Tecavüz Hikayeleri

27K 740 107
                                    

Geciktiğini düşündüğüm, yeni başlatılan bir hareketi duyurmak istiyorum sizlere. Tecavüz Hikayeleri'ne dur diyoruz!

Tecavüz öyle basit bir şey değil, arkadaşlar. Wattpad'de veya sosyal ortamlarda yazılan hikayelerin çoğunda tecavüze uğrayan kişi bir süre sonra kendisine bu kötülüğü yapan kişiye aşık oluyor. Ne kadar korkunç, değil mi?

Daha birkaç gün önce, tecavüze uğradığı için kalbine kurşun sıkan bir genç kızın haberi yayınlandı. Yaşadığı olay onu bu korkunç ölüme sürükledi, aslında bu bir intihar değildi, bir cinayetti. Onu bu ölüme sürükleyen, ona bu kötülüğü yapan kişi ise şu anda yaşıyor. Genç kızın yaşadığı kötü olay yüzünden girdiği psikolojik bunalım, onu ölüme sürükledi. Kendini ne kadar kötü, kirlenmiş hissediyordu kim bilir? Neden hayatından vazgeçti?

Bilmiyoruz. Biz bilemeyiz. Başına gelmeyen bilemez. Onlarca olay oluyor, onlarca kadın bu gerçekle yaşıyor. Birkaç gün üzülüyoruz ancak ama sonra unutuyoruz. Daha geçmedi ÖZGE CAN'ın acısı, değil mi? Geçmiyor. Özge Can'ın ailesi yaşıyor, biz unutuyoruz. Ama tecavüz mağdurları UNUTMUYOR!

Yaşanmış olayları bir okuyun, tecavüzü yaşayan kadınların ağzından çıkan o kelimeleri okuyun. Doktorların şahit oldukları olayları anlattıkları yazıları okuyun, tecavüz mağdurlarının nasıl bir halde olduklarını, ruh hallerini okuyun. Mideniz kaldıramayabilir.

Oysa yazılan hikayelerde, öyle basit bir şekilde anlatılıyor ki, aklınız almıyor. Benim almıyor şahsen. Tecavüze uğrayan kız, kendisine tecavüz eden kişi ya da kişilerin yanında rahatça hareket ediyor, birkaç gün sonra olayı unutup normal hayatına dönüyor, sonra o kişiye aşık olup evleniyor vs. Gerçek hayatta böyle şeyler yok!

Bu hikayeler kaç milyon tıklanıyor, küçük yaştaki genç kızlar okuyor ve yanlış bilgi ediniyorlar. Başlarına gelmeyen o KORKUNÇ olayın, kolayca atlatılabilir bir şey olduğunu düşünüyorlar. Hatta bu tür hikayeleri savunuyorlar. Bizim YOK ARTIK dediğimiz şeylere, gayet normal tepkiler veriyorlar. Sizce de korkunç değil mi?

Asıl kötü olan şey, yayınevlerinin bu hikayeleri, okunma sayısı yüksek diyerek kar amaçlı basmaya çalışması. Kaç zihniyete daha ulaşacak, düşünsenize. Olmamalı, olmamalı. Buna bir dur denmeli, arkadaşlar. Aşk böyle bir şey değil, aşk hikayesi değildir bu.

Bunlar benim düşüncem, siz de benim gibi düşünüyorsanız eğer, yorum kısmına ve dış bağlantıya bıraktığım linkteki imza kampanyasını imzalayın. Benimle aynı fikirdeyseniz eğer, bu korkunç olayın basitçe anlatıldığı hikayelerin yayılmasına bir DUR deyin!

NOT: Tecavüz olayını gerçekten düzgün şekilde, tecavüze uğrayan mağdurun ruh halini, yaşadıkları bunalımları doğru ve gerçek şekilde yansıtabilen hikayeler olmalı. Ama bu konuda yeterince bilgi sahibi olan kişilerce yazılmalı. En azından 'mağdur' gibi düşünebilmeli.

Link: https://www.change.org/p/yay%C4%B1nevleri-okurlar-wattpad-kullan%C4%B1c%C4%B1lar%C4%B1-yazarlar-wattpad-yazarlar-tecav%C3%BCz-ensest-ve-toplumsal-ahlak%C4%B1-%C3%A7%C3%B6kerten-kitaplar%C4%B1n-a%C5%9Fk-ad%C4%B1-alt%C4%B1nda-tozpembe-g%C3%B6sterilerek-topluma-lanse-eden-yay%C4%B1nc%C4%B1lar-onlar%C4%B1-okuyan-okuyucular-ve-yazarlar%C4%B1-boykot-ediyoruz?recruiter=231913246&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink

Aşkın İlk ÖpücüğüWhere stories live. Discover now