Κεφάλαιο 3

79 4 0
                                    

"Αριστοτέλους σε ένα τέταρτο! Τσακίσου! "
Η Μάγδα ήταν σίγουρη ότι όλοι οι περαστικοί σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου είχαν ακούσει την Έλλη να φωνάζει στο τηλέφωνο.
Το αστικό έφτασε γρήγορα και κατέληξε να περιμένει την ξαδέρφη της κάνοντας νοχελικα βόλτες πάνω κάτω. Ξαφνικά κάτι έπεσε πάνω της με φόρα.
"Επιτέλους, επιτέλους! " φώναξε θριαμβευτικά η Έλλη αγκαλιάζοντας την από την πλάτη "Η κίνηση έγινε, έχεις προχωρήσει στη ζωή σου, είσαι μια ανεξάρτητη γυναίκα, δεν το πιστεύω! " την γύρισε απότομα και την έπιασε από τους ώμους
"Μαγδαληνή Κόγια είμαι τόσο περήφανη για σένα!" κατέληξε κοιτάζοντας την Μάγδα με μάτια που έλαμπαν αλλά κοντοσταθηκε για μια στιγμή βλέποντας την συγκρατημένη έκφραση της.
"Τι σου έκανε το γουρούνι; "
Η Μάγδα δεν μπορούσε παρά να γελάσει με την άμεση αλλαγή στάσης της ξαδέρφης της, αν και αποτελούσε συχνό φαινόμενο δεδομένου του ανησυχου χαρακτήρα της.
"Δεν μου έκανε απολύτως τίποτα Έλλη! Ίσα ίσα, πέρασα... Πολύ ωραία " βιάστηκε να την διαβεβαίωσει γελώντας σπαστικά. Όλοι στην πλατεία τις κοιτούσαν αλλά αν ήθελες την παρέα της Έλλης αυτό ήταν κάτι που έπρεπε απλά να συνηθίσεις. Και η Μάγδα δεν άλλαζε την Έλλη με τίποτα.
"Πάμε Starbucks. Θα σου πω εκεί, να τσιρίζεις με την ησυχία σου... Χαζή" είπε και την αγκάλιασε τραβώντας την κατά μήκος της πλατείας "Κερνάω "
"Κωλοπλούσιαα" την κορόιδεψε η Έλλη και την ακολούθησε.
Λίγα λεπτά αργότερα βρίσκονταν καθισμένες με τους καφέδες τους δίπλα στην τζαμαρία που έβλεπε στο Θερμαϊκό. Ακόμα έξω έκανε ψύχρα αν και είχε λιακάδα.
"Λοιπόν; " έκανε η Έλλη πεταρίζοντας τα βλέφαρα της. Την έτρωγε η περιέργεια να μάθει τι είχε γίνει με την Μάγδα και τον Νίκο. Μα γιατί ήταν η ξαδέρφη της τόσο ψύχραιμη; "Ξεκίνα από χθες που σας άφησα "
"Λοιπόν... '' άρχισε την εξιστόρηση "Ειμασταν πολύ ζαλισμένοι και οι δύο, θυμάσαι πως ήμουν. Δεν ξαναπινω Avana να το ξέρεις. Πρότεινε να πάμε στης αδερφής του, ήταν άδειο το σπίτι εξάλλου. Η Ελένη είναι στο χωριό. Φτάσαμε στο σπίτι και με το ζόρι τον συγκρατούσα, όταν ο Νίκος πίνει γίνεται υπερβολικά θαρραλέος. Με φιλούσε παντού, στο πρόσωπο στο λαιμό, στο στόμα, έλεγε ότι του έλειψα, ότι η πόλη δεν είναι ίδια  χωρίς εμένα εκεί και όλα τα μελό που λένε τα αγόρια όταν σε θέλουν στο κρεβάτι τους. Φασωνόμασταν με την πλάτη μου κολλημένη στην πόρτα για ώρα όταν με πήρε αγκαλιά και...δεν πίστευα οτι θα γινόταν όλα τόσο γρήγορα, οτι θα γινόταν καν εκείνο το βράδυ!" σταμάτησε και ήπιε μια γουλιά απ'τον καφέ της "Και τέλος πάντων, το...κάναμε. Ήταν τέρμα ερωτικό, στο λέω! Αλλά δεν μπορώ εγώ έτσι. Δεν είναι για μένα αυτά, εγώ έναν αγάπησα και μαζί του ότι έκανα νιώθω άσχημα να το κάνω με άλλον! " ο τόνος της φωνής της σταδιακά ανέβαινε όσο τα γεγονότα ξεδιπλωνοταν στα λόγια της "Αυτό μόνο.. "
Η Έλλη έμεινε σιωπηλή και συνοφρυομενη για λίγο. Αυτή η ιστορία επαναλαμβανοταν κάθε φορά που η Μάγδα έκανε κάτι με κάποιον. Πόσο μάλλον τώρα που είχε προχωρήσει παραπάνω.
"Κούκλα μου, ξεκόλλα! Είσαι με τον Νίκο, τον ήθελες τόσο και τώρα που έγινε κάνεις λες και σου πέρασε;! "
"Μα αυτό ακριβώς! Δεν ξέρω τι μου γίνεται Έλλη, όλα ήταν ωραία κι εγώ νιώθω άδεια. Πήραν τα μυαλά μου αέρα τώρα που ξέρω οτι ενδιαφέρεται για μένα "
"Τι να σου πω!" αγανάκτησε η Έλλη "Εσύ είσαι τόσο ανώμαλη που μετά από μια νύχτα με ξίδια και χορό το μόνο που θες είναι να πας στην σχολή. Άντε να συνεννοηθεί ο κακομοίρης μαζί σου. Πόσο άκυρη, πόσο; " έκανε μια δραματική χειρονομία πριν συνεχίσει
"Νομίζω αυτή η ιστορία ήρθε η ώρα να τελειώσει. Το ξέρω οτι σου λείπει αλλά και οι δύο ξέρουμε πως σου φέρθηκε. Ξέχασε τον ρε κορίτσι! Και δώσε μια ευκαιρία στον Νίκο γιατί όταν δεν είναι Beyoncé είναι υπερβολικά καλό παιδί και είναι και μαναρι εδώ που τα λέμε. " χαμογέλασε και η Μάγδα την μιμήθηκε
"Δίκιο έχεις. Πρέπει να σταματήσω να κάνω σαν καμιά μυξοπαρθένα. Έχω ξεπεράσει αυτό το στάδιο. " είπε παίρνοντας μια βαθιά ανάσα. "Και ναι είμαι άκυρη "
Κάθισαν αρκετή ώρα συζητώντας όπως πάντα για θέματα άσχετα, μια ευχάριστη αλλαγή σε σχέση με την εξιστόρηση των χθεσινων γεγονότων.
"Τι θες να πάρουμε για μεσημεριανό; " αναρωτήθηκε η Μάγδα καθώς σηκωνόταν όρθια από την καρέκλα της. Ταυτόχρονα ακούστηκε ένα κινητό να χτυπάει...

***

Μόνο φίλοι;Where stories live. Discover now