Πρώτη μέρα ... δουλειά

138 18 1
                                    

Το ξυπνητήρι χτυπάει ασταμάτητα. Τρίβω τα μάτια μου και κοιτώ το ρολόι. Η ώρα είναι 7. Μόλις συνειδητοποιώ ότι σήμερα πάω στην δουλειά, πετάγομαι σαν σούστα από το κρεβάτι. Τρέχω κατευθείαν στο μπάνιο και μπαίνω για ντουζ. Τρίβω στα γρήγορα το σώμα μου, έτσι που αρχίζει να κοκκινίζει. Πρέπει να ηρεμήσω. Δεν ξέρω γιατί είμαι τόσο νευρική. Πως κάνω έτσι, απλά θα δουλέψω. Ξεπλένομαι και πάω στο δωμάτιο για να ξυπνήσω τον Ανίλ γιατί δουλεύει και αυτός.

Βγάζω από την ντουλάπα τα εσώρουχα μου. Αρπάζω το μαξιλάρι μου και το πετάω πάνω στο κεφάλι του Ανίλ, που είχε ακούσει το ρολόι και άνοιξε τα μάτια του αλλά τώρα ξανακοιμάται.

'' Μμμμ''

'' Ανίλ σήκω. Δουλεύεις σήμερα.''

'' Το ξέρω αλλά θέλω να κοιμηθώ κι άλλο. Με κούρασες χτες.'' λέει και χαζογελάει.

Του βγάζω την γλώσσα μου έξω και πάω στην κουζίνα να βάλω καφέ. Ο Ανίλ ακουμπάει την μέση του στον πάγκο της κουζίνας και του δίνω την κούπα με τον καφέ του.

'' Γκρινιάρα.''

'' Είμαι.'' του λέω και τον φιλάω ναζιάρικα.

Πάω στο δωμάτιο και ανοίγω την ντουλάπα για να βρω τι να βάλω. Ανοίγω την κουρτίνα για να δω τον καιρό. Καλοκαιρινή βροχούλα. Δεν θέλω να ντυθώ επίσημα. Πρέπει να δω τι φοράνε όλες πρώτα και μετά να δω αν χρειάζομαι μια ανανέωση. Έτσι βάζω ένα άσπρο παντελόνι, μια άσπρη κοντομάνικη μπλούζα και από πάνω μια λεπτή γκρι μακρυά ζακέτα. Πιάνω τα μαλλιά μου κοτσίδα και βάφομαι απαλά, τονίζοντας όμως τα μάτια μου με την μάσκαρα και το μολύβι.

Ετοιμάζω την τσάντα μου και τον μεγάλο πλαστικό μαύρο φάκελο με το χερούλι.

'' Μωρό μου, μου δένεις την γραβάτα;''

'' Ναι''

'' Είσαι πολύ όμορφη''

'' Ευχαριστώ μωρό μου. Κι εσύ είσαι κούκλος. Σου πάει η γραβάτα.''

'' Έκανες κάτι τα μάτια σου;''

'' Τίποτε το ιδιαίτερο. Γιατί δεν είναι ωραία;''

'' Όχι όχι είναι υπέροχα''


Σήμερα θα πάρω εγώ το αμάξι και θα πάω πρώτα τον Ανίλ στη δουλειά. Πρέπει να κάνω τα χαρτιά και να φέρω το αμάξι μου εδώ. Δεν γίνεται να παίρνω συνέχεια το δικό του. Βάζω το κλειδί στη μηχανή και κοιτώ το ρολόι. Η ώρα είναι 8:12. Έχω χρόνο μέχρι τις 9 που πιάνω δουλειά. Αφήνω τον Ανίλ στο ξενοδοχείο και περνώντας από την Istiklal Cd. σταματάω στα Starbucks και παίρνω ένα ζεστό καφέ.

Έρωτας στη ΠόληWhere stories live. Discover now