Kap. 1

2K 32 0
                                    

Ungdomar kan lätt tröttna på den tråkiga skolan och hitta på andra saker istället för att sitta på lektion med en bok uppslagen. De 4 ungdomarna Carla, Jonte, Simona,
och Fanny har exakt det problemet. Alla går i samma klass. Simona och Fanny är bästa vänner, och Carla och Jonte har varit tillsammans i ett halvår. Men alla fyra är nära kompisar.

-Psst, Fanny - säg till Jonte och Carla att vi möts om en halvtimme ute vid hissen, viskade Simona till Fanny som satt bakom henne.
Tvärs över rummet satt Jonte och Carla. Fanny rev av en bit av sitt matte-häfte och skrev en liten text på biten. Sedan gick hon och lämnade lappen på Jontes bord innan hon snabbt sprang tillbaka till sin bänk.

En halvtimme senare stod alla fyra bredvid hissen och små-snackade, när Jonte fick en idé!

-Hörrni, ska vi slå vad om att alla får plats i hissen? Vilka håller på min sida? Fanny och Simona fnissade till och ställde sig på Jontes sida, medan Carla stod kvar och tvekade. Det skulle ju inte vara så bra om hissen skulle fastna eller något...

-Snällaaaaaa sötaaaaa Carlaaaaaa????? ropade Fanny och de andra började skratta. Men Carla stod kvar. Hon vägrade flytta på sig, för om någonting skulle hända i hissen så ville hon inte stå för det, utan vara den som inte ville egentligen.

-Kom då! ropade Simona från hissen och Carla sprang dit.

Hissen (Novell)DÀr berÀttelser lever. UpptÀck nu