Sivilceler

151 12 0
                                    


Sivilce oluşumunu engellemek için cildinizi her zaman temiz tutmalısınız. Kayısı sabunu kullanarak yüzünüzü temizlemek, sivilcelerin ufalmasını ve daha hızlı iyileşmesini sağlar.
Elma veya üzüm sirkesini suyla karıştırıp her gün sivilcelerinizi bununla temizlerseniz kısa bir süre içinde sivilceleriniz den kurtulabilirsiniz. Cildinize sirke sürdükten sonra güneşe çıkmamaya özen göstermelisiniz. Gece uygulanması daha uygundur.
Antibakteriyel özelliği sayesinde limon suyu sivilce tedavisinde sıklıkla kullanılmaktadır. Limon suyunu pamuk yardımıyla cildinize uyguladıktan sonra 5 dakika bekleyip ardından temizlemek, sivilcelerinizin daha hızlı sönmesini sağlar.
Lavanta ve kekik suyu sivilceler üzerinde etkilidir. Yatmadan önce pamuk yardımıyla sivilcelerinizin üzerine lavanta veya kekik suyu sürerek sivilceleriniz den kurtulabilirsiniz.
Antibakteriyel özelliği nedeniyle bal sivilceleriniz üzerinde oldukça etkilidir. Bal, ayrıca cildinizin nem dengesini de korur.
Sivilceler üzerine papatya çayı sürmek son derece etkilidir. Papatya suyu cildinizdeki iltihapları hızlıca kurutur.
Kil maskeleri cildinizdeki tıkanmış gözeneklerin açılmasını sağlayarak sivilce oluşumunu da önlemiş olur.
Bir çok sivilce kreminde bulunan salisilit asit, çilekte doğal olarak bulunmaktadır. Bu nedenle taze çilektüketmek sivilce oluşumunu önlemekte etkilidir.
Sivilce oluşumunu etkileyen önemli faktörlerden birisi çinko eksikliğidir. Çinko bakımından zengin kuruyemiş ve sebzelerden tüketmek sivilce oluşumunu önlemektedir.
Vücudun ihtiyacı olan C vitaminini elma, mandalina ve portakal gibi meyveler tüketerek almak sivilcelerin daha hızlı geçmesini sağlar.

Kızlar İçin ÖnerilerDove le storie prendono vita. Scoprilo ora