Hoofdstuk 5

32 2 1
                                    

Zondag 12 juli - 15 u 23 - Bed

Ik ben net heel subtiel langs Jimmy's house gefietst. Zijn huis is heel groot, om niet te zeggen REUSACHTIG!! Hij zei dat het niet zo'n mooi huis was, echt hartstikke gelogen! Er stonden 3 auto's op de oprit, ik wou eerst aanbellen, maar ik denk dat ik zoiets subtieler moet aanpakken. Ik was aan het denken om koekjes te verkopen voor het goede doel. Dan moet ik wel bij Jimmy's house aanbellen. Voor zo'n koekjesverkoop moet ik eerst even wat dingetjes opzoeken, want ik heb ergens gehoord dat je dat niet zomaar mag doen, ik ga even Google-en.

15 u 29

Ik heb dus gevonden dat je best even het goede doel waarvoor je geld verzameld contacteert. Ik weet nog niet zo goed welk doel... hier zijn een paar mogelijkheden:

- Amnesty International

- Artsen zonder grenzen

- Cliniclowns 

- Child Focus 

- Make a Wich

- Plan

- WWF

Ik vind het erg moeilijk omdat ik weet dat eigenlijk alle goede doelen in België wel geld kunnen gebruiken. Ik vind het erg belangrijk om kindjes te helpen, maar de diertjes... 

Ik ga voor Plan. Wij hebben zelf ook een Plankindje dus dan kunnen we nog wat meer steunen. Eigenlijk, we steunen Plan al. Kan ik dan niet beter een ander doel kiezen? Oooooooh, ik wist niet dat het zo moeilijk ging zijn!!!

Ik kies voor de Cliniclowns, ik ben is op de foto geweest met een Cliniclown toen ik in het ziekenhuis lag met een open beenbreuk. Ik vind ze erg lief en ze doen echt goed voor de kindjes, ik werd er ook hartstikke vrolijk van toen er één bij mij was.

15 u 54

Ik heb net gebeld naar de Cliniclowns, eerst dacht ik dat er zo'n grappige clown ging opnemen, maar dat was niet zo. 

'Hallo met de Cliniclowns. U spreekt met Patricia.'

'Euh, hallo mevrouw, u spreekt met Jennifer Leenmans. Ik bel om u iets te vragen.'

'Ja hoor, vraagt u het maar.'

'Wel, euhm, het zit zo: ik was aan het denken om geld in te zamelen voor een goed doel en de Cliniclowns leken mij wel geschikt.'

'Ow, meisje, dat is erg vriendelijk van je. Hoe ga je geld inzamelen?'

'Ik ga koekjes of cupcakes verkopen.'

'Zeer goed idee.'

Ons gesprek ging nog even door, ze was erg enthousiast over mijn idee. Nu ga ik het recept voor de cupcakes zoeken, waarschijnlijk in de kook-kaft. Of had ik het bij de desserten gestopt. O, o...

Maandag 13 juli - 11 u 30 (ongeveer, denk ik) - Keuken

Ik heb gisteren heel erg veel cakejes gebakken en ook koekjes voor de zekerheid. De cakejes heb ik een beetje versierd en de koekjes zijn in schattige vormpjes. Ik heb geloof ik redelijke prijzen voor mijn lekkernijtjes:

1 cakeje = € 0, 50 ----- 2 cakejes = € 0, 90 ----- 3 cakejes = € 1, 40

1 koekje = € 0, 70 ----- 2 koekjes = € 1, 30 ------ 3 koekjes = € 1, 90

Straks ga ik verkopen, ik doe een paar blokken en die van Jimmy is er ook bij :). 

15 u - Bed

Ik heb het even gehad met geld te tellen. Ik heb denk ik wel een goede verkoop gedaan. 

Alleen het Jimmy-house-ding was een beetje raar. Ik belde aan en een vrouw deed open. Ik deed mijn uitleg en ze kocht 2 cakejes en 3 koekjes, ik zei dat het 2 euro en 80 cent was. Toen ze had betaald vroeg ik nog snel even: 'Mevrouw kan ik Jimmy even spreken?'

'Sorry wat zeg je?'

'Mag ik Jimmy alstublieft even spreken?'

'Wie is Jimmy?'

