Just You And Me.. 04

168 17 2
                                    

TEDDY

Snel drukt ze een kus op mijn wang en loopt ze weg. Ik staar haar even na en roep daarna heel hard haar naam. "Victoire!" Sommige kinderen kijken mij aan maar ik negeer ze. Victoire draait zich om en kijkt mij aan. "Is er iets Teddy?" Vraagt ze als ze terug naar mij toe loop. Uhm... Waarom riep ik haar? "Ik wou gewoon vragen of we samen in de bibliotheek nog huiswerk kunnen maken. Het is maandag, dan is de bibliotheek langer open." Ze knikt. "Is goed maar dan moet ik wel een paar spullen nog halen. Ik stel voor dat we elkaar achter tien minuten zien voor de bibliotheek." Ik glimlach breed naar haar en kijk hoe ze weg loopt. Daarna loop ik snel naar de Huffelpuffleerlingenkamer toe om mijn spullen te pakken.

"Heey." Begroet Victoire me als ze naar mij toe loopt. Ik sta tegen de muur geleund met een boek voor mij. Ik kijk van over mijn boek naar haar en ze lacht. "Jij en boeken hé. Je zou er mee trouwen als het kon." Grapt ze en ik haal mijn schouders op. "Wie weet. Als ik geen meisje vind." Ik sla mijn boek dicht en loop samen met haar de bibliotheek in, arm in arm. Zo lopen we meestal. Gewoon omdat het kan. En vooral om de jongens te laten zien dat je haar niet zo maar krijgt. Zowat iedereen hier op Zweinstein weet dat Victoire en ik beste vrienden zijn en al veel jongen hebben geprobeerd haar hart te veroveren. Maar weinigen hebben haar hart gekregen. Victoire maakte het meestal uit dus al die jongens hadden geluk dat ik niet achter hun aan ging. Ik grijns even bij die gedachte.

"Teddy, kun je me even helpen met gedaanteverwisseling?" Ik knik en Victoire geeft mij haar stuk perkament. Ik hou van het vak gedaanteverwisseling. Dat komt vast doordat ik een Transformagiër ben. "Ik moet een verslag maken over de slak die ik heb laten verdwijnen met de verdwijnspreuk." Ik lees wat ze tot nu toe geschreven heb. "Dat is toch al goed." Zeg ik en ze zucht. "Ja, maar ik weet niks meer. Wat ben jij bezig?" Ik geef haar mijn stuk perkament en ze lacht. "O leuk, toverdranken." Giechelt ze en ik rol met mijn ogen. "Je mag mijn huiswerk wel maken. Dan doe ik de jouwe." Ze knikt en ik begin te schrijven over wat ik mij nog kan herinneren van mijn slak die ik twee jaar geleden heb laten verdwijnen.

"Klaar." Zeggen we tegelijkertijd en we lachen. "Dat komt goed uit. Mag ik lezen?" Vraagt ze. Ik geef haar gedaanteverwisselings verslag terug en zij geeft mijn toverdranken verslag terug. "Fijn huiswerk aan het maken. Je kon ook aan mij vragen om mee huiswerk te maken, Victoire." Hoor ik opeens een vreemde stem zeggen en kijk op. Ik zie die jongen waarmee Victoire eerder rondliep. Een beetje boos kijk ik hem aan. Waarom, geen idee. "Dus... Ik mag toch samen huiswerk maken met mijn beste vriend." Zegt Victoire en ik glimlach zwak. Ondanks ik haar dat zo vaak heb horen zeggen vind ik het nog altijd leuk om aan te horen. Beste vriend. "Ik dacht dat ik jou beste vriend was." Zegt de jongen en kijkt haar met puppy ogen aan. "Ga weg Joey." Zegt Victoire en hij slaat zijn armen in de lucht. "Rustig, schoonheid." Lacht hij. "Ze zei ga weg. Heb je haar niet gehoord." Zeg ik geërgerd en die Joey kijkt mij aan. Hij geeft me een vuile blik en loopt dan weg. "Wie was dat?" Vraag ik na een tijdje stilte en ze zucht. "Een jongen waarmee ik vandaag tijdens Toverdranken moest samenwerken, meer niet." Meer niet... Goed zo.. Ze kijkt mij even aan met een serieus gezicht en ik keer me dan terug naar mijn huiswerk.

Heeuii..
Kyara hier!! :) jaja.. Als ik Tedtoire begin te schrijven, dan wil k nooit stoppen. Vast omdat het mijn otp is en dat ik er van hou om te schrijven... :) Wat vonden jullie van het stukkie? Laat het in de comments achter en druk op dat sterretjj..

Groetjjs <3
~Kyara

Just you and me.. Tedtoire..Where stories live. Discover now