(11) Verliefd?

269 28 2
                                    

Het was nu vier weken later en Lily trainde nu vier keer per week mee met het zwerkbalteam, als zoeker. Ze vond het fantastisch om te vliegen en ze was echt een talent zoals vele al zeiden. Het zwerkbal kampioenschap zat eraan te komen en Lily werd steeds zenuwachtiger. Dat ze nu vier keer in de week trainde betekende dat ze nog maar twee avonden en het weekend over had om haar huiswerk te maken. Ze kreeg ook steeds meer huiswerk voor alle vakken en moest dat nu maken in haar overige uren. Gelukkig hielp Hannah haar graag, Hannah was ontzettend slim en was goed in alle vakken. Zelfs in Verweer tegen de Zwarte kunst, ze kreeg dan wel nooit de beurt maar ze wist in elk geval het antwoord, dit in tegenstelling met de rest van de klas. Soms leek het wel alsof Hannah alle schoolboeken uit haar hoofd had geleerd, Lily had het haar een keer gevraagd waar ze hartelijk om had moeten lachen, maar bedacht Lily ze had wel snel weggekeken en het was een beetje een zenuwachtige lach geweest. Hannah was een fantastische vriendin voor Lily en dat wist ze maar al te goed.

Korzel en Kwast hadden inmiddels een nieuwe held gevonden Mark Hork, Sofie en hij waren nu een bekende verschijning. Ze liepen hooghartig hand in hand door de gangen, kinderen die niet aan de kant gingen werden ruw aan de kant geduwd door Korzel en Kwast die als een soort van wachters voor hen uit liepen. Veel eerstejaars vreesde voor het groepje zelfs sommige ouderejaars gingen aan de kant als ze langskwamen. Ze waren misschien dan niet bang voor ze zoals de meeste eerstejaars maar ze keken wel uit. Want Hercules Bullemans de grootste pestkop van de school was de oudere broer van Sofie en niemand haalde het in zijn hoofd ruzie met hem te gaan zoeken. Dus ze lieten Sofie maar haar gang gaan.

Hercules Bullemans zat in zijn laatste jaar op Zweinstein en vond niets leuker dan eerstejaars te pesten en treiteren. Natuurlijk niet onder de neus van de leraren, als ze naar een leraar zouden gaan dreigde hij ze een blauw oog te slaan en niemand twijfelde eraan of hij dat zou kunnen en ook echt zou doen. Hercules was niet al te slim en haalde lage cijfers, dat wist de hele school maar niemand durfde hem daarmee te sarren of treiteren. De geruchten gingen dat hij maar al te graag voor Voldemort zou willen werken als dat nog zou kunnen, dat zei hij in ieder geval tegen zijn vrienden en meelopers. Lily wist niet zeker of ze dat geloofde, was het echt waar wat hij zei of was het alleen grootspraak en stoerdoenerij?

"Lily ik stop hiermee hoor als je niet eens oplet" Lily keek op en zag een chagrijnig kijkende Hannah voor zich.

"Sorry, Hannah ik was even aan het dagdromen denk ik" zei Lily een beetje verwart. Ze zaten in de leerlingen kamer van Griffoendor voor haar lag een opengevouwen boek, het hoofdstuk ging over vampiers.

"Ja, dat zag ik."

"Sorry, echt het spijt me."

"Als je verder maar oplet" zei Hannah nog steeds een beetje pissig, ze keek Lily expres niet aan. Daarna keken ze elkaar aan en schoten in de lach "ik lijk wel een moeder" zei Hannah buiten adem van het lachen. Gelukkig bleef Hannah nooit lang boos.

"Ik legde je net uit waaraan je een vampier kunt herkennen en bestrijden" zei Hannah toen ze een eindelijk uitgelachen waren. "Daar hebben we overmorgen een toets over van Scarlet, weet je nog"

"Kom laten we naar boven gaan ik kan me nu toch niet concentreren, we gaan morgen wel verder" zei Hannah, ze klapte het boek dicht en deed het in haar tas. Ze zeiden welterusten tegen Scorpius en Thobias en liepen de trap op naar hun slaapvertrek. Ze deden hun pyjama aan en gingen lekker onder de dekens liggen. Hannah keek Lily onderzoekend aan.

"Vind je Scorpius leuk?" Vroeg Hannah nieuwsgierig aan Lily. Lily keek zenuwachtig weg.

"Eerst jij, vind je Thobias leuk?" Vroeg ze er snel overheen om geen antwoord op de vraag te hoeven geven.

"Ja, een beetje" ze bloosde "en jij, ik bedoel Scorpius?" Zei ze er snel achteraan.

"Ik ook een beetje, maar niks zeggen hoor" zei Lily.

"Nee natuurlijk niet, ik denk dat hij jou ook leuk vind Lily."

"Hoe weet je dat?"

"Gewoon"ze haalde haar schouders op "op de manier waarop hij naar je kijkt, zo kijkt hij echt niet naar mij" ze glimlachte.

"Misschien vindt Thobias jou ook wel leuk ik ga er eens opletten."

"Weltrusten."

"Slaap lekker," daarbij draaide Lily zich om en trok de dekens over zich heen en viel ze in slaap.

-

Maar een paar uurtjes later werd ze toch wakker, ze hoorde de regelmatige ademhaling van de andere meisjes in het slaapvertrek. Ze stond op en liep naar het raam dat tussen Hannah en haar bed in zat.

Onder het raam was een lange brede vensterbank waar ze op ging zitten. De stenen waren koud en ze rilde even. Ze keek naar buiten, uit naar het meer en daarachter de bergen. De maan en sterren weerspiegelden in het heldere donkere water. Wat zou Scorpius leuk aan haar vinden? Ze was niet knap ze was ook niet echt slim zoals Hannah, ze had zelfs geen humor zoals Thobias. Wat maakte haar nou zo speciaal? Toen dacht ze aan Scorpius vader en toen aan haar eigen vader die elkaars aards vijanden waren. Ze dacht weer terug aan die ene geschiedenis les, over 'Sirius Zwarts' die zogenaamde vriend van haar vader, zijn voogd. Ze wilde meer over hem weten en ook meer over haar vader. Waarom was hij een held? Waarom vonden mensen hem iets speciaals? Ze vroeg zich af waarom dit zo belangrijk voor haar was, ze wilde weten wie ze was en wie haar ouders waren. Ze dacht daar de geschiedenis bij nodig te hebben, of dat echt zo was wist ze zelf ook niet zeker. Ze zou zijn geschiedenis kunnen opzoeken in de bibliotheek? Ze schudde haar hoofd, als ze het wilde weten, wilde ze het horen van haar vader niet van een boek.

Ze gaapte ze moest maar weer eens naar bed gaan, ze sloop naar haar bed en kroop onder de dekens. Nu merkte ze pas hoe moe ze eigenlijk was, ze draaide zich om en viel in slaap.

------------------------------

Sorry voor het lange wachten, zoals sommige van jullie al hebben gezien had ik gister een deel geschreven die helemaal verwijderd is. Daarom ben ik iets langer bezig geweest. Ik vind het zo gaaf hij is al meer dan 500 keer gelezen! 

X Isra

Het geheim van de toekomst (Harry Potter FanFiction)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu