BÖLÜM 6 "BASKIN"

286 44 17
                                    

3.TEKİL ŞAHIS AĞZINDAN

Yuvarlak ve biraz büyük kırmızı renkli masada sekiz kişi oturuyordu. Yerin kat ve kat altında gizli bir örgütün loş ışıklı bir odadasında küçük bir konsey toplantısı yapılıyordu. Oda kırmızı renkli ve küçüktü.Toplantı acilen yapılmak zorundaydı. Dünya'nın en değerli eşyası başka kişilerin eline geçmişti. Toplantının başlaması için lider beklenmekteydi. Masada sudan başka hiç bir şey yoktu. Acil yapılan çoğu toplantıda sonuç yukardakiler için kötü olurdu. Adamlar kapşonlu oldukları için yüzleri çok gözükmüyordu. Kendi aralarında kapşon takmak saçmalıktı fakat örgüt geleneklerine bağlı bir örgüttü. Kapı açıldı ve örgütün lideri geldi. Lider biraz yaşlı ve kamburdu. Yüzü yakışıklı ve yaşına rağmen güçlü ve kuvvetli duruyordu. Adam epey heybetliydi.Örgüt lidere "El" diye hitap ederdi. Bu örgüt asırlardır vardı. Elinde ise asa gibi bir şey vardı. Asa siyah ve yaklaşık bir metreydi. Asanın ucunda üçgen içinde göz ve onun altında üstü çapraz çizili "G" harfi vardı. Adam koltuğa oturunca konuşmasını yapmaya başladı.

"İlluminati örgütünün Griler kolu Eli olarak bu yıl ki ikinci olağanüstü toplantıyı başlatıyorum."

Bir tane adam elini kaldırarak söz aldı.

"Toplantının amacı Çankaya yurdunda sakladığımız karakutunun başka ellere geçmesi ve denek sayısının azalması."

El seslendi

"Azam bu konu hakkındaki fikrin nedir. Çankaya yurdunda olan en son adamımız sensin. Umarım bir şey bulmuşsundur."

Azam

"Efendim Mahşeriler örgüt lideri kızını Çankaya yurdunda gördüm. Karakutu ondamı değilmi bilmiyorum. Kızın adı Setenay. Evinden alabiliriz ama korumalar olduğu için çatışma çıkabilir. G bloğunuda iyice taradım. Hiç bir şey bulamadım. Bence olay çıkarmaya gerek yok en sonki baskınımızda olanları gördük. Kamu oyu çok tehlikeli o yüzden direkt Setenay'ın evini arayalım. "

İyi bir fikir söylediğini zannediyordu fakat El'in aklına yatmamıştı bu fikir.

"Daha iyi bir fikri olan yok mu?"

Örgüt askerlerinin komutanı Damien DARKH

"Efendim. İzin verin askerlerimle yurdun yakınındaki ve Şehre uzak bir köydeki okula baskın yapalım. Yolları ve telefon hatlarını kesip okula rahatça girebiliriz. Okula önceden adam koyup öğrencilerin sorun çıkartmasını önleriz. Hem okuldan Setenay'ı alırız hem de birkaç denek alırız. Sonrada okulu imha ederiz."

Damien diğerlerine göre daha uzun saçlı genç ve yakışıklı biriydi. Sakallarına verdiği şekil ona ayrı bir hava katmıştı. Dediği plan en mantıklı plandı. Epey de uğraştırıcıydı.

El sakalına dokunarak bu fikri düşünüyordu. Bu fikir aklına yatmıştı. Hem denek çıkartacak hemde karşı örgütün kızını alarak çifte zafer kazanacaktı.Başını evet şeklinde sallayarak

"Toplantı bitmiştir. Damien her şeyi sana bırakıyorum."

EKİN'İN AĞZINDAN

Hastane koltuğunda sonuçların çıkmasını bekliyordum. Hayatımın uzamasını çok istiyordum. İnşallah teorim doğrudur yoksa o kuşu boşu boşuna öldürmüştüm. Vicdanımı rahat tutuyordum. Kendimi rahat hissettirmeye çalışıyordum. Beklemek dünyanın en sıkıcı şeyidi. Hayat çalma olayını kimseye söylememiştim. Deli gibi görünmek istemiyordum. Bana kimse inanmazdı zaten. Doktor Kenan Bey sonuçlarla çıktı. Ayağa kalktım.Heyecanlanmıştım. İçimde bir umut vardı.Umut etmek bir insanın başına gelebilecek en kötü şeydir ; çünkü acıyı artırırdı diyenler yanlış söylemişler.
Umut acıyı artırmaz, çünkü umut etmek son noktadır.
Zaten o kadar çok acı çekiyorsundur ki, yaşamak için elinde kalan tek şey umut etmektir.
Ondan sonrası yoktur.
Her şeye yeniden başlamak. Bu ihtimal insanı hayatta tutar.
Umut etmeyi aşağılayanlar, yeniden başlayamaz.
Onlar yeniden başlamaya cesaret edemeyen korkaklardır.
Onlar dünyada iyiliğin bittiğini zannederler.
Onlar umut etmeyi bırakanlardır. Bu dünyada Setenay'ı daha fazla görme umudu benim için son noktadır.Doktor Bey bana bakarak

EKİNHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin