HASTANE

2.3K 137 21
                                    

SELAMUN ALEYKUM ARKADAŞLAR BU BÖLÜM BİRAZ GEÇ KALDI KUSURA BAKMAYIN.İNŞALLAH BEĞENİRSİNİZ YORUM VE VOTELERİNİZİ EKSİK ETMEYİN İNŞALLAH.BİRDE BU BÖLÜMDE DİNİ BİLGİLERDE VERDİM BU HİKAYEYİ SADECE İSLAMİ AŞKI DEĞİLDE DİNİ BİLGİLERDE VERMEK İSTİYORUM FAYDALI OLURSAM NE MUTLU BANA.ARKADAŞLARINIZA ÖNERİRİSENİZDE COK İYİ OLUR.ALLAHA EMANET OLUN..

Arkami dönüp bakmak istemiyordum.Korkuyordum ama bakmaliydim yolun karsindaydim hızlıca Arkami döndüm.Yolun ortası kalabalıkla kaplanmıştır. Hem oraya doğru ilerledim.Ama kalbim sanki yerinden çıkacaktı istemsizce ağlıyorum hemde hıçkıra hıçkıra. Kalabalığı aştım.Ve YUSUF ü gördüm yerde yatıyordu

.Hemen yanına kostum hala ağlıyorum.Yusufun gözleri kapalıydı. -Yusuf Yusuf iyi misin lütfen uyan Rabbim onu bana bağışla die dua cikivermisti ağzımda yine istemsizce.Yardim edin ambulansi arayın lütfen Allah rızası için.Yusuf yavaşça gözlerini araladı bana baktı.

Yusuf-Mescid gülü iyiyim ben sadece ayağım acıyor ağlama sakin sakin ağlama bide bayılma sakin...Allahım ya nasıl bi cocuk bu kendi kaza yaptığı halde yinede beni düşünüyor.Sonra yine bana döndü ve sen benim edipte yasadigim duamsin dedi o sırada ambulans geldi hemen kaldırdılar beraber hastahaneye gittik.Hemen muayenehane aldılar.Bense dışarıda meraktan ölüyorum.Dua edip duruyorum. Zaten en güzel ilaçta buydu.Bu meraklı bekleyiş son buldu doktor dışarı çıktı. Yusufta içerden bize bakıyordu.Doktor -Hastanın neyi oluyorsunuz dedi.Tam ben cevap verecektim.Yusuf içerden bağırdı.-Mescid gülü doktor bey mescid gülü dedi.Doktor şaşırmıştı. Bende üniversite sen arkadasiyim dedim.Arkadasiniz durumu iyi sadece ayağında çatlak var 1-2 hafta ayağa kalmaması gerek güzelce bakılması lazım sonrasında sapasağlam ayağa kalkar dedi sonrada gitti.Bende utana sıkıla Yusufun yanına gittim.Yuzune bakamıyordum tabiki.Ne diyeceğimi bilemiyordum.

-Ben yani benim yüzümden oldu çok özür dilerim Yuyusuff..Yusuf- Hayır olur mu ole şey benim dikatsizligim.Uzulme sen sakin.Buralarda perişan olma evine git ben bu aksam müşahede altında kalicagim.-Olmaz olur mu ole şey ben yani bırakmam seni bu halde.Aileni aramak ister misin.-Yok hayır kimseyi boşu boşuna telaslandirmayayim bişeyim yok.Peki diyebildim sadece çok üzgündum hemde çok. Ben sana yiyecek bişiler alayım.Yusuf-Yok hiç gerek yok karnım aç değil .Bende peki dedim.Saat baya ilerlemişti. Akşam namazı vakti gelmişti. Yusuf ta kılacaktı bu yüzden lavaboya gitmesi lazımdı ama nasıl gidecekti.Biri lazımdı.Napicaktik ben Yusuf konuşmaya başlamadan ben bi kişi bulup seni lavaboya götürsün dedim ve dışarıya çıktım. OF kalbim o kadar hızlı atıyordu ki düşüp baylicaktim.Kendimi toplayıp ordaki hizmeti abiden yardım istedim Allah ondan razı olsun ki yardım etti de Yusuf abdest alabildi.Yusufun yatağı ayaklı olduğu için kolaylıkla kıbleye doğru döndürdük.Oturarak kıldı. Bende hastahanenin mescidine gidecektim ki Yusuf bana seslendi-Sey mescid gülü montumun cebinde namaz takkem var verir misin dedi?Ben o an çok şaşırmıştım Yusuf dışarıdan böle görünen biri değildi kızlar tarafından 8lgi gören biriydi.Bole düşüncelerle askıya doğru ilerledim. Cebinden takke alıp ona uzattım ama ellerimi birbirine değer korkusuyla yatağa bıraktım.Tam ben çıkarken Yusuf namazını kılmaya başlamıştı. Allahım o namaz kılarken huzur dolduğumu hissettim.Sanki Allah aski-iman- namaz -sevgi- mütevazi lik hepsi onda vardı. Maşallah demekten başka bişey çıkmadı ağzımdan ve sanki beni sevdiği için Rabbim beni onun gönlüne soktuğu icin şükretmem gerek gibi hissettim böle düşüncelerle mescide vardım. Namazimi kılıp Resulullah (a.s.m.) Hâris et-

Temîmî'ye şöyle buyurmuşlardır:

"Akşam namazını kıldığın zaman

yedi kere şöylede:Allahümme ecirni minennâr(Allahım beni Cehennem azabından koru).

Şayet bu duâyı okur, o gece de ölürsen, Cenab-ı

Hak seni Cehennemden uzak kılar.

Aynı şekilde sabah namazını kıldıktan sonra okur, o gün

ölürsen, yine Cehennemden âzat kılınmış

yazılırsın."dedim sonradadua etmeye başladım Yusuf içinde ettim daha sonrada hızlıca aşağıya indim.Yusufu yanlız bırakmak istemiyordum.Odaya geldiğimde Yusuf namzını bitirmişti zaten yüzünede bakamıyordum.Kapıyı tamamen kapatmıyordum biraz aralıklı bırkıyordum çünkü beraber aynı odada kalmamız dinimizce uygun değildi bende biraz aralıklı bırakmıstım.Gece aynı şekilde yatsı namazlarımızı kılıp odaya inmiştim ki geldiğimde Yusuf namazını kılıp uyuya kalmıştı.Bende koltuğa oturmustum.O sırada hemşire geldi ve bana-Eşinizi muaye etmem lazım dedi.Nee bana ne demişti eşiniz mi Allahım bi yandan şaşırmıştım bi yandanda sanki hoşuma gitmişti.Bne daha hayır diyemeden hemşire uyuduğunu görünce odadan çıkmıştı bile.Bende koltuğuma geri dönmüştüm.Bende uyuya kalmıştım.Gözlerimi açtığımda Yusuf yatağında yoktu.Hemen kalkıp onu aramaya gittim.Bahçeye bakmaya gittim ve onu bi kızla sarılırken gördüm...SELAM VE DUA İLE..

Aşk-ı NAMAZHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin