Κεφάλαιο 19

6.4K 537 3
                                    

Φτάνοντας έξω από το σπίτι του Ζήση βρήκαν παρκαρισμένα και άλλα αυτοκίνητα. Προφανώς είχε πει και σε άλλους για το περίφημο τραπέζι που θα έκανε. Χτύπησαν το κουδούνι και οι φωνές που αντηχουσαν σταμάτησαν μέχρι που η Ελευθερία τους καλωσόρισε. Το πρόσωπο της έλαμπε και η υποδοχή της ήταν θερμή.
Την έπιασε από το χέρι και την οδήγησε στη τραπεζαρία όπου όλοι ήταν μαζεμένοι αγνοώντας τον Στέφανο που έκλεισε τη πόρτα και πλησίασε αργά μετα χέρια στις τσέπες. Το κλίμα ήταν ευχάριστο και όλοι είχαν κάτι να πουν, ο Αντώνης ήταν δίπλα στον Ζήση που φαινόταν προβληματισμενος από τη συζήτηση που είχαν, ο Χρήστος απλά παρακολουθουσε το θέμα ενώ η Αγγελική γελούσε με άλλες κοπέλες που πιθανόν ήταν φίλες της Ελευθερίας. Με την άκρη του ματιού της εντόπισε την Βασια που καθόταν δίπλα σε κάποιον που έβλεπε πρώτη φορά. Δεν είδε περισσότερα καθώς η Ελευθερία της τράβηξε τη προσοχή.

Ελευθ: Κάτσε απέναντι από την Βασια σε λίγο θα φέρω το ορεκτικό.
Της έκλεισε το μάτι και χάθηκε στη κουζίνα. Ο Στέφανος έβγαλε το σακάκι από τους ώμους της και η γυμνή της πλάτη έκανε την εμφάνισή της. Εκείνος το έβαλε στο μπράτσο του σκουροχρωμου καναπέ πίσω του και ύστερα ψιλαφισε το αψεγάδιαστο δέρμα της με τις άκρες των δακτύλων του. Κατέληξε χαμηλά στη πλάτη της και ψιθύρισε στο αυτί της.

Στ: Η βραδιά θα έχει ενδιαφέρον.
Η ανάσα του χαιδεψε τον εκτεθειμένο λαιμό της και έστειλε ρίγος στο υπόλοιπο σώμα της.

Ελ: Το ελπίζω.
Ψιθύρισε και τον οδήγησε στο τραπέζι κρατώντας του το χέρι.
Κάθισαν και η Ελευθερία δεν άργησε να σερβίρει και να μπει στη συζήτηση.
Ο Ζήσης της κρατούσε συνεχώς το χέρι και τα χαμόγελα που ανταλλασσαν μαρτυρουσαν την αγάπη που ένιωθαν. Ασυναίσθητα η ίδια έσφιξε το χέρι του Στέφανου κάνοντας τον να στρέψει την προσοχή του σε αυτήν.

Στ: Καλά είσαι?

Ελ: Ναι μια χαρά.
Εκείνος της χαϊδεψε το χέρι τρυφερά και συνέχισε να την κρατάει. Όλοι μιλούσαν περί ανέμων και υδάτων και όλοι συμμετείχαν στη συζήτηση εκτός από τον Στέφανο και τον άνδρα δίπλα από τη Βασια. Άθελά της πρόσεξε περίεργες ματιές ανάμεσα τους. Κυρίως από τον Στέφανο που δεν έμοιαζε καθόλου χαλαρός. Αρχικά πίστεψε πως ήταν η ιδέα της. Δεν ήταν η ιδέα της όμως. Ο άνδρας απέναντι κοιτούσε και τους δύο περίεργα. Λίγο το κρασί λίγο η υπέροχη βραδιά την έκαναν να επικεντρωθεί στη συζήτηση. Κάποια στιγμή ο Ζήσης σηκώθηκε και επέβαλε ησυχία.

Ο δολοφόνος ή ο έρωτας σουWhere stories live. Discover now