hoofdstuk 6

6.5K 257 35
                                    

Mijn verjaardag kwam steeds dichterbij. Ik had nog met Oliver gepraat, maar hij bleef volhouden dat ik door de hoofdpijn hallucineerde en dat die wolf er dus niet was! Daar ergerde ik me echt aan! Ik was er echt klaar mee. Ik had gelijk!

' Gwen, kom je?' Ik schrok op uit mijn gedachten en liep met Sabrina mee. Sabrina was mijn beste vriendin geworden, maar ook zij deed soms geheimzinnig. Om gek ban van te worden! Sabrina en ik gingen winkelen voor mijn verjaardagsfeest(ik ging met een paar vrienden naar een club), dan kon ik een leuke jurk ofzo aan. Eigenlijk droeg ik niet vaak jurken, maar bij dit soort gelegenheden wel.

We liepen een winkel in en we keken wat in de rekken. Ik zag een mintgroene strapless jurk. Ik pakte hem en hield hem voor me. ' Mooi, dat komt echt prachtig uit met je rode haren!' Zei Sabrina opgewekt. Lachend ging ik een kleedhokje in.

Sabrina kwam even later ook. Ze had een soort zelfde jurk maar dan niet strapless en hij was rood. Aan de achterkant was hij diep uitgesneden, zodat je haar rug kon zien. Het zag er mooi uit. ' Perfect!' Zei ik. Haar blonde krullen golfde rond haar schouders.

We namen de jurkjes en we gingen nog een schoenenwinkel in. Ik zag mooie mintgroene pumps. En Sabrina nam een paar rode naaldhakken. ' Geweldig! ' Zei ze tegen me. ' Jouwe ook!' We kochten ze en liepen weg.

We gingen ergens op een terrasje zitten en bestelden wat drinken. Ik zag Oliver en zwaaide, maar hij draaide zich om en liep weg. De laatste tijd kwam hij niet meer in mijn buurt, maar hij kwam wel op mijn verjaardag dus dan kon hij me niet negeren.

Teleurgesteld leunde ik tegen de stoel aan. ' Waarom kwam hij niet? Hij zwaaide niet eens!' Zei ik verontwaardigd. ' Ik...eh..hij is denk ik verlegen.' Zei Sabrina. " Ja,vast!" Zei ik. Rollend met mijn ogen. ' Nou als hij me wil negeren doet ie dat maar!' Zei ik boos.

Maar diep vanbinnen deed het pijn. Het steekte, alsof er een mes in mijn hart zat! Ik begreep het niet. Dan was hij lief en dan negeerde hij me. Dat klopte gewoon niet. Ik nam een slok van mijn drinken en rekende af.

Sabrina en ik reden beide naar huis. En ik ging naar binnen. Mijn moeder kwam naar me toe. ' Wat heb je gekocht?' Vroeg ze nieuwsgierig. Ik liet haar de jurk en de naaldhakken zien. 'Prachtig lieverd! ' Zei ze. Ik glimlachte.

Ik ging naar boven en maakte mijn huiswerk. Ik stopte uiteindelijk en pakte mijn mobiel. Ik had een bericht van Sabrina. Ik opende het gesprek.

Sabrina: Gwen! Heb zo'n zin in je verjaardag. Het gaat echt leuk worden! :-D

Gwen: Ja wordt echt geweldig. ;-) Hopelijk doet Oliver dan ook normaal!

Sabrina: Geen zorgen, het komt wel goed. Je moet je verjaardag niet laten verpesten door hem. Xx ik moet gaan.

Gwen: Oke, Xxx.

Ik sloot het gesprek en zag dat ik er ook een had van mijn broer.

Thom: hé zusje van me! Je wordt al weer 17!!! Je wordt te snel groot. Helaas kan ik niet op je verjaardag komen. Ben druk hier.

Gwen: Oké, begrijp het jammer.

Thom: Ja, helaas. Er is ook goed nieuws! Elise en ik krijgen een kind!!! Het is een jongen en hij gaat Xavier heten!♥

Gwen: Omg!!! So cute♥ ben heel blij voor je. Hou super veel van je. Groeten aan Elise. Ik ga het mam en pap meteen vertellen!!!

Thom: oké★ ik hou ook van jou. Alvast een fijne verjaardag!

Ik sloot het gesprek en rende naar beneden. Mam en pap keken me vragend aan. ' Thom! En! Elise! Krijgen! Een! Kind! ' Riep ik opgewonden terwijl ik op en neer sprong als een klein kind.

Ze keken me verschrikt aan en toen glimlachten ze breed. ' Oh, wat leuk!' Zei mijn moeder. ' Is het jongen of een meisje?' 'Een jongen en hij gaat Xavier heten!' Zei ik. ' Wat een mooie naam!' Zei pap enthousiast.

Die avond kwam er een pakketje voor me, uit Australië. Ik pakte hem en opende het. Er lag een brief op.

Lieve zus. Dit is alvast mijn cadeau voor je 17e verjaardag. Je was elf jaar toen ik weg ging. Je bent echt snel groot geworden. Het spijt me dat ik je middelbare schooltijd heb gemist, maar toch hoop ik dat je me dat vergeeft. Ik was toen ook 17 en wou met Elise weg. Maar dat betekent niet dat ik niet van je hield. Want ik hou heel veel van je. De volgende keer probeer ik wel te komen. Maak nu maar open! Thom.

Nieuwsgierig opende ik het pakket en ik zag een groene ketting gemaakt van smaragden. Het paste perfect bij mijn jurk. Er zaten ook oorbellen en een armband bij. Nu was ik er echt klaar voor om volwassen te worden.

Waarom doet Oliver zo? Dat is niet erg aardig hè? Comment en vote. ♥ bye

To the Moon and back to Him.Where stories live. Discover now