30 day writting challenge/2

343 18 5
                                    

Pa danas pricamo o "neko mi je nesto rekao o meni a ja sam to zapamtila zauvek", barem sam tako ja prevela recenicu.

Necu spomenuti verovatno samo jednu stvar koju sam zapamtila jer ih ima vise.

1." Ako se trudis, uspeces."

To mi je rekla moja doktorka Jovana Putnik. Sad cu vam ispricati i zasto. (Ako ne zelite da citate preskocite ovaj deoo).
Ono cega se secam jeste da sam u svojoj trecoj godini dobila eserihiju. Za one koji ne znaju to je urinarna infekcija najupornija od svih bakterija, nacicete na internetu. (Kucajte eserihija koli) ja nju imam vec devet godina. Mislim da i sami mozete zamisliti kako izgleda to kada na svaka dva minuta morate ici u toalet, i kada cesto izostajete sa casova pa onda odeljenje donosi prerane zakljucke. Vecinu svog zivota sam provela u "Tirsevoj" i "Institutu za majku i dete". U Tirsevoj sam se lecila do pre dve godine kad me je mama prebacila na institut. Tamo mi nisu uradili ni jedan jedini pregled i moj doktor nije imao zavrsenu ni medicinsku skolu ni medicinski fakultet. Stalno su mi davali neke tablete na koje se moji organizam posle i navikao. Doktorka Jovana Putnik je bila prva osoba koja je imala ogromnu zelju da se pozabavi sa mnom. Uradili smo hiljadu jednu analizu i napakon se to sve isplatilo. Pre par meseci mi je rekla "Ako se trudis uspeces. Ako zelis da se izlecis izlecices se. Sve je na tebi.". Verovali ili ne meni je ta recenica ostala u glavi za ceo zivot. Svima ovim putem i ja govorim ako se trudite uspecete, ako zelite uradicete to!

2. "Pokazaces im da si jaca samo ako im odgovoris hladno i spustis ih na zemlju."

Moja kumica. Ona mi je to rekla. Mozda neki vec znaju za nju, zove se Ana ima 13 godina. Ona mi je kao starija sestra. Cesto blebecemo zajedno kod nje u kuci. Njen zivot je veona buran. Mama i tata joj imaju poprilicno dobru platu ali nije bas mnogo iskompleksirana. Svi decaci se motaju oko nje stalno, najpopularjija je medju njenim razredon. Volim kad njoj omale neke stvari pa ih dobijem ja hahahaha. Rekla mi je to skoro jer me par devojcica po parku da kazemo zlostavlja. Po prvi put nekome pisem ili govorim o tome javno. Napadaju me gde god da me vide. Verujte mi da ne mogu lepo da prodjem parkom a da me one ne presretnu. Vredjaju me, nazivaju pogrdnim imenima, omalozavaju me na svakom koraku, polivaju hidrogenom... Da ne nastavljam dalje. Jednom prilikom sam sela na klupicu i cekala da zavrse sa svojim izlaganjem pa da odem. Ali tad su me ispolivale hidrogenom da bih "ocistila kosu". Doduse, htele su ali sam ustala. Kosa mi se uzasno brzo masti i nemam snage da je perem svaki drugi dan. One su to iskoristile i krenule da vade hidrogen. Stavile su ga iznad moje glave ali sam ja ustala jer ne znam kako bih mami objasnila da su me polile hidrogenom. Ustala sam otisla i precutala im to. Tada je Ana htela da me ubije zato sto ima nisma vratila pa mi je to rekla.

Pa to je to. Ovo su te tri recenice koje mi je neko rekao "o meni". Nije bas da su o meni ali imaju veze sa mnom donekle. Ovo je bilo bas kratko ali to vam je sto vam je. Jedva cekam da vidim temu za sutra. LYA

FriziderWhere stories live. Discover now