Hoofdstuk 29

1.7K 77 31
                                    

~ Zoë ~

Die middag arriveren ook de anderen, daarmee bedoel ik natuurlijk Calums, Luke's, Michaels en Ashtons families. Dit is de eerste keer dat de ouders elkaar allemaal ontmoeten, en ze lijken goed met elkaar overweg te kunnen. We schenken voor de anderen ook iets te drinken in en niet veel later zitten we weer met z'n allen in de woonkamer. We geven de andere ouders en kinderen ook hun cadeautjes, en ze zijn er heel erg blij mee.

Ook zij geven ons en onze ouders weer cadeautjes en het is weer een heel uitdeel festijn. Ik zou graag willen zeggen wat iedereen heeft gekregen, maar dat zou zo'lang verhaal worden dat ik het maar gewoon niet doe. Ik heb uiteindelijk in ieder geval een paar gave CD's, een schattig armbandje en een awesome shirt van Arctic Monkeys, deze heb ik van Anne Marie, Lauren en Harry gekregen... Superleuk!

De sfeer is geweldig, en ondanks dat de zon buiten fel schijnt blijven we lekker binnen zitten in de airco. De kerstboom is eigenlijk het enige wat nog echt laat zien dat het kerst is, want de andere omstandigheden verbloemen het kerstgevoel dat ik gewend ben een beetje.

We besluiten een leuk spel te gaan doen waarvoor we teams nodig hebben: hints met onze eigen draai eraan. Je zit in een bepaald team met een aantal personen, en een van die personen moet dan iets uit gaan beelden, waarna de anderen moeten raden wat diegene uitbeeldt. In de tweede ronde mag de persoon alleen beschrijven door geluiden te maken. In ronde drie mag het alleen worden omschreven zonder dat het woord zelf genoemd wordt.

Omdat we met zoveel mensen zijn duurt het spel best wel lang, wat juist wel weer heel erg gezellig is. We zijn met welgeteld zevenentwintig mensen bij elkaar. We hebben negen teams van drie mensen gevormd omdat dat ons het makkelijkst leek. Ik zit in een team met Mali Koa en met Luke, en we doen het tot nu toe heel erg goed.

Er zijn ook veel momenten waarop we helemaal in een deuk liggen, bijvoorbeeld als Alexia's moeder een banaan moet uitbeelden, maar haar gebaren zo fout zijn dat we ons lachen niet meer in kunnen houden. De kinderen snappen niet wat er zo grappig is, maar wij wel en we liggen helemaal dubbel.

Op een gegeven moment probeert Luke het geluid van een doortrekkende wc na te doen, maar het is zo onbegrijpelijk dat Mali en ik ondertussen de raarste dingen hebben opgenoemd. Iedereen om ons heen lacht ons keihard uit omdat zij het natuurlijk allemaal wel al weten.

''A flushing toilet,'' zucht Luke als zijn tijd voorbij is en hij weer op de bank ploft. ''I was making the sound of a flushing toilet,'' Mali en ik knikken begrijpend voor we weer in de lach schieten.

Alexia zit in een team met Michael en Harry en zijn staan momenteel een plaats onder ons. Ze doen het verrassend goed, vooral Harry. Michael blijkt heel erg goed te zijn in het imiteren van geluiden, en zo blijkt Ashton, die in een team zit met mijn moeder en met Cléo, heel goed te zijn in het omschrijven van bepaalde begrippen zonder het woord zelf te gebruiken. Hij doet het heel erg slim.

Als we klaar zijn met het spel doet iedereen even zijn eigen ding. Sommige van de moeders staan in de keuken om alvast te beginnen aan het diner van vanavond en mijn moeder gebaard me om mee te komen naar de gang. Ik volg haar verbaasd, maar realiseer me al snel dat ik wel weet waarover ze me wil spreken.

''Zoë,'' zegt ze als ze de deur achter zich gesloten heeft. ''Mam,'' zeg ik terug en ze glimlacht kort voordat ze meteen met de deur in huis valt, mijn moeder draait nooit ergens omheen.

''Ik heb met Ashton gepraat de avond dat we hier aankwamen,'' zegt ze en ik knik kort. ''Weet ik,'' zeg ik. Oh shit, waarom zei ik dat nou? Nu denkt ze dat ik of voor luistervinkje heb staan spelen, of dat Ashton het me doodleuk vertelt heeft. Beiden zijn niet echt in ons voordeel. ''Oké,'' zegt ze tot mijn verbazing alleen maar.

More than 5 Seconds Of Summer 2 《Dutch 5SOS fanfiction》Where stories live. Discover now