Chapter 10

1K 76 39
                                    

Ik wil dit hoofdstuk graag opdragen aan twee hele trouwe lezers namelijk @13femke13 en @postive_energie. Veel plezier met lezen!
xx-Guitars_

------------------------
'GRIFFOENDOR' verslagen laat Scorpio zich van de kruk afglijden en sjokt naar de tafel van Griffoendor toe. Iedereen, inclusief Harry, kijkt verbaast naar de hoed. Harry herstelt zich echter snel en zegt de laatste naam op. 'Evans, Calum'. Een jongen met paars haar en groene ogen loopt naar voren. De hoed raakt zijn hoofd net aan en roept gelijk 'RAVENKLAUW'. Er barst en oorverdovend applaus los bij de tafel van Ravenklauw. Harry pakt de kruk weer op en loopt terug naar het kleine kamertje ,in de linker hoek, achterin de grote zaal. Als hij net de deur achter zich dicht wilt doen ziet hij aan de andere kant en zwarte mantel de hoek omgaan. Harry denkt er niet bij na en rent er achter aan, maar zodra hij de hoek om is ziet hij niks. Verbaasd loopt hij weer terug naar de grote zaal en gaat op zijn plek aan de oppertafel zitten. 'Wat duurde er zo lang, Harry?' vraagt professor Scott. 'Niks, hoor William, ik uhm... liet de kruk omvallen?' het kwam er meer uit als een vraag, William keek hem niet gelovend aan, maar ging er ,gelukkig, niet verder op in. Harry zuchtte opgelucht en concentreerde zich op het heerlijke eten. Even keek hij op in de richting van de Griffoendor tafel en zag zijn jongste zoon vrolijk praten met een jongen naast hem. Ook zag hij zijn oudste zoon die geheimzinnig zat te fluisteren met een paar jongens naast hem. Hem moet ik misschien een beetje in de gaten gaan houden dacht Harry bij zichzelf.

Na het avondmaal liep Harry terug naar zijn slaapkamer, die grensde aan zijn lokaal. Eenmaal binnen kleedde hij zich gelijk om en ging in bed liggen. Hij was zo moe en toch kon hij de slaap niet vatten. Hij bleef denken aan wie de persoon in de zwarte mantel was geweest en of die nog steeds op Zweinstein is. Na een half uur zitten piekeren stond Harry op en liep naar zijn hutkoffer. In een klein vakje rechts boven in de hoek van de hutkoffer zat een kaart gevouwen. Hij liep terug naar zijn bed, richtte zijn toverstaf op de kaart en mompelde 'ik zweer dat ik snode plannen heb'. Vlak nadat die woorden werden uitgesproken vormde zich op ,de eerst lege en verfrommelde kaart, een uitgestippelde kaart met alle geheimen gangen van Zweinstein en wie er loopt. Hij zocht de hele kaart af maar kon niemand vinden die niet thuis hoorde op Zweinstein. Zuchtend legde hij de kaart onder zijn kussen. Wie het ook was geweest was niet meer op Zweinstein. Na nog een uurtje nadenken en piekeren over wie die persoon met de zwarte mantel was en wat die hier te doen had werden zijn ogen zwaar en vielen uiteindelijk dicht.

De volgende ochtend werd Harry wakker door de zon die door het raam scheen. Met moeite stond hij op en zag dat het pas zeven uur was. Zuchtend liep hij naar de badkamer en kleedde zich om om vervolgens, voor het ontbijt, alles voor de les klaar te zetten ,zodat hij straks niet hoefde te haasten. Toen hij eindelijk klaar was ,was het al acht uur en liep hij snel naar de grote zaal waar hij naast Anderling ging zitten ,omdat er anders nergens anders plek was. 'En bevalt het je een beetje, Harry?' vroeg Professor Anderling. Het viel hem op dat ze hem bij zijn voornaam noemde en niet bij zijn achternaam. 'Ja, het is echt geweldig' antwoordde hij. Anderling knikte en focuste zich, net zoals Harry, weer op het eten. Opeens klonk er een oorverdovend geluid van uilen die de post kwamen brengen. Overal werden pakjes neer gegooid, ook voor Harry werden twee brieven en de ochtend profeet meer gegooid. De ene brief was van Ginny en van wie de andere brief was wist Harry niet, want er stond geen afzender. Die open ik later dacht Harry, terwijl hij de brief van Ginny opende.

'Hey Harry,

Hoe is het om weer op Zweinstein te zijn? Hoe verliep je eerste les dag als professor verweer tegen de zwarte kunsten? Hoe gaat het met James en Albus? Met mij en Lilly gaat alles goed alleen missen we jullie verschrikkelijk. Ik kan niet wachtten om je weer te zijn.

Xxx- Ginny en Lilly.'

Harry glimlachte terwijl die de brief las. Hij zou Ginny vandaag nog terug schrijven besloot hij. Nadat hij nog even door de ochtendprofeet had gebladerd liep die snel naar zijn lokaal, om er eerder te zijn dan zijn leerlingen. Hij was nog naar net twee minuten in zijn lokaal, toen de leerlingen al binnen kwamen. Dit keer waren het de eerste jaars van Huffelpuf en Zwadderich. Hij herkent de blond harige jongen nog, die gister bij Huffelpuf werd ingedeeld. Harry dacht even na over zijn naam toen het hem opeens te binnen schoot. De jongen heette Lucas. Alle leerlingen gingen zitten en pakte hun boeken. 'Oké allemaal. Sla je boek open op bladzijde twintig. Daar gaat het over hoe je een spreuk moet afweren. ' Harry heeft de hele les uitleg gegeven en ,samen met de leerlingen, op de spreuk geoefend. Na de les aan Huffelpuf en Zwadderich kreeg hij de vierdejaars van Ravenklauw en Griffoendor waarin ze leerde hoe het is om onder de imperiusvloek te verkeren en zich er tegen te verzetten. Natuurlijk zorgde Harry er wel voor dat de leerlingen zich niet bezeerden. Na die les had hij geen lessen meer en had hij tijd om een brief te schrijven voor Ginny.

'Hey Ginny,

Het is geweldig om weer terug te zijn op Zweinstein. Ik had geen idee hoe erg ik het gemist had, totdat ik het kasteel inliep. Mijn eerste lesdag is ook goed verlopen en met James en Albus gaat het goed. Hij is uiteindelijk toch bij Griffoendor ingedeeld en het rare is. Scorpio ook.
Ik mis jullie ook ,maar we zien elkaar in de eerst volgende vakantie.

Groetjes Harry'

Toen Harry eindelijk tevreden was met zijn brief liep hij naar de uilen vleugel en stuurde de brief ,met een kerkuil, naar Ginny. Hij liep weer terug naar zijn kantoor en zag die brief, zonder afzender ,liggen. Langzaam maakt hij hem open.
Er stond niet veel in, maar dat wat erin stond was genoeg om Harry kippenvel te bezorgen.

------------
Vote?

Comment?

Follow?

Xx-Guitars_

Back to Hogwarts (Harry Potter)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu