Hoofdstuk 4: Kwijt

378 14 2
                                    

MIRTHE P.O.V.

Ik word wakker door een sms. Ik schrik eventjes, omdat ik denk dat het van One Direction is. Maar het is van Denise.

Denise: heeei, ik herinner je eventjes dat we morgen om 10 uur op school moeten zijn voor de diploma uitreikingen! Xx

Mirthe: Thanks, ik was het vergeten door al het gedoe van gisteren! Zie je morgen dan rond half 10! ;) Xx

Ik kijk op mijn klok, het is 9 uur s'ochtends. Vandaag hou ik een rustdag. Lekker effe films kijken of lezen. Ik sta op en ga me douchen. Wat later stapte ik de douche weer uit, deed een handdoek om me heen en liep naar mijn kast. Omdat ik vandaag niet veel ga doen doe ik me joggingbroek aan met een vest. Ik doe me haar in een slordige knot en poets me tanden. Het liefs zou ik vandaag een film hebben gekeken met Denise, maar haar moeder kwam haar vandaag opzoeken vanuit Oostenrijk. Denise's moeder wou natuurlijk weten of haar dochter morgen gaat slagen of niet. Wat eigenlijk niet zo moeilijk te raden is! Denies is hartstikke slim! Ik loop de trap af, plof op mijn bank en zet de tv op MTV.

Om 11 uur hoor ik de bel ineens gaan. Ik schrik me dood, want ik had vandaag niet echt bezoek verwacht. Sloom loop ik naar de deur toe en doe hem open. Mijn saaie gezicht maakt plaats voor een blije. Denise en haar moeder staan voor me, ik geef ze allebei een knuffel (Denise's moeder is eigenlijk ook voor mij beetje een moeder, want ze heeft me natuurlijk een tijd opgevangen toen mijn moeder me uit huis zette). "Wat brengt jullie nou hier? Ik dacht dat je gewoon iets met je moeder vandaag zou doen Denies?" Vraag ik met een grote glimlach."Mijn moeder wou je graag weer zien en anders was je zo alleen vandaag!" Ik kijk Denise en haar moeder dankbaar aan."Dat is lief van jullie, kom binnen trouwens en sorry dat ik er zo slordig uitzie!" Dat geeft toch niks meid!" Antwoord Denise's moeder meteen. Ik lach zacht en loop naar de keuken om wat te drinken voor ons allemaal te pakken.

DENISE P.O.V.

We zitten met ze drieën op de bank een film te kijken, nou ja eigenlijk onze 3e film! Het is nu al 6 uur en de film is net afgelopen als me moeder opstaat."Laten we maar gaan schat" zegt me moeder tegen me. "Oké, bedankt dat jullie me vandaag gezelschap hebben gehouden" zegt Mirthe tegen ons terwijl ze de dvd-speler uitzet. Ik en me moeder geven haar een afscheidsknuffel." Zie je morgen weer om half 10!" zeg ik nog even snel, Mirthe knikt lachend en doet de deur dan dicht.

--------------volgende-morgen--------------------------------------------------------------------------------

MIRTHE P.O.V.

Ik zit al helemaal klaar te wachten op de bank. Straks ben ik niet geslaagd, dan kan ik niet verder als de gitarist van One Direction! Ik schud me hoofd."Niet zo debiel doen Mirthe!"denk ik bij mezelf. Dan hoor ik de bel gaan. Denise en haar moeder zijn er.

Wat later zitten we in de auto van Denise's moeder. Tijdens de rit zeggen we niks tegen elkaar, omdat we allebei zenuwachtig zijn. Eenmaal aangekomen bij school stappen we de auto uit en lopen naar de gymzaal waar het word gehouden.

DENISE P.O.V.

Ik kijk naar Mirthe die ongeduldig zit te shaken en op haar lip bijt. Kalmerend leg ik mijn hand op haar schouder "Rustig meid, het komt goed" Mirthe kijkt me bezorgd aan, maar snel komt er weer een glimlach op haar gezicht. We kijken allemaal geschrokken om als de woordvoerder begint te praten." Welkom allemaal, aan jullie gezichten te zien zou ik maar snel beginnen!" Niemand lacht om die opmerking."Oké, ik noem je naam als je geslaagd bent en dan kom je naar voren om je diploma op te halen" gaat de woordvoerder door.

De meeste namen zijn al opgenoemd alleen ik en Mirthe nog!"Denise Bloom, gefeliciteerd je bent geslaagd!" Mirthe geeft me een knuffel en me moeder een kus op me wang. Ik loop ongemakkelijk naar het podium toe. Een vrouw geeft me mijn diploma en ik ga ermee op de foto. Daarna ga ik weer terug in me stoel zitten en word weer in een knuffel getrokken. Nu alleen Mirthe nog. Het word eigenaardig stil. Iedereen kijkt elkaar aan. De woordvoerder wrijft met zijn hand achter zijn hoofd "We hebben een probleem" Mirthe Buckets wil je alsjeblieft even naar voren komen?" ze kijkt me wanhopig aan en loop dan naar het podium.

MIRTHE P.O.V.

"We hebben een klein probleempje" zegt de woordvoerder ernstig."We zijn je diploma kwijt geraakt" Ik kijk hem met grote ogen aan."Hoe krijgt u dat nou weer voor elkaar!" Dat weten we niet we komen er net pas achter, maar je bent in ieder geval geslaagd!" Dat maakte me niet veel blijer, want met woorden kom ik niet echt verder. Ik had me diploma nodig dan pas kan ik zeggen "Ik ben geslaagd!" Ik liep verslagen van het podium af en hoorde de omroeper nog zeggen:"Bedankt voor uw komst, en veel succes verder! We hopen jullie vanavond bij het afscheidsfeest te zien!" Dat zat er voor mij niet echt in "zonder diploma". Denise keek mij schuldig aan."Het spijt mij Mirth" zei ze toen ze haar diploma snel aan haar moeder gaf."Het is niet jouw schuld! Die stelletje warhoofden van onze school hebben mijn diploma kwijt gemaakt!"ik gooi me armen over elkaar heen"Maar, nu kan je niet mee naar het feest" Nope" zei ik terwijl ik me hoofd schudde."Dan ga ik ook niet" Denise gaf me een arm en samen met haar moeder liepen we weer naar de auto.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heyy,

Sorry dat het zo lang duurde, maar ik had ineens ideeën voor een tweede verhaal! Ik hoop dat het een beetje leuk is. Laat a.u.b een comment achter! Xx Ivette

De nieuwe gitarist (one direction:Niall Horan love story)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora