Capitolul 13 - Imi pare rau, doamna Gramont!

575 31 9
                                    

Stateam tolanita pe canapeaua din sufrageria pensiunii, butonand telecomanda. In dimineata asta, ca sa ne impace dupa mica "peripetie" de ieri, baietii s-au hotarat sa ne pregateasca micul de jun. Numai Ren si Kyle stateau la masa si se jucau remi.

- Va trebuie o iubita, baieti! le spuse Caila, asezandu-se langa mine. O sa imbatraniti singuri, cu o gramada de pisici si multe, multe, multe riduri!

- Chiar ne crezi asa de prosti? intreba Kyle,abandonand jocul si trantindu-se langa calorifer. Va stim maleficul plan! Voi, femeile, sunteti mult prea usor de citit!

- Plan malefic? am intrebat eu si Caila, uitandu-ne ciudat la Kyle.

- Vreti sa puneti stapanire pe rasa masculina sibsa controlati lumea! Sunteti malefice, malefice! incepu Ren sa faca ca personajele malefice din desene.

Nefiind atent, lovi din greseala tava pe care Eduard o cara si o rasturna pe el. Acesta incepu sa tipe ca o femeie si sa se isterizeze. Ren isi ceru scuze si fugi din calea lui, dar Eduard a inceput sa-l urmareasca. Erau Tom si Jerry in varianta umana. Caila lua un mar din cosul plin cu fructe si privi spectacolul oferit de cei doi, delectandu-se cu marul.

Matt isi facu aparitia,carand o tava, dar din cauza celor doi, continutul tavii facu contact cu bluza lui Matt. Acesta incepu sa-i urmareasca tipand sa nu mai alerge si sa se opreasca, dar acestia au inceput sa alerge mai tare, de parca era totul pe viata si moarte. Livius isi facu aparitia si el, patind acelasi lucru.

Eu cu Caila ne uitam la ei, pariind cine o sa prinda. Ren fugi spre usa, dar aceasta se deschise, pe ea facandu-si aparitia o fata. Nu mai apuca sa se opreasca din cauza gresiei, livindu-se de ea si trantind-o pe alee. Eduard, Matt si Livius nu s-au putut opri si au cazut peste ei, formand o piramida umana. M-am ridicat si m-am indreptat catre "piramida".

- Tampitilor, ridicati-va de pe mine! Ma sufocati! tipa fata de sub mormanul de baieti.

Acestia s-au dat rapid jos, razand. Ren o ajuta pe fata sa se ridice de pe jos, apoi isi ceru scuze. M-am uitat atent la ea si am recunoscut-o. Era Corrin. Am imbratisat-o, iar ea mi-a raspuns. Ce cauta aici? M-am desprins din bratele ei si am tras-o in casa.

- Ce cauti aici? am intrebat-o, asezandu-ma pe canapea.

- Asa ma primesti? Nu ne-am vazut de un car de ani si tu?

- Aaa...

- Hai, lasa asta! De ce nu m-ai anuntat ca te-ai casatorit?

- Erai plecata in Thailanda, fara telefon, fara nimic! Cum sa te anunt? am intrebat-o, luand-o din nou in brate.

- Bine, bine, este vina mea! Vad ca nu te-ai lasat greu! imi spuse, uitandu-se la burta mea.

Am inceput sa vorbim, in timp ce ceilalti se uitau la noi cam ciudat. Dupa mii de intrebari, Corrin se trezi sa ma intreba cine mi-e sotul si daca mai stiu ceva despre gay-ul afemeiat. A fost o buna prietena cu Madison si, totodata, o colega de-a noastra. Matt facu un pas in fata si ridica mana dreapta in semn de salut. Corrin se uita la el ciudat, apoi la mine.

- Corrin, el e sotul meu...Matt!

- Incantat de cunostinta! zambi Matt, postandu-se in spatele meu.

Corrin il privi suspicioasa pret de cateva clipe. Facu ochii mari, apoi isi duse mana la gura si isi indrepta degetul spre el, apoi spre mine si din nou spre el.

- Doar nu...

- Ce? o intreb nedumerita.

- Te-ai casatorit cu gay-ul afemeiat? tipa ea cat o tinu gura. Te-ai tacanit? Si, nu-mi spune, copilul e al lui?

- Sunt aici! scutura mana Matt, deranjat ca se vorbea de el de parca n-ar fi de fata, cand era.

- Taci din gura! Te-a santajat? ma intreba Corrin, prinzandu-mi mainile intre ale sale. Cu ce? Zi-mi, ca-l fac eu sa plateasca!

- Tot nu inteleg de ce mi se spune "gay afemeiat"! se planse Matt, batand din picior ca un copilas mic.

- Poveste lunga! a spus Caila, ridicand din umar.

- Nu m-a santajat cu nimic! Il iubesc si de asta m-am casatorit cu el! am marturisit, eliberandu-mi o mana si prinzand-o pe cea a lui Matt.

- Lasa-i pe ei! se baga Ren, prinzand-o de umar pe Corrin. Ce zici? Mergem la un suc, ceva?

- Cand o-r zbura porcii! rosti Corrin cu mult sarm.

- Kyle a zburat cu avionul, asa ca...Ne vedem la cinci! spuse cu entuziasm, o pupa pe obraz si pleca la el in camera.

- Kyra, ce tampoane a zis Caila sa luam? tipa Matt, cat sa-l auda o tara intreaga.

M-am dus la el si i-am ars una dupa ceafa si m-am intors inapoi la raftul cu dulciuri. Dupa ce am terminat cu cumparaturile, am pornit spre pensiune pe jos. Discutam cu Matt despre bebelus, cand am auzit sirena politiei. De dupa colt, un individ imbracat in negru si cu un pistol in mana isi facu aparitia, gafaind. M-am simtit smulsa de langa Matt si o mana in jurul gatului meu...Matt scapa sacosele, privind speriat cum acel om isi indrepta pistolul spre capul meu. Politistii si-au facut aparitia si au asigurat cat de cat zona.

A inceput un adevarat calvar. Am inceput sa plang de spaima, implorandu-l sa-mi dea drumul. Matt incerca sa negocieze cu el, dar acesta ii tot spunea sa ny se apropie. Eram in dreptul unui magazin de jucarii. Un politist a iesit din el, speriindu-l. A apasat pe tragaci si un sunet puternic se elibera in aer. Am tipat si mi-am astupat urechile. Dupa cateva secunde, am simtit o mana pe umarul meu si mi-am deschis ochii. Era un politist. M-am uitat dupa.Matt, dar nu-l vedeam. La un moment dat, am zarit ceva intins pe jos. Am uitat mai atent si, cand am vazut ca era Matt, am tipat si am alergat la el. Era intins pe jos, respirand greoi si sangera. Am inceput sa-i strig numele, in timp ce lacrimile imi curgea pe obraji. Am auzit ambulanta, dar n-am reusit sa vad ce se intampla, ca am lesinat.

M-am trezit intr-o camera alba. Un barbat batran, in halat, se uita pe niste fise. Mi-am dat seama ca eram in spital si mi-am amintit de Matt. M-am ridicat speriata, dar o durere puternica din zona burtea tranti la loc pe pat. Doctorul veni langa mine si incepu sa ma consulte.

L-am intrebat ce s-a intamplat cu Matt, dar nu-mi raspunse. Lua niste hartii de pe masa si iesi. De ce nu-mi raspunde? Ce s-a intamplat cu Matt? E bine? Dupa cateva minute, ce mi s-au parut o eternitate, intra. Imi zambi.

- Domnul Gramont e in afara oricarui pericol. Acum patru ore a iesit de la operatie, unde i s-a scos glontul, si este bine. S-a trezit.si intreaba de tine.

Am dat sa ma ridic, dar doctorul ma opri. Ma privea ciudat. Mi-am dat seama ca asta era vestea buna, dar trebuia sa existe si o veste rea, nu? Instinctiv, mi-am dus mana la burta,dar am simtit ceva ciudat. De parca era...gol. M-am uitat la doctor care ma privea bland.

- Imi pare rau, doamna Gramont! Fatul a murit!

Am facut ochii mari, simtind cum perle reci de apa mi se scurgeau pe obraji. "Fatul a murit!". Nunai asta mi se repeta in gand, iar pana am procesat informatia, sentimentele mele au iesit afara. Am inceput sa plang, spunand in continuu ca nu e adevarat. Doctorul incerca sa ma consoleze, dar vazand ca nu poate, chema o asistenta.

Matt isi facu aparitia in salonul unde eram. M-a strans in brate. Il strangeam, sperand ca era un cosmar si in felul asta ma trezeam. A inceput si el sa planga. Luvius, insotit de ceilalti, se uitau la noi din pragul usii, tristi. Intr-un final, de la atata plans, am adormit in bratele lui Matt.

Familia Gramont( Volumul II ) (in curs de editare)Where stories live. Discover now