#30 Gerçek Silent Hill

2.2K 45 5
                                    


~1999 Yılında korku oyunları arasına adını altın harflerle kazıtacak bir oyun olan Silent Hill piyasaya adım attı. Oyunun konusu, şu şekildedir; "Silent Hill adında bir kasaba vardır buradaki insanlar normal bir hayat sürmektedir fakat bazı tarikat olayları nedeniyle bir kız kurban edilir ve kasabada çok büyük bir yangın çıkar. Bir türlü söndürülemeyen bu yangın kasabayı ölü bir şehir haline getirir. Kasabada hala yaşayan insanlar vardır fakat kendilerini korumak için kiliseler ve madenlere saklanırlar. Bir siren sesi yayılır bu siren adeta felaketin habercisidir karanlığın yaklaştığını vurgular ve herkes sığınaklarına yani kiliseye, madenlere çekilir. Buradaki karanlıktan kasıt aslında kötülüktür yaktıkları kızın ikizi vardır bu aslında kızın diğer yarısı yani iyi olan tarafıdır. Buradaki tarikatın amacı da bu kızın iyi tarafını bulup öldürmektir ancak bu şekilde huzura kavuşacaklardır."

~Amerika'nın Pennsylvania eyaleti sınırları içinde kalan Columbia County'de Centralia... Sürekli sis ve duman altındaki bu yer Silent Hill oyunu ve filmindeki kasabaya benzerliği ile dikkat çekiyormuş. 1960'larda 5000 kişinin yaşadığı bu yerde bir sinema, üç okul, bir düzine lokanta, bir postane ve yedi kilise varmış. Yani sıradan bir madenci kasabasıymış diyebiliriz. Günümüzde ise sadece 4 kişi burada yaşamaya devam ediyormuş.

~Çoğu terk edilmiş bina, insanlar veya doğa tarafından yok edilmiş. Kasabanın bazı yerleri ilk bakışta içinden asfalt yollar geçen birer tarlaya benziyor, bazı yerlerde yeni bitmiş ormanlar bile görülebiliyormuş. Geride kalan tek kilise ise her Pazar ayinlerine devam ediyormuş. Mezarlıklarsa sürekli sis altındaymış.
Tüm bunların sebebi ise 1960'ların başında başlayan ve halen daha sürmekte olan bir maden yangını. Alevlerin kasabanın altında 250 yıl kadar daha yanmaya devam edeceği tahmin ediliyormuş.

ilginç bilgiler,,Where stories live. Discover now