Guilty Crown

63 0 1
                                    

Bilimkurguyla fantastik arası bir seri. Son on bölüm aşırı hızlı ve çok daha aksiyonlu geçip ağlattı.

Gelecekte geçiyor. Japonyaya yayılan bir virüs yüzünden Japonya GHQ adlı çok uluslu bir organizasyonun kontrolü altına girer.

Baş karakter saf ve iyi bir liseli çocuk. Ohma Shu. Babası ölmüş ve annesiyle yaşıyor. Ama sekiz yaşından öncesine dağir hafızası yok. İçine kapanık ve arkadaş edinmede iyi değil. Bu yüzden gülümseyip diğerlerinin fikirlerine katılarak insanlarla bağlantı kurmaya çalışıyor.

Ohma Shu kralların kabiliyeti adında bir gücü ele geçirir. Bu güç sayesinde sağ eliyle insanların kalplerini silaha çevirebilmektedir. Yani insanların en büyük isteklerini silaha çevirip kontrol edebilir. Bu sürede o kişi bayılır ve hiçbir şey hatırlamaz.

Baş kız karakterimiz egoist adlı bir yer altı grubunun güzel solisti. Inori. GHQ yani hükümete karşı savaşan 'Undertaker' isimli örgütün önemli bir üyesidir.

İlk bölüm iki başrol buluşur ve İnori GHQ tarafından tutuklanır ama arkasında bir şey bırakmıştır. Ohma Shu bunu İnori nin tutuklanması karşısında hiçbir şey yapmadığı için suçluluk hisseder ve bundan kurtulmak için o şeyi Undertaker in başı olan Gai ye götürür.

Bu sırada bulundukları bölge GHQ nun saldırısına uğrar. Patlamalar sayesinde İnori hücresinden çıkar. Öldürülmek üzereyken Ohma Shu onu görüp bütün hızıyla ona doğru koşar ve kalbindeki kılıcı çıkararak gücü ele geçirir.

İlk bölümü anlatmadan animeyi anlatmam mümkün değildi. ;)

Müzikler: 10. Hiç abartmıyorum. Ending ve ostlar mükemmeldi. Gerçi opening e 8 veririm. Ama İnorinin sesine aşık olacaksınız.

Çizimler: 10 hikayenin yanında çizimlerin de mükemmel olduğu sınırlı animelerden.

SPOİLERS:

Ohma shu hafızasını virüsün yayıldığı gün yanı kayıp noel de kaybetti.

İnori ve Gai onun çocukluk arkadaşları.

Annesi biyolojik annesi değil babasının ikinci eşi.

Kendi kalbindeki silah: sağ el. Kolunu kaybettikten sonra da bu sayede savaşmaya devam etti.

Onuncu bölümden sonra çok daha güçlendi ve çoğunluğun yaşaması için yapılması gerekeni yaptı. Karakterini gerçekten çok seviyorum. Ancak İnori ve Hare dışında herkes ona arkasını döndü! Onları sonunda hatalarını anladıklarında bile affetmedim. Herkesin yaşaması mümkün değil. Ohma da tanrı değil. ONdan ne yapmasını bekliyorsunuz. O olmasaydı hepsi ölürdü! Tamam sakin oluyorum...

ANİMEYİ İZLEYECEKSENİZ OKUMAMANIZ GEREKEN SPOİLERS

En basit açıklamasıyla: inori nin vücudunda iki kişi yaşıyor. İnori ve Mana. Mana Shu nun biyolojik ablası. İnsan evriminin sembolü. Virüsü yayan kişi. Ve mana Gai nin ilk ve son aşkı

FAV.REPLIKLER

'herkes sana yakanci dese bile ..herkes sana yalanci dese ve kendinden nefret etsende ben herzaman senin tarafinda(yaninda) olacagim.'   Inori

'Tek ihtiyacim olan sensin inori.'           Ohma shu

Finali soylemeyecegim. Spoiler lari okuduysaniz bile izlemenizi oneririm pisman olmazsiniz ki sirf muzikleri icin bile izlenir. Beni ne kadar aglatsada izledigime pisman degilim.

Iyi izlemeler ;)


Anime DegerlendirmeleriDove le storie prendono vita. Scoprilo ora