Capitolul 6 - "Bataie cu Monroe"

9.2K 336 3
                                    

După o ora de interogatoriu pe care mi-a facut-o Jes despre Tania și altă ora de gândit în liniște n-am găsit nimic,dar absolut nimic care să mă ajute să fiu cu Tania. Am nevoie să îmi descarc nervi pe ceva. Mi-am luat echipamentul pentru sport și am ieșit din cameră. Coboram scările în timp ce o auzeam pe mama suspinând în biroul ei. Am încercat să trec nepăsător,dar nu puteam. Mi-am pus rucsacul cu echipamentul jos și am intrat în birou. Mama stătea și semna niște hârtii în timp ce plângea.

-Mamă, ești bine?o întreb eu îngrijorat.

-Da,a răspuns stergandu-si lacrimile.

M-am apropiat de biroul ei. Nu mă privea,am luat unul dintre dosarele care erau pe birou. Pe prima pagină scriau datele personale ale mamei,am răsfoit dosarul și m-am oprit când am văzut mă retrag.

-Mama,de ce te retragi? E din cauza mea? N-am vrut să te supăr,aveam multe pe cap și mi-am vărsat nervi pe tine. Îmi pare foarte rău. Nu trebuia să spun acele vorbe.

-Nu e din vina ta. Am fost atat de ocupată încât am uitat de fiul meu,ridicase capul spre mine.

După ce am lăsat dosarul jos, am ocolit biroul punandu-ma pe vine în fața ei. I-am luat fața în mâini stergandu-i lacrimile. Sa-mi văd mama plângând e cel mai dureros lucru pe care l-am întâlnit până acum.

-Te rog,nu renunța la ce te pricepi cel mai bine. Cum tu m-ai încurajat mereu să nu renunț la ce îmi place așa te incurajez și eu. Știu ca iubești muncă asta. Nu renunța la asta pentru ca am eu o zi proastă și spun lucruri fără să gândesc.

Aproba apoi spune ca nu va renunța. Îi sărut fruntea și o iau în brațe. Când ne-am desprins m-am ridicat mergând spre ușă.

-Mamă, eu mă duc la sală, mă întorc diseară.

-Bine,când să închid ușa continuă. David?

-Da?!

-O iubești pe fata asta?

-De unde...

-Raspunde-mi te rog. O iubești?

-Foarte mult. De ce întrebi?

-Cu asta am aflat de ce te-ai despărțit de Fran. Pentru ca o iubești pe Tania, am dreptate?

-Da. Am plecat.

-Pa Dav,te iubesc!

-Și eu!

Am ieșit din birou. După ce mi-am luat rucsacul de jos am ieșit afară. Am ales să merg pe jos până la sală. Nu era departe de mine. Mergeam pe stradă și vedeam cu toți se uitau la mine uimiți. Se dădeau din calea mea de parcă erau un infractor de care se tem toți.

-Asta nu e baiatu Oliviei? Nu a fost arestat ca a violat fata aia?

-Ba el e. Și eu am crezut la fel.

Calmeaza-te Dav.

-Dacă era fata mea violata de el eu îl dădeam în judecată. După ce violează fete e lăsat în libertate? Ce siguranță să mai avem cu oameni ca el pe stradă.

-Alo,va aud. Și în plus n-am violat pe nimeni.

-Nu încă Batman. O să ajungi ca taica-to,numai ca tu vei ajunge la închisoare și n-o să te mai scoată nimeni de acolo.

-Toni Cross, o onoare să te întâlnesc. Am auzit multe despre tine. Păcat ca nimic bun.

-David Bateman. Mai glumeț decât tatăl tău,dar la fel de slab.

-Se pare ca voi doi ati avut treburi nerezolvate și vrei să le rezolvi cu mine,nu? Să fiu sincer,îmi plac mai mult frații tăi. Nu sunt jigodii ca tine.

DependentWhere stories live. Discover now