Liefde

331 26 2
                                    

Tegenwoordig wordt het woord liefde misbruikt.. Mensen denken de betekenis ervan te kennen maar schijn bedriegt. Als we wisten wat het woord zou betekenen dan zouden we weten dat het woord "liefde" veel betekent.

Mensen die verliefd zijn, je moet je echt af vragen of je wel echt verliefd bent. En of het wel goed is...

Mensen die een relatie hebben denken dat hun relatie uit liefde bestaat maar helaas is dat bijna niet het geval zo. Als jij pas kunt inzien wat de liefde van Allah is, dan weet je pas wat liefde is!

De Barmhartigheid van Allah Swt is zo groot. Je kunt het het niet eens voorstellen. De liefde die Allah voor ons heeft  ja dat is pas liefde! Hij is de meest barmhartig meest vergevensgezind. Altijd denkt Allah 24/7 maar wij niet aan hem? Waarom? Hoe kan dat? Laat me vraag stellen: Hoe kunnen we, Hoe kunnen we nou Allah vergeten? Onze barmhartige heer die alles aan ons gegeven heeft! Die ons ogen heeft gegeven, een huis, dat we elke dag kunnen eten gewoon beter gezegd alles zoals ik al zei. En dan nemen wij niet eens de moeite om aan hem te denken. Om aan onze 5 dagelijkse gebeden te houden, om ons zelf te bedekken & om hem te gehoorzamen. We moeten ons schamen!

Ik zei altijd al dat Allah niet veel van je vraagt en dat is ook zo.. Maar wij zien dat niet. Wij zijn zo verblind.. Die ene jongen die zogenaamd zoveel om jou geeft (Niet voor iedereen bedoelt ik neem maar een voorbeeld) het kan wel zo zijn maar degene die het meest om je geeft is Allah Azza wajjal! Jou aandacht hoort niet naar hem maar naar Allah te gaan. Of met onze telefoon... We kunnen er maar niet zonder mee, "we leven gewoon letterlijk in onze telefoon" Al onze aandacht gaat naar dat elektrische ding toe. Maar de enigste waar jij niet zonder mee kan is Allah Subhana Wa'taa AAla. En zo kan ik maar verder doorgaan. We besteden onze tijd aan nutteloze dingen.

Maar toch houdt Allah van ons. Ondanks dat vergeet Allah jou niet! Omdat zijn Barmhartigheid zo groot is. Kijk Allah is jou alles! Zonder Allah zou jij niet kunnen leven toch? Waarom kunnen wij dat niet inzien dan? Mensen waarvan jij denkt dat ze een goed hart hebben he. Zij hebben zo'n goed innerlijk dat jij zo erg die liefde voelt. Je voelt gewoon hun warmte. Maar besef he als je dat al zo mooi vindt dan moet je je afvragen hoe de Barmhartigheid van Allah zou zijn. Maar eigenlijk is Allah's Barmhartigheid zo groot dat je het niet eens kan voorstellen. Zo groot is het gewoon!

Weet dat die liefde die de mensen hebben, die warmte die je voelt van hun het komt allemaal van Allah! Daar is geen twijfel aan... Al het goede komt van Allah! Niks voor niks zijn er praktiserende mensen waarvan hun liefde voor hun heer zo groot is. Allah heeft het hun gegeven... En het wordt maar groter en groter. Hoe meer je kennis opdoet van het geloof hoe beter.

Kijk ook uit aan wie jij je liefde geeft, die goedheid van jou. Want mensen kunnen er misbruik van maken. Geef je liefde alleen aan de mensen die echt van je houden, die het verdienen. Want mensen maken er zo een misbruik dat opeens die goedheid van jou zou verdwijnen en dat kan positief maar ook negatief zijn als je begrijpt wat ik bedoel.

Myself and the IslamWhere stories live. Discover now