Пепеляшка

8.1K 423 46
                                    

Тя бягаше...
Трябваше да стигне преди дванадесет часа,за да не се развали магията на феята кръстница.Принцът я гонеше с такава скорост,че скоро щеше да я настигне.Той беше толкова влюбен в нея.В Ела.Бяха танцували цяла нощ без да спрат и сега беше време тя да си тръгне.Да остави своя любим и да се върне към старите си задължения преди мащехата й доведените й сестри да се прибрали от красивото пиршество.Някой я хвана и я бутна към мраморната ваза точно до нея.Стражите.
Принцът без затруднения я достигна .Ето!Той щеше да я спаси!
-Отведете я в най-долната килия!Цяла нощ тича из двореца по тези...дрипи и разказва за някаква фея и тикви!Името и Ела!Намерихме родителите й.Те ни казаха , че има проблеми още от раждането си.За това я заключвали на тавана,но тя избягала.
Горката Ела се чудише защо й се случваха тези беди.Един блед спомен се процеди през съзнанието и.Въпроси.Без отговор.
***
Фридрих Летвървард се пенсионира на петдесет и шест годишна възраст от поста на охранител в двореца на кралското семейство.Време беше да се отдаде на хобито си.Да пише.Имаше само един проблем.Не знаеше за какво?Един спомен изникна в главата му.Моничето от килия двеста и двайсет.До самата си смърт обичаше да разказва истории.
За това как е заживяла щастливо.Ето това щеше да разкаже.Трябваше му само едно ново име.Ела,Ела,Ела...Синдърела!
Този човек обичаше да пише.Скоро намери стодна душа.Брат по мисъл.
И те станаха Братя Грим.
***
Пепеляшка на английски-Cinderella.Името не може да се изменя и променя с българското название на момичето.Убива се играта на думи!

В полунощWhere stories live. Discover now