2.Kapitola - Sebastian

267 19 1
                                    

"Pojď," řekl jsem a ukázal na dveře před námi, odkud se ozývala hudba.

"Dobře," promluvila hnědovláska vedla mě. A prošla dveřmi. Byla to Charlotte a doslova mě okouzlila, ale byla to dcera krále a já jsem jen obyčejný král zbojníků. Nevím, co by řekla, kdyby jsem jí políbil nebo něco podobného, ale dopadlo by to katastrofálně a ona by utekla. A to nechci.

Prošel jsem dveřmi hned po ní, a hned jak vstoupila rozhostilo se všude ticho.

"Takže lidi," řekl jsem, abych si získal jejich pozornost. "Tohle je Charlotte, je to dcera krále a chce ho svrhnout, proto nás vyhledala, aby jsme jí pomohli, potom všichni získáte svoji bývalou práci a budeme spokojení."

"JÓ," zařvali chlapy a spustila se zase hudba a začala zábava.

"Ty jo, máš to tu zmáknutý," řekla a šla si najít místo na sezení. Když ho našla posadila se a já si stoupl nad ni.

"Jdeme tancovat," řekl jsem.

"Ale já neřekl, že s tebou půjdu tancovat," řekla a záhadně se usmála.

"To je škoda," řekl jsem a posadil se vedle ní."Co by jsi si dala k pití?"

"Co se tady pije??"

"Všemožnej alkohol a voda," řekl jsem bez zaváhání.

"Tak mi přines, to co si dáš ty," řekla a podívala se na mě vyzívavým pohledem.

"Dobře, kočičko, řekla sis o to," prohlásil a snažil se protlačit, přes chlapy, kteří zrovna tancovali se svými ženami.

Došel jsem k baru, kde jsem vzal whisky a dvě skleničky a vracel se k Charlotte.

"Takže tohle je nejlepší whisky na trhu, vsadím se, že nezvládneš, ani jednu skleničku a složíš," prohlásil jsem a ukázal na láhev v ruce.

"To se ještě uvidí," řekla.

"Dobře," řekla jsem a posadil se. "Když se nesložíš, zatancuješ si se mnou."

"Ne," řekla. "Jestli se nesložím po třech. Po každý třetí skleničce máš tanec. Ok??"

"Domluveno," řekl jsem a nalil whisky do skleniček. Ťukli jsme si a kopli to do sebe, potom i druhou a nakonec třetí. Držela se na nohou, jako když jsem jí potkal. "Ty jo obdivuju, že se ještě držíš na nohou a neodmítáš si se mnou zatančit," řekl jsem a vstal za ní.

"Neboj, složíš se dřív než já," řekla a záhadně se usmála, sice i s troškou opilosti, ale byl to záhadný úsměv.

Když jsme vstoupili na parket, začala hrát písnička, na kterou se dá tančit jen ploužák. Tak jsem jí chytl kolem pasu a už jsme tančili. Ona se na mě jen smála a točila se se mnou dokola. Byl to nádherný pohled, jak se její hnědé vlasy točí kolem její hlavy. Kdybych to někomu řekl, tak by se mi vysmál.

"Jó málem jsem zapomněl," zašeptal jsem jí do ucha u čehož ona zatajila dech. "Elizabeth ti dá věci, ve kterých budeš moct se učit bojovat. Což znamenají Kalhoty a košili. Za chvilku tě za ní dovedu."

"Dobře," řekla a já dech mě polechtal na krku.

Když skončila písnička, vzal jsem jí za ruku a dovedl za Elizabeth, která si jí hned vzala do parády a odvedla.

Hned, jak se za nimi zavřeli dveře. Moji přátelé se na mě doslova vrhli.

"Kdys jí sehnal?" zeptal se Will.

"Jo, taková kost," řekl Terenc.

"No, je to králova dcera, takže předpokládám, že jestli se jí dotknu, tak mě zabije nebo vykastruje," řekl jsem s povzdechem. "Radši nebudu zkoušet svoje štěstí."

