Ceaiurile, ajută la slăbit

981 21 3
                                    

  Ceai de lamaie:

Apa calda in care adaugi sucul proaspat de la o jumatate de lamaie. Band acest "ceai" in fiecare dimineata, multe persoane au reusit sa slabeasca cu pana la 4 kg. S-a dovedit faptul ca imbunatateste digestia si regleaza absorbtia de zahar din organism. Stim ca lamaia contine foarte mult acid citric care, in cominatie cu apa calda, intra in contact cu alti acizi si enzime din stomac si astfel, va are loc o digestie usoara, sanatoasa si fara probleme.

Ceai verde:

A fost demonstrat faptul ca ceaiul verde topeste grasimea din organism datorita continutului crescut de polifenoli. Acestia activeaza in organism enzimele responsabile pentru topirea grasimilor. 

Ceaiul verde ajuta sistemul nervos central sa elibereze grasimea in sange pentru a o transforma in energie, proces numit "termogeneza". Acest proces ajuta la arderea grasimilor, elimina apa din organism si topeste tesutul adipos.

Asa ca, inainte de micul dejun si pranz, poti bea o cana de ceai verde!

Ceaiul negru:

Are aproximativ aceleasi proprietati ca si ceaiul verde intrucat sunt obtinute din frunzele aceleiasi plante: Camellia sinesis cu mentiunea ca ceaiul verde se obtine din frunzele proaspete iar ceaiul negru este rezultatul frunzelor uscate. Expertii spun, ca desi au aceeasi sursa, ceaiul negru este mai sanatos in comparatie cu cel verde.

Atentie insa, atat ceaiul verde cat si ceaiul negru nu pot fi baute seara datorita cantitatii mari de cofeina pe care o contin (intre 2 si 4%).

Ceaiul alb:

S-a demonstrat, de curand, faptul ca ceaiul alb impiedica formarea celulelor adipoase. El are un continut important de cafeina care accelereaza metabolismul. Asta inseamna ca organismul va consuma mai multe calorii, mai rapid fara foarte mult efort, insa, trebuie mentionat faptul ca, in comparatie cu ceaiul negru, contine mult mai putina cafeina si, prin urmare, poate fi consumat in orice moment al zilei.

Ceaiul de papadie:

In mod surprinzator acest ceai este unul dintre cele mai eficiente si la indemana ceaiuri folosite pentru slabire. El are un puternic efect diuretic si ajuta la eliminarea toxinelor din organism. In perioada il care il veti administra, te avertizez ca vei merge mai des la toaleta si veti transpira mai mult. Cu toate acestea efectele sunt notabile. 

Poate fi baut in orice perioada a zilei, cate o cana, cu jumatate de ora inainte de mesele principalele.

Ceaiul de ananas: 

Atat ceaiul de ananas cat si fructul in sine, sunt recomandate in cura de slabire. El ajuta la eliminarea apei din organism si astfel va ajuta la ameliorarea celulitei.

Ceaiul de soc:

Ceaiul de soc este un bun laxativ, bun diuretic si ajuta organimsul sa elimine toxinele din organism. Ce e si mai interesant la acest ceai este ca inhiba pofta de mancare.

Ceaiul de menta 

Este o alta bautura racoroasa care ajuta la taierea poftei de mancare. Prepara o infuzie din 2 lingurite de planta uscata sau cateva frunze de planta verde, peste care toarna apa clocotita. Ceaiul de menta este ideal si dupa o masa copioasa, pentru ca ajuta la digestie. 

Atentie insa, consumat in exces, ceaiul de menta te constipa, fapt ce va ingreuna orice cura de slabire.De aceea, nu bea mai mult de 3 canite pe zi si incerca sa il alternezi cu alte ceaiuri pentru slabit. 

Ceaiul de coada calului 

Ajuta organismul sa elimine toxinele din sange avand in acelasi timp si o actiune antimicrobiana. Ceaiul se prepara din planta uscata, cam 5 lingurite la 1 litru de apa. Se face un decoct si se bea pe parcursul unei zile

Ceaiul de urzica 

Elimina apa acumulata in exces. Pentru un efect garantat, ceaiul trebuie baut zi de zi pana la doua luni. Se poate prepara sub forma unei infuzii de 4-5 lingurite de frunze uscate de urzica la 1 litru de apa fiarta.

Ceaiul din frunze de dude 

Este o alta solutie pentru persoanele care vor sa scape de kilogramele in plus. Se folosesc doar frunzele de dud uscate. Ceaiul se prepara dintr-o lingurita de frunze de dud la 250 de ml de apa clocotita. Se consuma dupa fiecare masa, iar pentru un gust si mai placut poate fi indulcit cu miere. 

GHID de SLĂBITWhere stories live. Discover now