Chapter 1 an ordinary schoolday

14 2 2
                                    

Liv POV

"Liv?", "Liivvvv?" "LIVVVV?!"
"What the hell, Rose" roep ik verschrikt. "Waar was je met je gedachten?" Vraagt ze lachend. "Ehm nergens". In mijn ooghoek zie ik Rose knikken. "Willen alle laatste jaars naar de Aula komen?" Wordt er door de intercom geroepen. "Nou laten we dan maar gaan" zegt Violet.
We zoeken een plek uit, als we zitten begint de directrice te spreken.
"Hallo laatste jaars, jullie gaan na dit jaar de school verlaten. Natuurlijk hebben jullie eerst examens waar jullie hard voor moeten werken. Maar om er toch een leuk laatste jaar van te maken worden er diversen actieviteiten georganiseerd. Ik zal er een paar opnoemen. We gaan een gezellige maar leerzame speurtocht doen in het mooie centrum van Londen, we gaan op reis, we hebben onze jaarlijkse sportdag en het gala. Ook hebben we dit jaar iets nieuws in het progamma. Aan het eind van het jaar organiseren we een concert voor het goede doel. Welk doel zijn we nog niet uit. Je moet je opgeven voor een van de volgende onderdelen. Optreden dus zingen, instrument bespelen of dansen, achter de schermen, lichten, geluid etc, kaartverkoop en reclame maken, posters en flyers maken etc, etc. Jullie krijgen nog meer informatie via de brieven die nu worden uitgedeelt, als er verdere vragen zijn kunnen jullie bij mijn kantoor terecht. Bedankt voor de aandacht." "Wauw dat was een mond vol" zegt Lucas die net een brief in zijn handen krijgt geduwt. Ik knik en kijk naar het papier dat ik ook net heb gekregen. "Eej de speurtocht is morgen al" merkt Rose op. Ik kijk nog een keer naar de brief. "Inderdaad, ik wil wel bij jullie in de groep" zeg ik. We nemen het blaadje nog een keer door en lopen dan naar de les.
"Hallo ik ben mevrouw Fields, ik geef jullie Muziek dit jaar." Zegt een vrouw met lang bruin haar. "Zoals jullie net hebben gehoord is er aan het einde van het jaar een concert. Voor degene die willen meedoen gaan we ook in de lessen oefenen. Ook kan je altijd als het lokaal vrij is gebruik maken van de instrumenten en verdere apperatuur." Gaat ze verder. Iedereen knikt. "Kan iemand hier een instrument bespelen of zingen?" Vraagt Fields verder. Ik steek met drie andere mensen mijn hand op. Ik hoor dat Tess piano kan spelen,  Andrew drumt en speelt elektrische gitaar en Lucas zingt. "En wat bespeel jij Liv?" "Ehm, ik speel basgitaar, akoestische gitaar, beetje piano en ik drum." "Nou daar kunnen we wat mee" zegt Fields vrolijk. "Zouden jullie wat willen spelen en zingen?" Tess, Andrew, Lucas en ik kijken elkaar twijfelachtig aan. "Sure?" Begint Tess. Andrew, Lucas en ik knikken. Tess loopt naar de piano. "Ehm ga jij eerst drummen of ik?" vraagt Andrew verlegen. "Begin jij maar" antwoord ik. Ik loop naar de muur en haal er een basgitaar vanaf. "Are you ready" vraagt Andrew. We knikken en Andrew begint. Tess en ik vallen uiteindelijk in. Het is een rustig nummer maar als we klaar zijn klapt iedereen. Andrew lacht naar me en loopt naar zijn plek. Omg hij is zo knap, hij is ongeveer de populairste jongen van de school. Ik hang de gitaar terug en ga achter de drumms zitten. "Vind je het goed als je solo speelt?" Vraagt Fields. Ik schud mijn hoofd. "Ready for some action?" Vraag ik lachend. "Violet, Lucas en Rose beginnen te schreeuwen" ik lach en speel. Ik vergeet de klas om me heen, het is alleen het drumstel en ik. Als ik klaar ben zie ik dat er een paar monden open zijn gevallen. Met een glimlach ga ik weer naast  Violet zitten. "Okee dat is zeer goed gedaan, door alle vier" complimenteert Fields ons.

Na drie lange lesuren mogen we eindelijk naar huis. "See you tomorrow" roep ik naar Rose, Lucas en 
Violet en fiets naar huis.
Als ik binnen kom hoor ik gelijk 'One direction' door het huis galmen. Ik loop naar Robin's kamer en gooi de deur open. Heel haar kamer hangt vol met posters van die jongens. "Kan die herrie af" vraag ik geïriteerd. Robin zucht en zet de muziek af. "Bedankt." Wat ziet ze in die jongens vraag ik mezelf soms af. Ik loop naar mijn eigen kamer en doe de deur achter mij dicht. Links tegen de muur staat een groot twee persoons bed. Rechts een bureau en verder niet veel bijzonders. Ik laat mezelf op bed vallen. Morgen wordt een lange dag....

Rainbows and unicorns (l.p) (l.t)Onde histórias criam vida. Descubra agora