"Ale no tak, neříkej, že jsem to na ní nezkusil," řekl Will a Terenc jen přikyvoval.

"Ne nezkusil," řekl jsem a posadil se ke stolu.

"A můžeme to zkusit my?" zeptal se Terenc.

"Pro mě za mě, stejně vás odmítne," řeknu jim na to. Už mě tohle vyptávání ohledně ní nebaví. Po deseti minutách, co se Terenc a Will hádají, kdo to půjde zkusit první. Mi někdo poklepe na rameno. Podívám se na horu a uvidím Charlotte, jak tam stojí v černých uplých kalhotech, s bílou košilí, na které má ještě daný korzet.

"Jdeme další rundu, ne?" řekne s úsměvem. Doslova mi vyrazila dech.

"Dobře, jestli to vydržíš," řekl jsem s úsměvem.

"Hele vyrůstala jsem na hradě, né na poli," řekla a sedla si vedle mě.

"Neboj, to mi neuniklo, jen by mě zajímalo, jak to že toho zvládáš tolik pít?" zeptal jsem se.

"Většinu života jsem strávila v doprovodu hradní stráže," řekla. "Takže jestli myslíš, že mě nenaučili pít, tak se mýlíš."

Poslouchal jsem jí a u toho jsem lil do sklenic whisky. "Tak na hradní stráž," řekl jsem a pozvedl skleničku. Ona udělala to samé a ťukli jsme si a hodili to do sebe. Pak další, po kterém jí Will vyzval k tanci.

To si ze mě dělá srandu, ona s ním jde. Já jsem je jen pozoroval a ptal se sám sebe, proč všechno, co chci dostanu, ale s většími obtížemi než ostatní?

No nic se s tím nedá dělat.

Když se vrátila, tak začala hrát moje oblíbená písničky, tak jsem do ní rychle hodil panáka a šel na parket, kde jsme tančili do rytmu španělské písně, které ti rozpohybovala, všechny orgány v těle. Tančili jsme na celou písničku, které nebrala konce, vnímal jsem každou sekundu, kdy se její tělo vrtělo do rytmu. Byl to krásný pohled, ještě hezčí, když jsem ho mohl pozorovat, když tančila se mnou.

Písnička skončila a oba jsme si udýchaní sedli na židli, ale pořád jsem měl v krvi ten rytmus a nemohli jsem přestat myslet na to, jak tančila.

Nalil jsem další ho panáka, kterého jsme do sebe kopli. "Už máš dost?" zeptal jsem se.

"Ani nápad, jen by to chtělo něčím pořádně zapít, třeba vodou. Přines vodu," zavelela a já jsem se zvedl a došel pro ní. Když jsem se vracel, tak jsem tam uviděl Terence a Willa, jak se kolem ní motají.

"Máš tu vodu?" zeptala se a vypadala nabroušeně. Asi řekli nějakou blbost, která jí vytočili, tak že se mračili i na mě.

"Samozdřejmě," řekl jsem a blýskl po ní úsměvem,

"Půjč mi to," řekla a já jí podal celý džbán vody. Ona ho vzala a vylila ho na Terence a Willa. Když se na ní všichni podívali, řekla jen: "Potřebovali zchladit," na to se celé hospoda začala smát a zábava propukla znovu.

Je to ďábelská mrcha, jak jí jen udržet na uzdě, aby jí chlapy nechtěli zabít. "Další runda," řekl jsem a sedl vedle ní.

"Ano," řekla a usmála se. "Po těch dvou by to chtělo něčím zapít, a to pořádně silným."

"Doufám, že ta whisky je dost silná," řekl jsem a ona se ke mně naklonila a pošeptala mi do ucha: "Ano," tak sladkým hlasem, až jsem se pod ním málem rozplynul.

"Tak dobře, jdeme pít," řekl jsem a ona se ode mně od klonila


Nebezpečná hraWhere stories live. Discover now