Zaman Yolcuları Serisi 2 - Mayıs Güneşi

7K 118 38
                                    

 Em  Chainey - Zaman Yolcuları Serisi 2 - Mayıs Güneşi


Her hakkı saklıdır ©. İzinsiz hiçbir şekilde ve hiçbir yerde (karakter ve/veya yer isimleri değiştirilse dahi) kısmen ya da tamamen paylaşılamaz.


Bütün denizlerin suyu boşalıncaya kadar, sevgilim,
Ve kayalar güneşte eriyinceye kadar;
Ve seni hâlâ seveceğim, sevgilim,
Hayatın kumları akıncaya kadar.

Ve güle güle git tek aşkım benim!
Ve güle güle git bir süre için!
Ve ben geleceğim yine, aşkım benim,
On bin mil bile olsa!

Robert Burns (1759-1796) – Kırmızı, Kırmızı Bir Gül adlı şiirinden


May Frances Woods, 1993 yılı Belfast IRA saldırılarından birinde annesini kaybetmiştir. O zamanlar beş yaşında bir çocuktur ve hayatı boyunca Shankill Caddesinde gerçekleşen o bomba patlamasının sesini ve ona yaşattıklarını unutmayacaktır. 
Annesinin ölümünün on yedinci yıl dönümünde, yıldız kaydığı sırada genç kız farkında olmadan farklı bir hayata dair bir dilek diler. Bu imkânsızın gerçekleşeceğinden hiç haberi yoktur. Zaten böyle bir şeyi umması da çok saçma olacaktır. Ama dileği gerçek olur ve iki yüzyıl geçmişe gider. Kenidini 1810 yılı Hertfordshire’ının küçük bir köyünde papaz evine yakın bir ağaçlık altında bulur.
Kendine bir iş edinip orada yaşamaya başladıkça ve genç Baronet Walter Whiteley’yi tanıdıkça her şey daha farklı bir hal alır. Zamanla kilitlediği kalbinin kapıları da yeni bir aşka açılmak ister. Her zaman cesur olan genç kız bu defa da cesur olacak mıdır?
Peki ya gördüğü insanda içinde söylemediği şeyler barındırdığı hissini uyandıran bu soğuk ve kibirli baronet kim olduğunu tanımadığı, aşağı tabakadan olduğuna inandığı  ve her gördüğünde kalbini uçuran bu umarsız genç  kıza olan aşkını itiraf edip kuralları hiçe sayacak cesareti gösterecek midir? Aşk bu imkânsız ikili için doğru zamanda ve doğru yerde çanları çalacak mıdır?


Kapak Tasarımı: Canan Mdk
Bu güzel tasarım ona çok ama çok teşekkür ediyorum. Ellerin dert görmesin…?

Yazardan Ufak Bir Not
Sevgili okurlar hepimiz doğanın bir dengesi olduğunu biliriz. Doğa bu dengeyi korumak için elinden geleni yapar. Serinin bir önceki kitabında Emily’nin hikâyesini okumuştuk. O geleceğe gidip aşkını bulmuş, yuvasını kurmuştu. Bu hikâyede ise onunla oluşan bu eşitsizliğin birisi ile dengeye kavuşmasını göreceğiz. Doğa May Frances Woods’u – kısacası May’i - seçti. O yalnız bir kız. Arkasında bıraktığı ilgisiz bir babadan başka pek kimse yok.
90’lı yıllar IRA ve İngiltere arasındaki gerginliğin hat safhaya ulaştığı yıllardı. Bu konuda az da olsa bir bilgim mevcut ve bununla ilgili kitap okumuşluğum var. Özellikle Kuzey İrlanda Katolik İrlandalılar ve Protestan İrlandalılar diye ikiye bölünmüş durumdaydı yıllar öncesine kadar (Aralarındaki gerginlik sürmekte hâlâ az da olsa). IRA silah bırakma kararı almadan önce özellikle Belfast’ta birçok saldırılar düzenlemiş, İngiltere de ajanlarını buraya sokup burayı elinde tutmak için elinden geleni yapmış ve ne yazık ki bu iki güç arasında olan bombalamalarda ölen masum insanlara olmuştur. Bu hikayeyi de orada ölmüş olan tüm insanlara ve gerçek sevgiye inanan sizlere ithaf ediyorum.

Not: Kahramanımız bir keman virtüözü. Eserlerin çalındığı bölümlerde o eserleri bulup dinlerseniz o bölümün sizde daha etkili olacağına inanıyorum. Eserde geçen parçalar:
Bach – Adagio, Allegro, Largo, Fuga (Hepsi G Minör’den)
Henry Purcell – Rondeau

Not 2: Özellikle yer isimlerine sadık kalmaya çalıştım. Örneğin Shankill Caddesi, Croxley Green, Enfield, Rickmansworth, Watford gibi yerler gerçekte de var olmalarına rağmen karakterler ve olaylar tamamen kurgu eseridir. İyi okumalar diliyorum…

Zaman Yolcuları Serisi 2 - Mayıs GüneşiWhere stories live. Discover now