5. kapitola

7.9K 392 11
                                    

Uběhla hodina. Na řadu přišly různý témata. Kluci a holky..(já ani El nemáme), Alex nemá holku, Ben nám básnil o nějaký Sofii a Mike ehmm,.. on.. má kluka. Další téma bylo kouření a pití...potom oblékání atd. S klukama byla celkem sranda..jenom Sam se pořád neozýval a tak jsem se odvážila promluvit na něj.

"Ehm, doufám, že tam nemáš bouli" OMG Kari větší blbost tě napadnout nemohla ne?
"Ne, dobrý" řekl bez projevení jakékoliv náklonosti ke mě. Byla jsem zklamaná. Na nádraží byl tak sympatickej.

Už jsme jeli hodinu a půl. Vedoucí nám řekl, že zastavujeme na benzínce a máme 15 minut přestávku.

Vzala jsem si peněženku a šla dovnitř jako spousta dalších dětí v různých věkových kategoriích. Na benzince se udělala mega fronta. Když sem přišla na řadu zaplatila jsem za tyčinku Mars a flašku vody. Pak jsem si došla na záchod. El byla nejspíše někde s Alexovou partičkou a tak jsem si šla lehnout do autobusu.

Překvapivě tam byl Sam a promluvil na mě! Myslela sem, že tam omdlím. "Proč nejsi s gangem"zeptal se.
"To bych se já měla ptát tebe"
Usmál se. Ó můj bože. Jeho úsměv. Krásnější jsem neviděla.
"Co pořád děláš na tom mobilu?" ano, já vím jsem až moc zvědavá.
"Čtu povídku na wattpadu"řekl.
Vůbec jsem si nemyslela, že takovej bad boy je vlastně vášnivý čtenář.
"Nevěřím ti" řekla jsem pobaveně.
A pak najednou...

Vstal a šel si sednout na místo El.
Panebožepanebožepanebože....
Krásně voněl i po skoro dvouhodinové cestě smaradlavým autobusem. Naklonil se ke mě a ukázal mi obrazovku mobilu. Opravdu četl. Tak jsme si začali tak nějak povídat o knihách.

Nejlepších patnáct minut v mém nudném životě.

Děti začali nastupovat do autobusu. Nakonec i gang. Vypadalo to, že Sam nehodlá své místo opustit. Mám ráda El, ale v tuhle chvíly mi to bylo jedno. El na mě vrhla uražený pohled, ale myslím, že jí zas tak nevadilo sedět u pohledných kluků vzadu. Hned jak si sedli uslyšela jsem puch. Cigaret. Bylo mi jasný, že byli kouřit...Ale El byla vždy proti cigaretám, co se stalo?

Sam mi nabídnul, že spolu můžeme poslouchat písničky. Jak romantické. Zapnul tam kapelu o které jsme se chvíly bavily a podal mi jedno sluchátko. Měli jsme před sebou ještě hodinu cesty. Všichni už spali, když jsem se otočila El měla hlavu položenou na Alexovi a spala. Sam už taky usnul, spousta myšlenek mi nedalo spát, stále jsem dumala až se mi nakonec přiklopila víčka.

bad boy,good lips (CZ)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora