1

1.4K 84 65
                                    

Iau prânzul cu sora mea și nu sunt deloc atentă la ce îmi explică pentru că mă gândesc la cele întâmplate seara trecută și încă mă cuprinde fiorul primului sărut cu Alex, vecinul meu.

-Hei, Andreea tu ești atentă la ce explic eu aici? Si o văd că îmi face cu mâna prin fața ochilor.

Au m-a prins! Dar noroc că am auzit ceva legat de haine.

-Da sigur trebuie să îți cumperi o rochie nouă, e o ocazie specială.

O văd cum se uită ciudat la mine și nu știu de ce dar izbucnește în râs. Am impresia că toată lumea se uită la noi și încerc să îmi amintesc dacă am zis ceva greșit.

-Eu vorbeam despre profesorul meu de română și lucrările lui, iar tu îmi spui de rochii și ocazii speciale, si o văd că își șterge o lacrimă imaginară de la ochii.

Rămân ca trăsnită pentru că știu sigur că vorbea ceva de haine, nu am auzit când a schimbat subiectul. Of de vina e Alex... nu mă pot gândi la nimic altceva și acum Gabriela o să înceapă să mă tachineze... trebuie să inventez ceva rapid.

-Deci ce s-a întâmplat de ești cu capul în nori, te-ai certat cu Cătălin? 

O am uitat să vă spun, am prieten și da, știu...l-am înșelat, dar nu m-am putut abține. Pe Alex îl cunosc de mai mult timp... dintotdeauna am fost fermecată de el. Cu Cătălin e o poveste mai complicată, l-am cunoscut în niște împrejurării destul de ciudate, dar nu este momentul sa-mi amintesc acum, e mai important să mă descarc... Și cum știu că ea nu o să spună la nimeni, îmi dau drumul la gură.

-Nu, nu ne-am certat dar când va afla că l-am înșelat sunt sigură că nu o să fie încântat! Mă uit la ea și văd că are ochii cât cepele.

Înghit în sec! Doamne ce am făcut?

-Ce ai făcut? Ești nebună, cum ai putut să faci asta? Si vad un ranjet pe fata ei.

-Nu am vrut doar că m-am pierdut cu firea... m-a luat în brațe și eu l-am sărutat ce voiai să fac? Era atât de frumos, ii spun alintându-mă.

-Și, cum săruta? Mă întreabă curioasă punandu-si mâinile sub bărbie.

O privesc cu gura căscată! La asta nu m-am așteptat. Tocmai m-a întrebat cum sărută sau nu am auzit bine?

-Ce ai zis? O întreb șocată.

-Te-am întrebat cum săruta sau ești picată din lună, ce e cu tine?

-Aaaa, sărută foarte bine dar nu trebuia să mă cerți, să țipi și să zici că sunt nebună? Ești bine? Sigur nu ai febră? Tocmai mi-am înșelat prietenul care cred că este cât pe ce să mă ceară în căsătorie și tu ești toată un zâmbet? Ce fel de soră ești tu?

-Una cu capul pe umeri, care nu îl place pe Cătălin! E un papă lapte, nu vă potriviți deloc! Uită-te la tine cum arăți, parcă ai fi un model...iar el e...așa cum e.

Știu că exagerează, nu arăt chiar atât de bine! Am trupul subțirel, ochii negri, gene mici iar despre păr, ce să zic... e lung și negru și îl urăsc de moarte pentru că e creț și nu se așează niciodată cum vreau și trebuie să îl îndrept mereu cu placa. Mi-ar fi plăcut mai mult să arăt ca ea. Sora mea este blondă și are ochii albaștri superbi care amețesc orice bărbat. De parcă nu ar fi de ajuns, mai deține și niște picioare interminabile pe care uneori sunt geloasă, recunosc!

-Nu fi rea! Îmi place Cătălin! Până aseară chiar am crezut că este bărbatul potrivit pentru mine. Știi că am fost mereu fidelă, dar nu îmi pare rău deloc și din această cauză mă simt puțin ciudat.

Alegere Vinovata vol I [ IN CURS DE EDITARE]Where stories live. Discover now