"Jeg må fortelle dere noe"

22 3 1
                                    

Han så på meg, han kom nærmere og nærmere. Til slutt var han så nærme at leppene våre møttes. Mitt første kyss. Noe avbrøt oss. Jeg hørte en kjent stemme: "Celine, så opp! Stå opp! Stå opp!" Fortsatte stemmen. Faen, det var bare en drøm.. "Jada, Kevin! Jeg har skjønt det nå!", ropte jeg surt til han. Han løp ut av rommet mitt. Det var lillebroren min. Han er 7 år.

Dagen var kommet. Dagen jeg har gruet meg lenge til. Mamma har fått tilbudet til en jobb hun har lengtet lenge etter. Ikke at det er noe ille, men vi må flytte! Ikke bare 1 kilometer heller, men mange hundrevis av kilometer, som betyr at jeg ikke kan gå på den samme skolen lengre og i tillegg mister jeg alle vennene mine. Selv om jeg ikke hadde så veldig mange venner. Eller jeg vet ikke om jeg hadde noen venner i set hele tatt, de var isåfall ikke ekte. Man kan vel si at jeg ikke var noe populær akkurat. Det merkelige og det verste med dette er at for akkurat et år siden på denne datoen, altså 3. Juni så forlot pappa oss. Er det en slags dag hvor alt skal gå galt for meg det her eller? Men uansett det kan jo hende det er noe positivt i det allikavel. Jeg får meg vel kanskje noen nye venner?

Etter jeg hadde stelt meg gikk jeg ned for å spise frokost. "Er du klar til å dra snart?", spurte mamma når jeg kom inn på kjøkkenet. "Ja, jeg er vel det". Mamma er 39 år og heter Kajsa. "Unger kan dere sette dere her litt?", sa mamma mens hun satt ved kjøkkenbordet. " jeg er en tenåring takk", sa jeg. Jeg er egentlig litt sur på mamma idag.. Det er så klart fordi vi skal flytte. "Jeg kan kalle deg for en unge, selv om du er 15 år", lo mamma. Jeg fant fram litt frokostblanding og satte med ved siden av Kevin ovenfor mamma. "Så, hva er det?", spurte jeg. "Jeg visste ikke hvordan jeg skulle si dette, men dere husker da jeg sa at grunnen til at vi skulle flytte var at jeg hadde fått tilbudet om en jobb?", begynte hun. "Ja?", sa jeg og Kevin i kor. "Det var ikke det som var den egentlige grunnen. Det er sant at jeg har fått det tilbudet, men det er noe annet også.", fortsatte hun. "Ok, hva da?", spurte jeg. "Jeg har fått meg en kjæreste!", sa hun glad og gira på samme tid. Kevin jublet. Jeg spyttet fort ut melka jeg hadde i munnen etter frokostblandinga. "Du tuller med meg?! Det sier du først nå?!" Ropte jeg forskrekket ut. "Som sagt, kjære. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle si det, unnskyld for det", sa hun. "Så det du prøver å si er at vi skal flytte inn til han?" Spurte jeg litt roligere denne gangen. "Ja, er du ikke glad på mine vegne?", gliste hun. "Joda, mamma", sa jeg og ga henne en klem.

~~~

Vi hadde pakket alle tingene ut i bilen og det eneste som gjensto var å få oss inn i bilen. Jeg satte meg foran ved siden av mamma, mens Kevin satt i baksetet. Jeg tenkte litt på denne mannen jeg ikke visste stort om. "Mamma?", spurte jeg. "Ja?", "kan du ikke fortelle oss litt om denne mannen din?", spurte jeg. Hun lo litt, "jo, han heter Magnus, og har en sønn, han har flere barn, men de bor hos moren.", "hvor gammel er sønnen?", spurte jeg. "Han er 17 år", "såpass ja", svarte jeg. Like etterpå sovnet jeg.

~~~

Jeg bråvåknet av at mamma ropte "da er vi fremme!". Jeg gjespet og gikk ut av bilen. Huset var egentlig ganske stort ved tanken på at det bare hadde bodd to personer der. Jeg gikk baki bilen og tok ut bagasjen min. Jeg hadde en svær koffert med meg. Måtte jo få med meg alt. I ytterdøra til huset så jeg mamma og Magnus kysset. "Æsj", mumlet jeg. "Trenger du hjelp?", sa plutselig en gutt ved siden av meg. Når jeg så hvem det var, fikk jeg sjokk.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Nov 01, 2015 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

(Felix)Where stories live. Discover now