קורבן אוקטובר || השמדה ברעב[1]

4 1 0
                                    

"Hahahaha, זה לא הסוף... אנחנו רק בהתחלה... ועכשיו זה התור למלחמה חדשה... נקרא "השמדה על ידי רעב"...

"איזו מלחמה חדשה זו? כך היה מאז אוקטובר 7. האוכל הוא נדיר והפך למעין שבץ של דמיון. פרוסת הלחם הקטנה ביותר הפכה לחלום של כל אחד מהם, והאוכל בשפע שלה נשכח. אחרי כל זה... אודות... על איזה רעב אתה מדבר?"

"אני מדבר על המצב שבו הילד היה כמו עור על עצם... ונשים כבר לא היו מסוגלות אפילו להניק את ילדיהן בגלל שמצבן הבריאותי היה גרוע. ואל תשכח את המחלה "הפטיטיס" שהתפשטה בבתי מחסה והרגה את כל מי שהיה בהם. זה לא סותר כלל את מותו של ביטוח בריאות, שאינו נטול טיפול תזונתי, שמת עכשיו..."

"האם דיברתי על מישהו אחר? כל זה קרה מאז תחילת המלחמה... ואולי אני חושב שאתה מגזים או בעצם אני לא יודע... ואיך התחיל הרעב הזה?"

"אה, בסדר, תקשיב...

נאמר: "עד שיהיו תנאים בטוחים", הוא הכריז, בציוץ בחשבון הרשמי שלו בפלטפורמת "X" ביום שלישי, 20 בפברואר 2024, על הפסקת כניסת סיוע הומניטרי לצפון הנצור, 3 ימים בלבד לאחר חידוש הניסיונות להביא אותו.

קדמה לכך הפסקה מוחלטת של כל סוגי הסיוע לתקופה של 3 שבועות לאחר שצבא הכיבוש הישראלי הפציץ משאית סיוע בכביש החוף דרומית-מערבית לעיר עזה, לפני שנכנסה לאזור הנצור...

על פי יוניצ"ף, המוות מאיים על 600,000 ילדים ברפיח, מדרום לרצועת עזה, החיים ללא מזון או תרופות ובתנאים מסוכנים ביותר במחנות העיר. בין הצפון לדרום מופיעים תווי פנים אפלים לגורלם של מאות אלפים הנמצאים בסכנת רעב, סובלים מרעב ומחסור באספקת מזון ברצועת עזה, הנתונה לתוקפנות ישראלית מאז אוקטובר 7...

באשר לדרך בה הרעב הזה החל, הקשיבו היטב.

48 שעות לאחר תחילת התוקפנות הישראלית על עזה, הודיע שר הביטחון על החלטתו למנוע כניסת "מזון, מים ודלק לרצועת עזה". החלטה זו היוותה את הרגע שבו החל הכיבוש להטיל מצור רעב על רצועת עזה.

ישראל סגרה את כל המעברים עם רצועת עזה, אליהם נכנסו מדי יום 600 משאיות. הסיוע ההומניטרי שזרם לנמל התעופה המצרי אל-עריש נותר בעינו למשך 15 ימים מלאים, בטרם הגיע להסכם אמריקני-מצרי-ישראלי להיכנס אליו בכמויות שאינן עונות על 1% מצרכי הרצועה במצב רגיל. .

הצהרת תוכנית המזון העולמית מצטלבת בהצהרות באותו יום, ואז החל הצבא הישראלי בפלישה הקרקעית לצפון רצועת עזה ב-31 באוקטובר 2023, ימים לאחר שאיפשר כניסה מוסדרת של סיוע, והגביל אותו לח'אן יונס בדרום רצועת עזה.

לאחר מכן החל הכיבוש להפריד את נפות עזה וצפון עזה מהנפה המרכזית באמצעות ניתוק רחוב סלאח אלדין. ולהתקדם לעבר רחוב אל-ראשיד המערבי כדי להטיל את המצור על העיר עזה ועל ערי צפון רצועת עזה, שעמדו בפני התקדמות קרקעית דומה.

ארגונים בינלאומיים מיהרו לסגת מצפון רצועת עזה והותירו יותר ממיליון אזרחים תחת שליטת מכונת המלחמה הישראלית...

אספקת המזון החלה להידלדל בהדרגה, כאשר הצפון נצור מארבע כניותיו, המשיכה למנוע כל סוג של סיוע, ושכונות מגורים, שווקים, חנויות ומאפיות נהרסו באופן שיטתי. אזרחים נתקלו בקשיים רבים לפצות על האספקה החסרה.

ככה..

בשבועות הראשונים מיצה צפון רצועת עזה את אספקת המזון לבתיה ולחנויותיה, ואזרחים החלו לחפש בבתים הרוסים או הריקים מזון משומר או מוצרים קפואים. חלק מהתושבים מספרים כיצד נאלצו לפתוח את דלתות החנויות שננטשו על ידי בעליהן בחיפוש אחר מה שיספק את הרעב שלהם. משפחותיהם, לאחר שאספקת המזון שלהם אזלה...

סימני רעב החלו להופיע על שאר תושבי צפון רצועת עזה, תוך התעקשות ישראלית למנוע כל סיוע במזון, לאור גלי ההפצצות האוויריות האלימות ועימותים קרקעיים עזים עם ההתנגדות...

בדרום רצועת עזה ובאזור המרכזי נותרו תנאי החיים טובים יחסית מאשר בצפון, עם מספר מוגבל של משאיות סיוע שנכנסו. אך זרם הפליטים מצפון הרצועה הפעיל לחץ על מלאי אספקת המזון של אזורים אלה, והעלה את הצורך בסיוע גדול יותר. האנושות שנשארה שלמה..."

"לעזאזל עם כולם, ככה המגזר הפך לשני מגזרים, נכון?"

"בדיוק... בתחילת דצמבר האחרון פתח הכיבוש במבצע קרקעי לפלישה לעיר ח'אן יונס שבדרום רצועת עזה, וגרם לעקירתם של מאות אלפי תושביה, בעיקר לעבר העיר רפיח ואזורי המחנה המרכזי במספרים קטנים יותר. רצועת עזה הפכה ל-3 גושים". מבחינה דמוגרפית: רפיח, המחוז המרכזי והצפון..."

"הדברים יסתדרו טוב יותר נכון?!".

"בשום פנים ואופן לא... אחרי 3 חודשים מלאים של תוקפנות..."

המשך יבוא

-----------------------------------------

הערה:.

-אתה יכול לעשות את ההבדל במלחמה הזאת ... ולהילחם על ידי החרמת ולדבר עליהם כל הזמן, ויש לך את החופש לבחור -

- (בקשות חרם):

אתה עשית את זה

התעוררות | 7 דק

-🔻🇵🇸✌🏻

- ((אתרי מחוז):

אנחנו לא רוצים את זה

קישור:.

https://bdnaash.com/

----------

קורבן אוקטוברOnde histórias criam vida. Descubra agora