Bölüm 2 Ev

41 3 0
                                    

Gençler bu geçiş bölümü gibi bir şey bundan sonra daha iyi ve daha sık gelen bölümler yazmaya çalışacağım. Yazım yanlışları için özür dilerim telefonda yazdığım için yanlışlıklar var. İyi okumalar.

Akşam eve geldiğimizde resmen bitmiştik. İstanbul'un otobüsleri bizi sevmiyordu ve paramız olmadığı için taksiye binemeyip o lanet giresice otobüslere biniyorduk. Zavallı biz!

Beril kendini kanepeye atıp "Gençler ben öldüm ya biz hata mı yaptık burayı yazmakla acaba" diyerek elini türk filmlerindeki mağdur kadınlar gibi alnına koydu. Bu haline gülümsemeden edemedim. İdil ise kapıyı kafasıyla işaret ederek "Bence çok büyük bir hata yaptık" dedi. Sevgili(!) karşı komşularımızdan bahsediyordu. Bügün ilk başta Batıkan'la iyi anlaştığını sansak da o ikide bir Batı'yı hiç sevmediğini söyleyip durdu. Buna fazla takılmadım çünkü eğer İdil'i anlamaya çalışırsanız bayniniz error verir.

Ama İdil'in aksine biz Batıkan ile bir günde kanka olduk. O iki ökızden hele ki Ayberk'ten bin katlı iyiydi. Telefonum titredi
BatıKANKAM arıyor...
"---Efendim Batı akşam akşam hayırdır.
---Çabuk gel buraya Belo sanırım öldüler.
---Kimler?
---Ayberk ve Koray
---Of tamam geliyoruz."
"Ne olmuş?"diye atladı İdil."Ne olsun işte Ayberk'le Koray ölüyomuş."dedim "Ha iyi o zaman bi bakalım."dedi Beril. Şimdi siz bu ne rahatlık diyeceksiniz ama Batıkan'ı tanımak için insan sarrafı olmaya ya da dört yıl psikolojiye kafa patlatmaya gerek yok. O ölüyor diyorsa en fazla ayağı kaymıştır.
Beril'in ağzından
Evden çıkmadan önce odaya hepimiz çantaları koyup gelene kadar ve karşı dairenin zilini çalana kadar Belinay ve İdil hiç konuşmadı. Bu hiç hayra alamet değildi. Resmen fırtına öncesi sessizlik gibiydi.
Zili çaldık tabiki Batı açtı.
"Ay kızlarr hoşgeldiniz."dedi. Biz üçümüz çoktan gülme krizine girmiştik. İçeriden Koray hayvan gibi bağırdı "Lan Batıkan ben sana demedim mi adam gibi konuş diye." Bu sesle birlikte Koray'ın ölmediğini anladık. Ayberk'te "Öldük mü ne oldu bize." diye saçmalamaya başladı. Batıkan "Ay hortladılar eyvah ne yapalım şimdi."dedi . Belinay "Tırnaklarını kerpetenle kesip saçlarınî tek tek yolalım öldürene kadar dövüp yakarak uçurumdan atalım." dedi. "Ciddi midin o kadarına gerek var mı?" diye ciddi ni şekilde sordu Batı. Belinay "Bana bunu ciddiye alacak kadar mal olduğunu söyleme " diyerek gözleriji devirdi.
En sonunda saçmalamayı bırakıp içeri girdik. Gördüğüm manzara karşısında kendimi tutamayarak kahkaha atmaya başladım. Koray ve Ayberk pencerenin önünde bir sürü koli arasında sarmaş dolaş yatıyo. Hadi ama siz olsanız sizde gülerdiniz.

İdil mantığını çalıştırıp "Ne oldu bunlara?" diye sordu. Koray Batıkan'a fırsat vermeden "Perde takmaya çalışıyorduk ta düşüp bayılmışız."dedi. Belinay "Bana aşırı beceriksiz olduğunuz halde egonuz yüzünden veya eve kız atmak için yurtta kalmadığınızı söylemeyin."dedi. "Aaa! Vallaha doğru kanka. Bak şimdi bu Ayberk dedi ki biz eve çıkalım ki eve kı.." cümleyi bitiremeden kafasına Ayberk yönünden bir yastık yedi Batıkan. Belinay'ın gözü seyirmeye başlamıştı.
Belinay'ın ağzından
Demek kız atıcaktın çapkın öküz ben sana gösteririm. Ayberk'lerin yanına gittim. "Ayberk artık kalk istersen ."deyip elimi uzattım tam elimi tutup kalkarken elinu birden bıraktım. "Ups!Yanlışlıkla oldu."dedim inandırıcı ama bir o kadar da bilerek yaptığımı belli eden bir şekilde . Ama cidden kafasıyla yerin o eşsiz uyumundan çok sağlam bir" küt" sesi geldi. Herhalde bundan sonraki hayatında genç kızların hayalleriyle oynamez aptal öküz!
İdil'in ağzından
"Bu kadar saçmalama yeter isterseniz bu geceliğine bir ateşkes yapıp evi yerleştirmenize yardım edelim yoksa kan çıkacak."dedim. Beril değişik değişik suratıma bakıp "İdil sen az önce mantıklı konuştun."dedi. Diğerleri de başını salladı. Ayberk kalkıp iş bölümü yapmaya başladı.
"Bence bir kız bir erkek olarak gruplarla yapalım" Belinay "Ama.." diyecek oldu ama Ayberk "Eğer böyle yapmazsak erkeklerin yaptığı yerler çok kötü kızlarınki çok iyi olur. Büyük haksızlık."dedi. Daha sonra uzun tartışmalar sonucu ben ve Batıkan , Beril ve Koray , Belinay ve Ayberk olarak grupları belirledik.

Çok uzun bir gece olacak gibiydi

Vote ve yorumlarınızı bekliyorum

DÜŞMAN AŞIKLARHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin