JOE

519 39 6
                                    

Çigligim Ray'i durdurmustu. Elindeki kazik Joe'nin kalbine yakin bi sekilde duruyordu. Ray sinirle bana bakiyordu. Bu anlik firsati degerlendiren Joe vampir hiziyla ormana dogru kostu ve gözden kayboldu. Ray ofkeyle bana dogru yürüdu.

"Ne var Alicia?"

"Onu öldürecektin!"

" Evet öldurecektim. Daha öncede öldurdum ama bu sarisin cok inatci.. Nasil oldu bilmiyorum ama vampir olmus.."

Cafenin kapisi acildi gelen Jack'ti. Bana ve Ray'e baktiktan sonra etrafi süzdü.

"Sarisin vampirimiz nerde?"

Ray elindeki kazigi öfkeyle bosluga firlatti.

"Kacti.."

Ray'e dogru birkac adim attim.

"Onu ölduremezsin Ray. O benim arkadasim! Çocukluk arkadasim. Annemle yasadigim sehirden. Buraya nasil geldi ve nasil vampir oldu? "

" Ben bu kizi ilk kez goruyorum ben yapmadim Alicia." bunu söyleyen Jack'ti.

Ray'e sorar gözlerle baktım.

''Ben yapmadım Alıcıa. Ben bu kızı senın evinin yakınlarında gördüm ve saldırdım. Pek kendımde degildim. İstemeden onu öldürdüm ama onu ben dönüştürmedim. Buna eminim..''

'' Kasabadaki tek vampirler siz degilsiniz. Lütfen Joe'yi bulun. Ve lütfen ona zarar vermeyin. Ben de Nate ile konusucam. Belkı de bu onun işidir.'' dedim. Ray ormana dogru kosmadan önce ''Demek adı Joe'ymiş'' diye söylendi ve gözden kayboldu. Jack de pesınden gitti.

Ben de cafeye girmek üzereydım ki yan taraftaki çalılıklardan bir ses duydum. Sesin geldiği tarafa döndüm. Aman Tanrım bu Joe'ydi. Ürkek adımlarla bana birkac adım attı. Aglıyordu.

'' Alicia lütfen bana yardım et. Bana neler oldu bilmiyorum. Kendime engel olamıyorum. İçerdeki kızı incittim. Bir kac kısıyı daha incittim yapmak istemıyorum ama engel olamıyorum.. Ve o manyak.. O manyak benı öldürecek.. Lütfen bana yardım et..'' Zorlukla konusmustu. Manyak diye bahsettiği tabıkı Ray'di. Joe'ye dogru birkac adım attım.

'' Şişşt sakın ol Joe. Kimse sana zarar veremicek söz veriyorum. Ama bana güvenmelisin tamam mı. Şimdi sakinleşmeni istiyorum.'' joe acı ceker gibi bi çıglık attı. Ellerini agzına götürdü. Hala aglıyordu.

'' Yine oluyor!!.. Canım yanıyor Alicia. Benden uzak dur sana zarar vermek istemıyorum..'' Joe'nin gözleri kırmızılasmaya ve dişleri belırgınlesmeye baslamıstı.

'' Sakinleşmelisin Joe. Konsantre ol. Bana bak. Benim Alicia. Ben senin dostunum. Bana zarar vermek istemıyorsun. Sakınles. Derin nefes al. İşte böyle.'' Joe'nin yüzü normale dönmüştü ama hala aglıyordu.

'' Bana neler oluyor? ''

Yavaş adımlarla ona yaklastım. Onu korkutmak istemıyordum.

'' Şişştt.. Herşey düzelecek söz veriyorum. İyi olacaksın'' Birkac adım daha attım ve artık Joe tam önümde duruyordu. Ve bi anda bana sarıldı. Bende ona sarıldım.

''Lütfen bana yardım et Alicia..''

Bi süre ağladıktan sonra Joe sustu. Sanırım sakinleşmişti.

'' Üzgünüm Alicia.. Sana zarar vermek istemiyorum ama kendime engel olamıyorum..'' dedi.

Kendimi geri çekmeye calıstım ama Joe beni öyle sıkı tutuyordu ki. Bi anda boynumda o dayanılmaz acıyı hissettim.

ATEŞ VE BUZWhere stories live. Discover now