Adevarul (continuare)

504 42 4
                                    

Dintr-o data doamna Smith intra in biblioteca cu o tava plina cu fursecuri si doua pahare cu limonada.

-Fursecuri,copilasi? intreba doamna.

Jason s-a uitat urat la mama lui si ii raspunse:

-Multumim pune tava pe birou. A si mama? Nu mai suntem copii mici!

-Bine, bine iertati-ma de deranj. Va las sa povestiti. a spus mama lui Jason si a plecat inchizand usa dupa ea.

-Scuze pentru mama mea... ea crede ca inca sunt un copil mic si neajutorat... si ca inca sunt foarte afectat dupa... sti tu dupa ce tatal meu...

- Da, e in regula. O inteleg. Nu e usor.il consola Lucy pe Jason.

-Da...de nu ar fi fost Nick...

-Apropo de Nick... care e treaba cu el? Cine e defapt Nick?

-El e unchiul tau. E fratele mamei tale. Doar ca e malefic. Adica el a vrut sa fure medalioanele pentru a deveni super puternic si pentru a fura secretul gardienilor, asta ar fi mai pe scurt.

La spusele lui Jason, Lucy a incremenit putin. Isi amintise de acea zi si de visul avut acum cateva zile in urma. Dar nu dorea sa vorbeasca inca despre asta, asa ca schimba subiectul.

-Si la ce ajuta medalioanele acestea. Mi-a dat mama si mie unul inainte sa moara. Ce trebuie sa fac cu el?

-Sa il aperi! Sunt foarte importante. Si acestea daca ajung in mainile cui nu trebuie toata lumea va fi un dezastru! Fiecare gardian principal trebuie sa apere cate un medalion. Deci in concluzie sunt 5. Acestea sunt de fapt cheile pentru secretul gardienilor. Nimeni nu stie ce este de fapt acest secret. De aceea i se zice secret, pentru ca e secret. Numai gardienii principali au voie sa deschida aceea poarta care duce la secretul gardianului. Iar gardienii trebuie sa il apere. Si nu au voie sa spuna nimanui ce este defapt acel secret. Se stie doar ca daca il obti poti face cumva sa devi atotputernic. Dar aceasta este doar o legenda. Cum ti-am spus nu se stie mai nimic despre acest "secret".

-Iar tatal tau nu ti a spus despre acel secret. Adica tu ai spus ca urmatorii gardieni principali, sunt copii gardieniilor de dinainte.

-Nu. Nu au voie sa supana nici copiilor lor. E mai complicat nici eu nu prea am inteles. Tata nu prea vorbea de aceste lucruri a spus ca o sa inteleg eu cand voi creste si voi deschide aceea poarta.

-Si cand copii gardieniilor principali devin gardieni principali?intreba Lucy curioasa.vroia sa afle cand va devenii o gardiana principala.

-Pai dupa ce gardienianul suprem care e acum, sa spunem, implineste varsta de 40 de ani. Atunci se spune ca nu mai e in puteri ca sa apere medalionul, iar gardienii principali le dau medalioanele copiilor lor. Tatal meu implineste 40 de ani peste trei luni. Iar ritualul de initiere nu e departe de ziua de nastere, deci pot spune ca m-ai contactat la momentul potivit. Ma mir ca nu te a contactat nimeni in legatura cu toate astea. Sau tatal tau, nu ti-a zis chiar nimic?

-Nu, el nu a mai zis prea multe dupa moartea mamei.

-Ciudat...spuse pierdut Jason luand un fursec de pe tava.

-Da... si tot ziceai de gardieni principali... resul oamenilor cu astefel de puteti se numesc tot gardieni?

-Da, deoarece si ei sunt razboinici. Sunt invatati sa-si foloseasca puterile pentru a putea infrunta relele din viitor, pentru a apara lumea impreuna cu noi.

-Aaa...Lucy incerca sa il mai intrebe ceva pe Jason, dar a fost intrerupta de telefonul lui, care a inceput sa sune.

-Alo?a raspuns Jason la telefon. Oh salut amice ce mai faci?

Intre timp ce Jason vorbea la telefon lui Lucy ii se paru asa de gustoase fursecurile acelea de pe biroul de langa ea, asa ca indrazni sa ia unul. Dupa ce l-a mancat, Jason a si terminat de vorbit la telefon.

-Uite Lucy... ai putea invata mult mai multe si din tabara "Elementele" tine toata vara. Toti gardieni se duc. E cea mai tare tabara de vara. Si te si invata multe despre cum sa iti folosesti puterile. Si poti sa citesti si cartea aceasta, o sa te ajute. i-a spus Jason lui Lucy, iar intre timp ia intins cartea pe care o tine in mana. A intervenit ceva si trebuie sa merg, dar iti trimit un mesaj cu detalile taberei si mai vorbim la telefon.

-Ok. Mersi ca ti- ai facut timp sa imi explici toate lucrurile astea.

-Sigur! Oricand si orice pentru o veche prietena. a spus Jason deschizand usa de la biblioteca si apoi a condus-o pe Lucy in holul de jos.

-Pleci deja? intreba doamna Smith

-Da mama. Jack m-a sunat. Are nevoie de ajutor.ii raspunse Jason.

-Oh, e totul in regula?intreaba mama lui.

-Nu stiu, sper. Acum ma duc sa aflu.

-Bine, dar sa sti ca tot e, nepoliticos din partea ta Jason. Lucy a venit aici pentru niste raspunsuri si tu acum pleci. Sti bine ca tatal ei nu vorbeste despre lucrurile astea cu Lucy. De fapt el nici nu stie. Doar el nu e gardian.a spus revoltatoare doamna Smith.

-Stati linistita doamna. Mi- a imprumutat o carte din care ma mai pot informa si pot sa merg in tabara aceea de care tot am mai auzit.ii raspunse Lucy.

-A sigur. Neaparat sa te duci in tabara e uimitoare. Daca mai ai nevoie de ceva ajutor sau mai ai intrebari, ma poti suna si pe mine. Esti ca o fica pentru mine. Si plus si eu sunt un gardian, deci te pot ajuta cat de cat. a spus zambitoare femeia.

-Ok. Multumes pentru tot. La revedere. saluta politicoasa Lucy si iesi in curte.

-Pa Lucy! au salutat deodata Jason si mama lui.

Lucy nu era prea incantata, totul i se parea asa confuz. Aproape tot ce ia spus Jason suna exact ca povestile de adormit din copilaria ei. Si ce mai era pe langa, era visul, Jason nu a apucat sa ii raspunda la toate intrebarile. Tot nu stia ce sa faca in legatura cu visul ei.

Gardienii Vol. I Where stories live. Discover now