Hoofdstuk 6

1.3K 72 7
                                    

"Omgosh Harry wat erg voor je."

"Laat het, ik zei dat ze lekker was niet dat ik haar leuk vind. Rein gebruikt haar toch." Zegt hij kortaf. Harry loopt terug naar binnen toe en ik volg hem. Straks doet hij nog dingen waar hij spijt van krijgt.

"Harry rustig, ze zijn je woede bijden niet waard, ga je mee cola halen." Hij knikt en we lopen richting de bar waar we twee cola's bestellen.

"Hej, ik ben even bij de jongens van de klas." Zegt Harry en weg is hij.

Mijn telefoon trilt, ik pak hem uit mijn zak en zie dat ik een berichtje heb van een onbekend nummer. Wie sms't er nu nog.

Onbekend : Ik zou oppassen als ik jou was. Het ergste komt meestal onverwachts.

Een rilling loopt over mijn rug door dit berichtje. Ik kijk snel rond of ik iemand op zijn of haar telefoon zie zitten maar iedereen is druk bezig met zijn of haar eigen ding.

Dit maakt me bang, echt heel bang. Wat bedoelt die persoon?

Ik kijk me heen of ik Harry ergens zie staan, hij staat in de hoek te lachen met de jongens uit de klas en wat anderen gasten. Ik loop er heen om hem te vertellen over het raren bericht. Ik stop met lopen als mijn telefoon weer trilt.

Onbekend : Vertel niemand hierover, anders zijn de consequenties ondragelijk.

Ik lees het opnieuw en opnieuw. Moet ik het Harry nu wel of niet vertellen. Lang om er over na te denken heb ik niet als Harry naar me toe komt lopen. "Laten we alsjeblieft gaan, ik ben deze avond zo zat." Straks bedoelt die gene dat ze Harry of zo iets wat aandoet? Dat kan ik niet aan. Ik hou me mond, tot ik weet wie het is.

Ik knik. "Momentje." Ik loop even naar Owen toe.

"Hej Owen wij gaan zo." Owen kijkt een anderen richting op en ik volg zijn blik. Rein staat op de dansvloer met Lotte uit de 3de te zoenen. Ik rol bijna automatisch mijn ogen.

Tessa staat aan de anderen kant van de bar te huilen en word getroost door 2 vriendinnen van haar. Waarschijnlijk doordat ze Rein zijn zoensessie op de dansvloer net ook gespot heeft. Eigenschuld.

"Echt een player he die gast. Ik wist dat hij erg was, maar 2 meiden of een avond." Zeg ik en kijk  Rein en Lotte. "Ach, dat had ik wel al verwacht toen ik hem zag en hoe hij over meiden praat." Zegt Owen die zijn schouders ophaalt en een slok van zijn drinken neemt. Diep van binnen wil ik heel graag meer weten over de manier waarop Rein 'over meiden praat.'

Maar ik hou me in aangezien Harry me bijna smeekte net om weg te gaan. "Ik snap je Owen, maar ik en Harry gaan naar huis."

Hij knikt en zet zijn drinken neer. "Later san." Ik geef Owen een knuffel en loop terug naar Harry.

"Let's go." Hij knikt en we pakken de fietsen en vertrekken richting huis.

"Tessa stond net te huilen." Probeer ik een gesprek aan te knopen.

"Oh." "Waarom?"

"Rein was aan het zoenen met Lotte Witteslag van onze school uit de derde."

Harry haalt zijn schouders op. "Tessa is gewoon naïef, ik zei toch dat Rein haar gebruikte." "Je had weer eens gelijk" "altijd." Ik begin te lachen. "Laten we niet overdrijven."

"Weet je wat ik me afvraag?" Zegt Harry die me even aankijkt om zich daarna weer op de weg te focussen. "Nou?"

"Wat er zo bijzonder aan hem is dat al die meiden, ondanks dat iedereen nu wel doorheeft dat het een player is maar om hem heen blijven hangen."

"Ja echt he, misschien denken ze dat het bij hun anders is? Dat hij hun echt leuk vind. Ik bedoel wij weten niet wat hij tegen die meiden zegt."

"Klopt."

We steken onze hand uit en slaan links af, ik zie mijn straat al inzicht komen waar ik van baal, dit was een goed gesprek.

"Misschien heeft hij er een reden voor. we will never know." Ik knik. "Ik wil het niet eens weten, ik mag Rein niet en Rein mag mij niet. Dus laat hem lekker ver uit mijn buurt blijven." Zeg ik grinnikend.

Ik stop voor mijn huis. "Tot morgen Harry!" Roep ik hem na als hij door fiets en nog naar me zwaait.

Ik zet mijn fiets in de garage en loop door naar de woonkamer. Ik heb niet echt zin in een gesprek met mijn ouders dus besluit gelijk door naar boven te gaan.

Ik loop de trap op als ik mijn vader mij hoor roepen. "Sanne, kan je even beneden komen?" Ik zucht en loop naar de woonkamer.

"We krijgen vrijdag avond bezoek van een werknemer van je vader, we zouden het oprijs stellen als je ook thuis zou zijn." Verteld mijn moeder. Ik rol met mijn ogen, waarom kan er nooit nieuws zijn van. 'Sanne we gaan met zijn 3'en een weekendje weg.'

"Prima mam, mag ik nu naar boven?" Smeek ik bijna. Ze knikt. "Ga maar gauw schat. Slaaplekker."

Ik loop de trap op en verwissel mijn outfit voor mijn pyjama. Het was een lange lange avond. Dat gedoe met Rein die raren smsjes?

Ik schud ongelovig mijn hoofd. Rein heeft als nieuwe hier alles, letterlijk op zijn kop gezet.

Where Is SheWhere stories live. Discover now