Remus Lupin

197 15 9
                                    

Albus vo svojej izbe v Brlohu premýšľal ako sa dostane do Rokvillu a ako ukradne kameň Kettleburnovi.
Zbalil si nejaké veci do batoha a ešte raz si opakoval plán. Skončil s opakovaním a vybral sa do kuchyne niečo zjesť. Zjedol dva rezne a vypil dva poháre džúsu. Všetci boli vonku a Albus im povedal že bude v izbe čítať učebnice. On však mal v pláne vybrať sa do Rokvillu a ukradnuť Kameň oživenia. Podišiel pri kozub a zvolal: ,,Rokville,,
Plamene ho pohltili a ocitol sa v Rokville.
Dedina bola celá spálená a neostal tam jediný obyvateľ. Albus sa pomaly zakrádal pomedzi domy a hľadal Kettleburna. Všimol si že v Škriekajúcej Búde sa svieti. Predpokladal že tam bude Kettleburn.
Albus si prehodil plášť a kráčal k Škriekajúcej Búde. Pri vchodoch stáli dvaja smrťožrúti. Prešiel pomedzi nich a smeroval ku schodom. Na druhom poschodí našiel stôl za ktorým sedel Kettleburn. Albus prišiel ku Kettleburnovi pichol ho prútikom a povedal: ,,Buď ticho! A teraz, mi vráť môj Kameň oživenia"
,,Nedám!" zrúkol Kettleburn. Zdola sa ozývali kroky. Niekto bežal po schodoch. Bol to Evan Rosier.
,,Expelliarmus!" skríkol Rosier a Albusovi vyletel prútik z ruky.
,,A teraz ťa zabijem Potter!" zvískol Kettleburn.
Namieril prútik na Albusa a chystal sa vysloviť vraždiace zaklínadlo, keď v tom Hagrid vtrhol do miestnosti, chytil Rosiera a hodil ho cez celú miestnosť. Albus zaváhal a skočil na Kettleburna a zobral mu Kameň.
,,Bež Albus, ja ho zdržím." zvolal Hagrid. Albus rýchlo vybehol z miestnosti a uháňal do nejakého domu aby mohol sa pomocou kozuba premiestniť do Brlohu. Bežal cez celú ulicu, otočil sa smerom k Škriekajúcej búde v ktorej uvidel zelený záblesk a vedel čo sa stalo. Hagrid je mŕtvy. Albus s plačom vbehol do domu prišiel pri kozub, z vrecka si vytiahol trochu prášku a vykríkol: BRLOH!
Albus pristál v Brlohu. Bol už večer a Albus si išiel lahnúť.
Na druhý deň, 2. augusta si Albus všimol na stole veľkú tortu s číslom 12. Veď ja mám dnes 12 rokov! Pomyslel si Albus. Oslava bola veľkolepá. Všade bolo veľa jedla a veľa ľudí. Albus sa rozhodol že zistí kde je pochovaný Remus Lupin aby ho mohol oživiť. Nikto však nevedel kde je pochovaný. Albus sa domieval že Remus je pochovaný v Rokforte. Rozhodol sa byť pochovaný pri škole ktorú mal tak veľmi rád. Albus sa rozhodol že počká do začiatku školského roka a až potom oživý Lupina. Zvyšok prazdnin stravil vonku na metle. Hrali metlobal. Albusa mrzelo že už sa končia prazdniny. Nastal 1. september a všetci Potterovci a Weasleyovci stálina nástupišti 9 a ¾. Ginny sa rozlúčila s Jamesom,Lunou a Albusom. Všetci nastupili do vlaku.
Albus celú cestu do Rokfortu premýšľal ako oživý Remusa. V polovici cesty prišla za ním do kupé Rose.
,,Ahoj" pozdravila Albusa Rose.
,,Ahoj" odzravil Albus a poškrabal sa na vlasoch.
,,Konečne druhý ročník, nie?" šťastne sa opýtala Rose.
,,Hej, veľmi sa už teším" neprítomne jej odpovedal. Cesta sa zdalá dlhšia než zvyčajne. Albus zistil čo sa stalo.
Vlak prepadol Kettleburn so smrťožrútmi. Albus si rýchlo prehodil plášť cež seba a Rose. Smrťožrúti prehľadali každé kupé aby našli Albusa. Lenže sa im ho nepodarilo nájsť. Smrťožrúti zabili rušňovodiča a odleteli preč. Pre študentov museli prísť učitelia. Vlak odtiahol Hagrid, ktorý neumrel ako si Albus myslel, až do Rokvillu. Študenti sa v skupinkách a s doprovodom učiteľov vrátili do školy. Pri bráne každého prehľadali. Keď všetci študenti prišli do Veľkej Siene, učitelia zabezpečili Rokfortu ďalšiu ochranu. Keď všetci dojedli vo Veľlej Sieni, profesorka McGonagallová sa ujala slova.
,,Milí žiaci, profesori dovoľujem si Vám oznámiť že Rokfortu bola pridelená ďaľšia ochrana. Preto sa každému mľadšiemu študentovi ako 14 rokov zakazuje vychádzať z budovy školy bez doprovodu učiteľa" zvolala.
,,A teraz....sa všetci poberme do svojích teplých postelí!"
Žiaci sa vybrali do svojich izieb. Albus s Rose kráčali , keď dorazili k portrétu Tučnej Pani.
,,Caput Draconis!" zvolal prefekt.
Tučná pani sa prehupla dopredu a odomkla vchod. V klubovni bolo príjemne teplo. Albus sa rozlúčil s Rose a vybral sa do izby si trochu pospať.
Ráno zistil, že Elixíri boli zrušené lebo nenašli žiadneho nového učiteľa. Albus stále premýšľal ako sa nepozorovane dostane z Rokfortu a privedie naspäť Remusa Lupina.
V ten večer sa potichu vybral z hradu a prišiel pri hrob Remusa Lupina. Trikrát otočil kameň v ruke a vedľa neho sa zjavil Remus Lupin. V tom momente sa Albusovi vytrhol Kameň z ruky, vyletel do výšky a začal krúžiť v kruhu. Kameň zrazu vybuchol a šrapneli sa rozptýlili všade vôkol.
Ale hlavné je to, že Remus Lupin sa vrátil.

Tak trochu dosť nesko pridávam ďaľšiu časť :)

Albus Severus Potter a Temné ZnamenieWhere stories live. Discover now