Part 13

875 59 4
                                    

Ela P.O.V

Probudila sam se sa jako boli u ledjima. A kako me nebi i bolila kada sam zaspala na trosjedu. Pogledala sam na sat 6h navece. O Boze sta je ovo. Nisam valjda zaspala u 12 danas i spavala sve do sada?? Izgleda da jesam. Nema veze. Ustala sam i protegla sam se. Usla sam u kuhinju i otvorila frizider. Bio je pun ravan. Pa zar mi je ostavio pun hrane frizider. Vidim ima puno Red Bulla. To je njegovo omiljeno pice. Uzela sam neku salamu i sir. Napravila sam sebi sendvic i krenula u sobu. Veceras je vece za izlazke. Uzela sam kofer i otvorila ga. Polako sam slagala robu i usput jela sendvic. Kada sam pojela sendvic nabrzinu sam slozila svu robu. Uzela sam jednu crnu haljinu koja mi je jedva pokrivala dupe. Uzela sam crne stikle i stavila sve to na krevet. Uzela sam cisto rublje i krenula u kupaonicu. Natocila sam puno vode i legla u to. Prija mi kupka poslije svega sta se desilo. Poslije 1h izasla sam i pocela susiti kosu. Splela sam je u riblju kost te nastavila susiti do kraja. Pogledala sam na sat 19:30h taman. Mogu sve stici do 9. Nakom sto sam osusila glavu legla sam na krevet. Tako sam umorna. Pogledala sam oko sebe. Jos sinoc sam bila u ovoj sobi i stenjala na sav glas ovdje. Stresla sam se i ustala iz kreveta. Primakla sam se ormaricu na kome su jos juce bile moje i njegove slike. Sada nema nista. Sve je pokupio sa sobom. Mislim da je pokupio i prasinu samo da nebi ostavio niti jedan trag koji bi me podsjecao na njega. Krenula sam u sobu koju je on napravio za Davija. Otvorila sam vrata i vidjela da su sve stvari na svome mjestu. Cudno. Primakla sam se krevetu i vidjela maleno pismo. Uzela sam ga i otvorila. Unutra je bila ona nasa slika iz Barcelone. Uzela sam pismo i bilo je poprilicno dugacko. Glasilo je ovako:

"Ela sigurno si jako ljuta na mene zato sto sam ostavio samo ono maleno pismo na vratima. Ali evo ovdje sam napisao veliko i oprostajno. Zao mi je. Ja ne mogu biti sa tobom jer me podsjecas na sve ono sto se desilo prije ove noci. Polako me podsjecas i na Brunu. Ne mogu biti sa tobom dok znam da te Cris ima samo za sebe. Nisam dirao stvari iz ove sobe jer znam da jos nisi spavala sa Crisom i da sam ti ja prvi. Zato ako zatrudnis sada znacu da je to djete moje i zelim da ima ovu sobu jer sam je ja uredjivao. Nek ima barem nesto sto ce ga podsjecati na oca. Kazem ti zbogom ali ne idem nikuda iz Barcelone. Ostaje ovdje i znaj za tebe uvijek bicu tu, s' kraja sv'jeta ja cu doci.

Volim te malena. ♥
Neymar Jr.

Krupna suza pala je na pismo. Zato je ostavio sve stvari i sve igracke u ovoj sobi. Najvise ima lopti. Hvala mu. Vratila sam se u svoju sobu i vidjela onu haljinu i stikle. Ma prokleta i haljina i te stikle. Sta imam izlaziti napolje ako njega nema kraj mene. Sta?? Da me drugi gledaju. Ja to ne zelim. Zelim samo njegov pogled na sebi. Uzela sam kratke hlace i plavu majicu na uske bretele. Uzela sam svoju kariranu kosulju i svezala oko struka. Odvezala sam riblju pletenicu pa mi je kosa bila ufrckana. Ne skroz ali onako blage lokne bas onakve kakve volim. Uzela sam telefon i ono malo pismo sa slikom. Izasla sam van i otisla do prve prodavnice i narucila viski u onoj staklenoj boci kada su donijeli pred mene uzela sam ga i krenula napolje. Otvorila sam cep i prosula sav viski. Znam. Zali Boze viskija ali treba mi samo staklenka. Skinula sam i onu naljepnicu okolo tako da je flasa bila cista. Otisla sam do mora i sjela na pjesak. Tako je topao valjda jos uvijek od sunca iako je 10h navece. Lijepo sam oprala u moru staklneku da ne bude od viskija. Smotala sam ono pismo i onu sliku i ubacila unuta. Lijepo sam zacepila bocu i bacila u more. Sjedila sam sve do 12h navece a onda sam polako krenula kuci. Isla sam skroz plazom.

/Ujutru/

Probudila sam se uz jaku glavobolju. Koliko znam sinoc nisam pila. Pogledala sam oko sebe i vidjela da sam u svojoj sobi. Mislim da bi bilo dobro malo da protrcim. Obukla sam kratke hlace za trcanje i gore obicnu majicu i krenula. Trcala sam skroz uz more. Ovuda bas niko ne trci zato i volim to. Kada nema nikoga i ja jedina samaa ovim morem i ovom plazom. U jednom trenutku sam zastala i vidjela moju bocu od sinoc kako je na ivici obale. Pa zar se vec vratila. Odjednom je prisao neki decko sa kapuljacom i htjeo da je izvadi. Gledala sam ga samo. Shvatila sam da bi mogao procitati pismo pa sam potrcala prema njemu.

-Hey ti.-rekla sam kada sam mu bila samo 2m blizu.

Nije se okretao vec je i dalje pokusavao da izvadi pismo i sliku.

-Heyy slusas li me uopste.

Rekla sam i povukla ga za nadlakticu. Polako se okrenuo i ja sam jasno mogla vidjeti...

/Ljubav ne bira!/Where stories live. Discover now