20 Zwerkbal

891 64 2
                                    

James is op Zweinstein en Lily zit thuis. Harry speelt met zijn zusjes en Lily geniet van een kop thee. Zoals altijd komt Albus onverwachts binnenvliegen en laat een brief vallen.

Hoi Lily,Harry,Elish en Anne

Misschien hebben jullie het al gehoord, maar misschien ook niet. Griffoendor heeft een nieuwe zoeker: Charlie Wemel. Hij is echt fantastisch goed. Hij heeft al twee wedstrijden voor ons gewonnen en als we winnen van Ravenklauw winnen we de Zwerkbalcup. Dat kan dus en op 16 juni spelen we tegen Ravenklauw. Ik mag jullie uitnodigen om te komen kijken op 16 juni naar de finale van de Zwerkbalcup. Ik hoop dat jullie komen,

James

Lily leest de brief en besluit om te gaan en Elish en Anne even bij Remus achter te laten, hun peetvader.

Het is 16 juni en Elish en Anne zijn bij Remus. Lily pakt Harry's hand en ze verdwijnselen vlakbij Zweinstein. Ze lopen rustig naar het stadion en zoeken James. Hij had blijkbaar bij de leraren plekken geregeld zodat ze naast elkaar zouden kunnen zitten. De Ravenklauwen komen het veld op en worden door Zwadderich en Ravenklauw toegejuicht. Nu komt Griffoendor het veld op en juichen Huffelpuf en Griffoendor en hier en daar een Ravenklauwer. Madame Hooch fluit de wedstrijd en vraagt om Klorum en Kafum, de aanvoerders. De aanvoerder van Griffoendor, een jager, krijgt de slurk als eerst en de omroeper, Marn Jordaan, grote broer van Leo, ook een Griffoendor zegt:" En daar hebben we Cornelissen, terug naar Kafum, Kafum schiet.... Oeh, goede redding van Garan. Garan gooit de bal naar Klorum, au, die krijgt een beuker die door Makkel is gestuurd." Harry geniet met volle teugen en Lily zit ook op het puntje van haar stoel. "En daar is Cornellissen en ze gooit..... Ja! 70-210! Nog steeds veel, maar het kan nog! Wemel ziet de snaai... Oe, hij valt! Maar.... hij heeft de snaai! Griffoendor wint en heeft de Zwerkbalcup! Charlie wordt omhelsd en Lily knuffelt James. Ook Harry is blij! Want voor het eest in tijden weer de Zwerkbalcup winnen, dat is wat Griffoendor wilde.

Lily en James Potter: Harry is ours!Where stories live. Discover now