5.bölüm

9.5K 372 8
                                    

Murattan

Eve geldiğinde hemen Simayın yanına gitmek istiyordu . 3 gündür görmüyordu onu çok özlemişti . Zenanı bulmuşlardı . Töreler gereği ya Zenan ve Kemal ölecek yada bedel olup Kemal'in kız kardeşi Roza ile evlenecekti murat . Kemal'i öldürürlerse eğer Burukan aşireti ile kan davası başlayacaktı . Kardeşlerinin büyüğü Murat olduğu için onun evlenmesi gerekti . Murat kabul etmek zorunda kaldı . Simaya nasıl açıklayacaktı bilmiyordu . Sadece ona sarılıp saatlerce öylece kalmak istiyordu . Bir anda gelen sesle dondu kaldı Murat . Babası annesine ' hazırlıklar başlasın ' demişti . Bu kadar çabuk muydu özelliklede Simay bu evdeyken nasıl yaparlardı hazırlık . Daha fazla dayanamadı içeri girdi Simayın odasına gidecekken Hamit ağa ' hele bir gel oğul konuşalım ' dedi . Murat onaylar bir şekilde kafa salladı . Hala aklı Simaydaydı . Bir an önce konuşup yanına gitmek istiyordu . Içeri geçip koltuklara oturduklar.
Hamit ağa '1 haftaya kalmadan evleniyorsun oğlum berdel olacak ' Murat ' tamam ama bana biraz zaman tanıyın baba Simayla konuşmam lazım ' dedi . Hamit ağa ' oğul başka çare yoktur kan davası başlamaması için bunun olması şarttır ' dedi . Murat ' biliyorum baba ama zor geliyo be Simayla evlenecektim ben buraya gelmeden önce yüzük takmıştım ona ' dedi . Hamit ağa her zaman oğluna saydı duymuştu yeri geldiğinde arkadaşı yeri geldiğinde ağabeyi olmuştu . Daha fazla dayanamayıp babasından müsade isteyip Simayın yanına gitmek için aşağı kata indi . Odanın kapısını açtığında kimse yoktu odada . Yatağın üzerinde bir not vardı .

Bana göremeyecek kadar kör olduğum gerçekleri ; gösterdiğin için teşekkür ederim.. Seni hayatım boyunca AFFEDEMEM murat Aslanoğlu ...

Simay duymuştu her şeyi . 'Bu kadar çabuk muydu ?' Dedi Murat . Dünya başına yıkılmıştı. Kim bilir ne halde diye düşünmekten kafayı yemek üzereydi . Onu köpek gibi severken Simayın artık bu sevgiye olan inancını bitirmişti . Artık pek mümkün de değilde zaten Murat kendi ecelini kendi yazmış ve evlenmeyi kabul etmişti . Simayı çok merak etsede ne eli telefona gitti ne de peşinden gidebildi yüzü yoktu . Elinde Simayın unuttuğu şalla gecenin karanlığında kaderinine ve Zenana sitem savurdu .

Simaydan :
Odadan çıkıp aşağı kata inip annesinin odasına girdi . Bu defa kitap okuyordu . Bütün olanları anlatmak isterdi ama vakti yoktu . ' annem sana bir haberim var ' dedi . Deniz hanim merakla kızına baktı 'dinliyorum yavrum' dedi . Simay annesini üzmek istemiyordu olabildiğince alıştırarak söylemeye çalıştı . 'Annem ben istanbuldan trafikten, magazincilerden , düşmanlardan çok bunaldım ' diyip derin bir nefes alıp devam etti ' bu yüzden Newyorktaki sirketin başına geçip babamı buraya göndermeye karar verdim' dedi . Deniz hanımın gözleri dolmuştu ilk defa kızından uzun süre ayrı kalacaktı . ' sıkıldıkça sende yanıma gelirsin annem ' diyerek teselli vermeye çalıştı annesine . Deniz hanım zar zor konuşup ' Murat ne olacak kızım ? ' dedi . Simay ' bunu sonra anlatırım anne . Sadece şunu bil artık Murat diye biri yok artık hayatımda ' dedi . Deniz hanım endişeli bir ses tonuyla ' ne oldu bitanem ? ' dedi . Simay ' çok anlatmak isterdim annecim ama biraz daha geç kalırsam uçağı kaçıracağim ' dedi . Anne kız sıkı sıkı sarıldılar Deniz hanımın gözünün yaşı dinmiyordu . Deniz annesini daha fazla üzmemek için kendini toparlayıp odadan çıktı . Merdivenlerden inip kapıya yöneldi . Arkasını dönüp son kez evine baktı özleyecekti burayı . Evden çıkıp arabasına bindi . Kısa bir süre içinde hava alanında oldu . Kontrollerden geçip uçağa doğru yol almaya başladı . Yerine geçip son kez camdan Istanbula baktı . Sadece ' Hoşçakal murat ' diyebildi . Geri kalanını göz Yaşları tamamladı .


5 bölümünde sonuna geldik . Kitap şu anda yeni olduğu için pek okunmasada umut ediyorum ilerleyen zamanlarda okunacak .

Medyadaki Aslanoğlu konağı - Mardin

AFFEDEMEM ...Where stories live. Discover now