Hoofdstuk 18

40 2 1
                                    

'Phieeeeeet!'


Het geluid deed Chris pijn in zijn oren, maar tegelijk vond hij het geweldig om te horen hoe de conducteur op zijn fluitje blies. Het betekende dat er weer een trein op het punt stond om te vertrekken. Het centraal station was helemaal vol van de honderden mensen die er stonden. Een aantal waren aan het wachten op de volgende treinen die zouden gaan vertrekken terwijl anderen hun kinderen uitzwaaiden die al in de trein zaten. Een hoop ouders stonden er met tranen in hun ogen te kijken hoe de treinen vertrokken en wegreden met hun kinderen erin. Chris voelde zich een beetje rot erover, maar het was het beste voor ze allemaal. Hij stond op veilige afstand te kijken weg van de enorme menigte samen met Gary, Skyler en een aantal politieagenten. Hij had de nacht ervoor nog eventjes geslapen, maar nog steeds voelde hij zich niet uitgerust. Ook Skyler en Gary hadden nog steeds enorme wallen. Hoe konden ze zich ook uitgerust voelen? Hun plan was mislukt. Skyler keek op haar Iphone het nieuwsbericht terug. Ze had oordopjes in, maar het geluid stond zo hard dat Chris het bericht gewoon kon meeluisteren, ondanks dat hij het al eerder gehoord had.

'Ondanks de maatregelingen die genomen waren om minderjarigen te beschermen tegen de levensbedreigende Hypno door ze zo veel mogelijk binnen te houden en zo veel mogelijk onder zicht van volwassenen te houden, heeft Hypno toch weer een Rotterdams slachtoffer gemaakt. Het betreft 13-jarige Gaby Spijker.  Spijker was 's avonds laat thuis samen met haar vader en moeder. Rond half 12 werd er door buurtbewoners een melding bij de politie gedaan dat de voordeur wijd open stond met schade aan de binnenkant van de deur. Eenmaal binnen trof de politie de ouders van Spijker, Silvia en Rody Spijker, aan. De twee lagen in een soort tijdelijke coma waarin ze na ongeveer een half uur ontwaakten. Volgens de politie waren hun ogen pikzwart terwijl ze in coma lagen. Gaby's ouders beweerden rond kwart over 11 Hypno in hun achtertuin gezien te hebben en wilden de politie bellen, maar Hypno 'schoot' volgens hen via zijn handen een soort ronde, zwarte objecten door de glazen deur heen zonder het glas te breken en vervolgens zij beide raakten waardoor ze in een tijdelijke coma kwamen. De politie Rotterdam-West heeft beelden in huize Spijker gevonden van beveiligingscamera's waarop om 23:03 het silhouet van Hypno werd vastgelegd in de voortuin en om 23:05 in de achtertuin. Van 13-jarige Gaby ontbreekt elk spoor. Het is nog niet bekent of ze nog in leven is. De open plek waar Hypno ontdekt is en volgens onderzoekers slachtoffers offert wordt momenteel onderzocht. Verder is besloten over te gaan op evacuatie van alle Rotterdamse jeugd van 17 jaar en jonger. Er wordt aangeraden gebruik te maken van de gratis treinen die rijden van alle stations in Rotterdam gezien de enorme files op de snelwegen door Rotterdam. Politie doet er alles aan om paniek te voorkomen en het verkeer zo spoedig mogelijk te laten verlopen.'  

Het bericht hield daar op. Chris wou dat hij meer kon doen dan toekijken hoe alle kinderen op de treinen werden gezet. Het liefst zal hij zelf met zijn auto een aantal mee willen nemen en in veiligheid brengen, maar hij besefte dat dat nutteloos zal zijn met alle files die er nu al staan. Hij keek naar Gary. Hij bleef recht voor hem uit staren en zei verder geen woord en bewoog geen spier. Heel af en toe knipperde hij met zijn ogen.

'Gaat ie, Gar?' vroeg Chris.

Gary knikte zachtjes zonder zijn hoofd om te draaien naar Chris.

'Wou dat ze nou eens opschoten met die treinen. Hoe sneller iedereen hier weg is hoe beter,' zei Gary.

'Dat is waar, maar met zoveel kinderen gaat het natuurlijk niet al te snel,' zei Chris.

'Gaat gewoon nooit snel met die NS'.

'Das ook weer niet zo'.

'Jawel, herinner je je nog het nieuws voordat Hypno bestond? Allemaal over vertragingen op spoor en klachten erover en kapotte treinen en ze wilden de ov-kaart gaan afschaffen. Er is altijd gewoon gezeik op het spoor'.

HypnoWhere stories live. Discover now