'Uw zoon? Hij woont hier toch? Nummer 17 in de Pauwenstraat?'

'Ja, dat is hier, maar ik heb enkel twee dochters en ik heb nog nooit van Jimmy gehoord. Het spijt me meisje.'

'Ow, oké. Mijn excuses.'

'Geen probleem, dag meisje.'

'Dag mevrouw, nog een fijne dag verder.'

Ik was echt erg teleurgesteld en stuurde die leugenaar meteen een sms'je.

Ik: Waarom lieg je?

Jimmy: ?

Ik: Ik ben koekjes gaan verkopen bij jouw 'huis' 

Jimmy: Waarom verkoop je koekjes? En ik was vanmiddag niet thuis, ik was gaan skaten.

Ik: Doet er niet toe en je bent daar nooit thuis want die mevrouw had nog nooit van Jimmy gehoord.

Jimmy: Klopt want ik woon daar idd niet.

Ik: waarom lieg je dan?

Jimmy: het spijt me, ik moet door, bye XX

Waarom is dat altijd bij mij? Ik word altijd verliefd op de verkeerde jongens :(. Soms, dagboekje, denk ik dat de goede fee mij niet vriendelijk vind. Ik heb altijd ongeluk!

18 u 47 - Zetel voor de tv

Mijn mama is weer uit, waarom moet dat nu?! Gisteren was het niet echt een succes met de postbode. Hij was in slaap gevallen tijdens de film (cliché) en daarna bij heet eten was hij blijkbaar aan het smakken en zo: Ieuw!!!! Ik heb dan nog liever dat mama een acount maakt op een datingsite dan dat ze uitgaat met holbewoners! 

Mijn broer heeft blijkbaar ook een lief, ze is even oud als hem en ze noemt Kyra of zoiets. Hij zit heel de tijd met haar te sms'en en appen en zo. Ik vraag elke keer naar een foto, maar hij vind dat ik daar geen zaken mee heb, mij best!  Van Jimmy heb ik niets meer gehoord, en ik heb daar niet echt behoefte aan. Mijn papa heeft nog 4 sms'jes gestuurd, maar ik antwoord niet. Ik maak me soms wel een beetje zorgen over hem. Hij is waarschijnlijk zo alleen en hij zal zich wel ongerust maken over mij en mijn broer en Roosje. Over Roosje gesproken ze kan de haar naam zeggen: Joos. En mijn naam een beetje: Jenniflur. Ze is zo lief en ze wil heel de hele tijd met me spelen, soms kan ze best vreselijk irritant zijn, gisteren heeft ze mijn boek volgekrabbeld en vandaag had ze drie koekjes gepikt. Maar ik kan nogal moeilijk kwaad op haar zijn :). 

23 u - Bed

Ik zou normaal al lang slapen maar ik lig weer te piekeren. Mama is nog steeds niet thuis en ze had gezegd dat ze rond half elf terug zou zijn. Ik hoop dat er niets erg is. Ik moet op Roosje passen omdat ik de oudste ben, maar ik vind het eng omdat ze zo vredig stil is. Ik heb haar even op mijn kamer gelegd, zodat ze niet alleen is, normaal slaapt ze altijd alleen, maar dan slaapt mama  in de buurt, ik lig bij wijze van spreken aan de andere kant van het huis. Nu ga ik weer slapen. Of een poging doen tot... good night :) <3

23 u 45 

Mama is eindelijk thuis, maar ze maakte nogal veel lawaai waardoor Roosje was wakker geworden. Mama kwam naar boven, naar mijn kamer en dan...

'Wat doet Roos op jouw kamer?!'

'Slapen? Dat deed ze toch, tot jij binnen kwam gestormd.'

'Ze heeft een eigen kamer!'

'Weet ik wel, maar anders kon ik niet goed op haar passen, ze ligt zo ver weg.'

'Ja, ja. Slaapwel.'

'Mama? Hoe ging je date?'

'Goed, hij was wel fijn, maar een beetje... vreemd?'

'Haha, slaapwel.'

'Slaapwel lieverd.'

Ach, wat heb ik toch een lieve mama, een beetje vreemd en doorgedraaid, maar wel lief. Wel een beetje verwarrend dat ze eerst zo boos was daarnet en dan weer lief? 


Dear DiaryWhere stories live. Discover now