Bölüm 1

62 4 3
                                    

Hangi kanala baksam... Hepsi iğrenç offf niye erken kalktım ki? Geç kalmayayım dedim de sıkıntıdan öleceğim. Bi dakika... Ben kaç dakikadır televizyona bakıyorum? Koluma baktım, baktım ve daha çok baktım sonra aklıma geldi saatim banyodaydı. Banyoya gidip saatimi aldım ve koluma taktım. Saat 7.30!!!  8.00'da okulda olmazsam okuldan bile atılabilirim. Çünkü müdürümüz öyle bir disiplinli ki sineği hazırolda görmezse okuldan atar hem de azarlayarak (anlayamazsınız 😞).Gerçi sinek için önemli değil ama neyse işte çok disiplinli biri ve tam bir ruh hastası. Bence ruh hastası olunmaz ruh hastası doğulur adam manyağın önde gideni. Koş Yavuz koş. Anahtar, cüzdan, telefon hepsi tamam. Pantalon! Ben nasıl bir malım pijamanın üstüne gömlek,süper bir kombin...aç şu kapıyı. açıl, açıl Heh! Açıldı sonunda nerede pantalonum? Odamda, odam nerede? Evde, ev nerede? Saçmalama yavuz... Heh sandalyeye asmışım.
- Yavuz?
- Efendim anne. (Üstümü yaparken)
- Eşşek kafalı oğlum geç kalıcaksın işe koş hadi!  Bak kadın haklı
run yavuz run... Kapıya koştum ve merdivenlerden inip sokağa çıktım. Ben sokaktada böyle koşunca canım simit çekti. (Hayat:
- Benena) ya salla simidi otobüs orada. Ben koşunca otobüs hareket etti. eşşek kafalı otobüs... Ben yakalamak ümidi ile koşuyorum bu arada halen.
- HÜOP!!!
- DURUN!!!
Otobüse böyle bağırınca durdu tabi, gerçi ben biraz anırdım ama neyse. Şansıma otobüste boş koltuk vardı. Gururla içinde 20₺ olan istanbul kartımı bastım, bir özgüven patlaması yaşıyordum. Şoför:
-Bekleme yapma birader.
Aman be bu kartta 20 lira vardı, daha dün doldurdum. Her neyse boş koltuğa oturdum çantamı kucağıma koydum, hafiften yayılıp yolu izledim ve izledim... Hayat ne kadar tuhaf 1.5 liraya döner ayran alıyoruz ama ayranı 50 kuruşa satıyorlar 1 liraya herhalde köpek yiyoruz. Ben böyle hayatın işleyişini ve önemli meseleleri(döner!) düşünürken bir Sonraki durakta durduk ve fötr şapkalı, uzun ceketli, fularlı bir adam geldi yanıma oturdu. Bir süre durdum ardından:
- merhaba
-...(sessizlik)
-selamun aleyküm
-... (Sessizlik)
bu adam Allahın selamınıdamı almıyor? Biraz dürttüm. Adam bana dönüp elini kulaklarına götürdü kulaklığını çıkardı trene bakan öküz gibi bakıyorum tabi. Yeniden konuşacakken kulaklığını taktı sinirlerim bozulmuş olabilir....
Biraz bakınınca, yerde kulaklık ucunu gördüm. Görmemle sırıtmam bir oldu. Bir savaşçı edasıyla kükrüyorum; içimden tabi, okadar da çılgın değilim.
Gözümle kulaklık ucunu işaret ettim. Zaten havası söndü başlat muhabbeti yavuz.
-merhaba ben Yavuz.
-Tamam. Tamam ne be adını söyleceksin. İşaret parmağımı medyum gibi başımın yanına koydum.
- Adınızın ilk harfi... A VE Z ARASINDA MI??? Ehehe bence gayet komik
-Evet...

İfadesizce adama bakıyorum şu anda.Evet ne be! ayrıca bu soğukluk buzda bu odunluk ağaçta yok...  Ben bu adamı konuşturacağım!!!
-Mesleğiniz nedir?
-Sizin?
Oooo cevap verdi!!! Ama soruyla... Olsun bu da bi gelişme.
-öğretmenim,tarih öğretmeni.
-Hangi okul?
Bayağı bi gelişme var .
-Barışık Lisesi.

Adam sırıttı:
- İyi iyi

noldu ki niye sırıttı adam? Neyse salla, sohbet et birşey diyecek gibi...
-okulunuzda sıkıntı var mı?
-çooook! Anlatayımmı?
-Hayır
-Aman be altı üstü okul.
-Kısa ise anlatın.

Acaba??? Anlatıyom be nolcak yiyecek mi okulu.

~~~~~~

Oh bee içim rahatladı anlattım herşeyi
Tssss... Kapı açılır
-ben burda iniyorum.
-ben de iniyorum.
Beraber indik yolda yürüyoruz derken baktım aynı yolda yürüyoruz. okulun önünde durduk. Adamın ne işi var bizim okulda acaba sorayım bi
- veli misiniz?
- hayır.
- E o zaman niye okuldasınız?
-Müfettişim...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Biliyorum saçmalık ve hatalar çok beğeni ve yorumları esirgemeyin ^-^

@MinaBa yaptı düzeltmeleri ( ki de ve mi ler ayrı sadece o)

Ah Bu BenHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin