνει χειρότερα. Έπρεπε να ειδοποιήσει κάποιον, και αυτός ο κάποιος ήταν ο Γιώργος, τόσα χρόνια φίλοι με τον Στράτο, σίγουρα αν κάποιος από την παρέα υπήρχε περίπτωση να ξέρει κάτι, αυτός θα ήταν ο Γιώργος. Τον πήρε τηλέφωνο και του είπε τι έγινε, ακούστηκε και εκείνος ταραγμένος, ήταν όμως πιο ψύχραιμος ώστε να προσπαθήσει καταλάβει αν η μητέρα του φίλου του έλεγε αλήθεια ή ψέματα.

-Πως ήταν η Εβελίνα κυρία Μαίρη;

-Μια χαρά την είδα αγόρι μου, ίδια όπως πάντα. Του απάντησε η Μαίρη χωρίς να υποψιαστεί κάτι. Δεν μπορούσε να πάει το μυαλό της σε αυτό που θα μπορούσε να την προδώσει.

-Γιατί το κάνατε αυτό; Γιατί του είπατε ψέματα; Αφού δεν την είδατε. Έχετε ιδέα τι φωτιές ανάψατε; Γιατί ρε γαμώτο;

Και αν σε μισώ...σ'αγαπάω... (GW15)Where stories live. Discover now