26.BÖLÜM: KAYMAK 5

95 7 0
                                    

Cassie'nin ağzından:

''Cassie, çantamı getir. Biri o daireyi bozsun. Çabuk.  Üç mumu alın. Çantanın etrafına yerleştirin. Onları saat yönünde bir daire şeklinde yakın. Şimdi sıra adaçayında. Her mumun üzerinde biraz yakın. Acele edin. Fazla vaktimiz yok.'' dedi büyükannem.

Herkes sırasıyla büyükannemin dediklerini yaparken Melissa ufak bir uykuya dalmıştı. Biz ateşi yakmaya çalışırken Nick Melissa'yı uyandırmaya çalısıyordu. Derdi neydi bu çocuğun? Hala onun Melissa olduğunu sanıyordu. Sonunda amacın ulaştı ve Melissa'yı uyandırmayı başardı. Kahretsin. Melissa kendine gelmişti fakat bu gerçekten de Melissa’ydı. Hepimiz onu tutarken

‘’Durun! Neler oluyor?!’’ dedi. Büyükannem

‘’Cassie, çantadan sopayı çıkar.’’ Dedi. Hemen çantanın yanına koştum ve sopayı çıkardım. Bu sırada büyükannem Melissa’nın alnına küçük bir şişeden şeffaf bir sıvı döktü.

‘’Hayır!’’ diye bağırıyordu Melissa.   

‘’Ucunu yak.’’ Diye emir vermeye devam etti büyükannem. Hemen sopanın ucunu yaktım.

‘’Hayır, lütfen. Tanrım, hayır.’’ Diye yalvarıyordu Melissa. Büyükannem ucundan ateş çıkan sopayı Melissa’nın üzerinde bir aşağı bir yukarı doğru hareket ettirip büyü yaparken Melissa daha fazla çırpınmaya başlamıştı.

‘’Dur! Nick, bana yardım et lütfen!’’ diyerek Nick’i kolundan çekiştiriyordu.

‘’Onun içinde değil. Onu bırakın.’’ Dedi büyükannem. Hemen onu bıraktık.

‘’İçimde mi? Ne diyorsun sen?’’ dedi Melissa. Büyükannem Melissa’yı kucakladı. Melissa zaten korkuyla ağlamaya başlamıştı.

‘’İblis gitmiş mi?’’ diye merakla sordu Diana.

‘’Melissa’dan gitmiş ama bir vücuda ihtiyaç var. Başka birinin içinde. Bu odadaki birinin.’’ Dedi. Herkes korkuyla birbirinden uzaklaşırken Diana Adam’a yaklaşmıştı. Faye Adam’ı göstererek

‘’Onun içinde olmadığını nereden biliyorsun?’’ dedi Diana’ya. Diana’da birden Adam’dan uzaklaştı.

‘’Diana, hadi.’’ Dedi Adam.

‘’Herkeste olabilir.’’ Dedi Faye.

‘’Benim oyum senden yana.’’ Dedi Adam’da.

‘’Peki ya büyükanne? Tüm bu çılgınca fikirler ondan çıkıyor.’’ Deyince Faye ben sinirlendim ve

‘’O bizi kurtardı.’’ Diyerek olaya dahil oldum.

‘’Kesin!’’ diye bağırdı büyükannem ve Melissa’ya sarılmayı bırakarak benim aynıma geldi. Kristali bana doğrulttu. Ben de bir etki olmayınca Adam’a gitti. Onda da bir tepki olmadı. Sonra Diana’ya doğrulttu. Ondada olumsuz çıkınca Faye’e doğrulttu ve ardından da Nick’e.  Nick’in boynundan da Melissa’da olduğu gibi bir şey geçince onda olduğunu anladık. Hemen valize doğru bir hamle yaptı ama başaramadı. Adam hemen onu itekledi. O sırada valiz açılınca hepimiz çığlık atmaya başladık. Adam’da dikkati dağılınca Nick hemen onu iteledi. Ortamdan kurtulmak için kaçtı. Büyükannem hemen ağır bir şeyi valizin üstüne koydu ve valiz kapandı en azından şimdilik. Büyükannem Nick’in kaçtığını görünce

‘’Durdurun onu!’’ diye bağırdı. Melissa da arkasından

‘’Nick!’’ diye bağırdı fakat o zaten kaçmıştı.

Büyükannem hemen valizin kilidini tekrar kapattı ve onu yakmamız için bize bir örtü verdi. Adam’la masanın üzerindeki valizi dikkatlice örtünün üzerine koyduk ve onu küvete taşıdık. Küvete hızlıca atınca kilit yeniden açılmıştı. Hemen kibriti yaktım ve küvete attım. Adam onların hala ölmediğini görünce sinirlendi ve sopayla vurmaya başladı ama böyle yaptıkça ateşin şiddeti azalıyordu. Büyükannem ona yaklaşmaması gerektiğini söyledi ama duymadı. Bende endişelendiğim için onu kolundan tuttum ve çekmeye çalıştım ama birden kendini bırakınca ben de dengemi kaybettim az kalsın küvete düşüyordum. Tam o sırada yılanlardan biri karnıma doğru yükseldi ve ısıracaktı ki Adam beni geri çekti. Yılanların daha doğrusu iblislerin yanmasını izledik. Salona geçtik. Herkes orada oturuyordu. Nick hariç.

‘’Birine zarar vermeden önce Nick’i bulmak zorundayız.’’ Dedi büyükannem.

‘’Ben teyzesini arayayım ve eğer gelirse bizi aramasını söyleyeyim.’’ Dedi ve yerinden kalktı Faye.

‘’Nick ne yapmaya çalışıyor? Yani o ne istiyor?’’ diye sordum merakla.

‘’Birini ele geçirmek. İblislerin tam anlamıyla aktif olmaları için insan formuna ihtiyaçları var. Ve cadıdan daha güçlü bir form yoktur.’’ Diye cevapladı sorumu büyükannem.

‘’Nick arıyor.’’ Dedi Adam. Hepimiz ona dikkat kesildik.

‘’Adam, valizi Kayık Evi’ne getirmeni istiyorum. Eğer getirmezsen burayı yakarım. Bir arayıp kontrol edebilirsin ama babanın arka odada kendinden geçtiğine oldukça eminim.’’ Dedi. Açıkça Adam’ı babası ile tehdit ediyordu. Şimdi ne yapacaktık?

GİZLİ ÇEMBERHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin